Door Tim van Kammen.

Denekamp- De mannen van trainer Kolthof kregen met 4-0 klop tegen SDC’12 (2) uit Denekamp. Waar het voor rust al 3-0 stond voor SDC, kon “het tweede” in de tweede helft een beetje weerstand bieden. Na 90 minuten was er maar een conclusie: SDC’12 (2) is een maatje te groot geweest voor dit “het tweede”.

Man of the match deze middag was de vader van Luuk Valk. Binnen “het tweede” is er afgesproken dat het koppel dat corvee heeft ervoor moet zorgen dat op wedstrijddagen ook de tas met kleding voor hun rekening komt. Laat het uitgerekend nu zo zijn dat we die tas vergaten. “Het tweede” moest dus het een en ander organiseren om in een representatief tenue het kunstgrasveld te betreden. Luuk belde zijn vader, en wat bleek hij had nog wel wat tijd en ruimte over om de tas naar Denekamp te brengen, dank hiervoor!

SDC’12 is ontstaan uit een fusie van zaterdagvoetbalvereniging Sportclub Denekamp en zondagvoetbalvereniging DOS’19. Enkele seizoenen geleden was SDC’12 nog op twee fronten actief. Tegenwoordig wordt het zondag 1e elftal gezien als een prestatief elftal. Dus geen zaterdag 1, maar zaterdag 2 welke de zaterdagtak van deze vereniging representeert.

De tas was daar, we begonnen door de perikelen een half uur later. Maar nu de rugnummers nog, wie had welk nummer ook alweer. Ach ja uiteindelijk kwam het goed, we konden voetballen. De spelers onderling spraken af dat de eerste 10 minuten “safety first” het belangrijkst zou zijn. Dat in de 11e minuut de 1-0 op het scorebord kwam was dan ook een teleurstelling. Maar wel een van de sublieme aanvallen van SDC’12. Waar spelers van “Het Tweede” dachten dat ze keurig bij een tegenstander liepen was deze een seconde later alweer weg. Naast de kleding en de rugnummers vergaten de spelers dus ook hun directe tegenstander mee te lopen. Wanneer de Groen-Witte hemden de bal wel kregen lieten ze zien dat ze best wel aardig potje mee konden voetballen. Ware het niet dat dit tot aan het 16 meter gebied goed ging, van daaruit werden ze meerdere keren getrakteerd met keurige counters. De eerste 45 minuten leverden dan ook 3 doelpunten op.

In de rust werd alle frustratie nog maar eens op tafel gesmeten. Want ditmaal was de leidsman niet de beste vriend van “het tweede”. De verdere details hierover laten we maar achterwege. We moeten zoals elke analyticus beaamd, naar ons zelf kijken.

De tweede helft kon SDC een keer scoren. Kreeg “het tweede” dan ook nog kansen? Jawel, Jelle Ramerman en Richard Hartgers waren er met twee flamboyante schoten zeer dichtbij, maar het mocht niet baten. Naast de tas met kleding, de rugnummers, de tegenstander dekken, vergat “het tweede” ook te scoren en de punten mee te nemen naar Nijverdal.

Op 09 maart 2019, omstreeks 12:30 uur, speelt “het tweede” tegen SVZW 3 uit Wierden.

Tussendoor heeft “het tweede” nog een aantal oefenwedstrijden:

21 februari, thuis, 20:00 uur, Den Ham 3

28 februari, thuis, 20:15 uur, Bruchterveld 2

Een ding is zeker de komende drie wedstrijden kunnen de shirts in elk geval niet vergeten worden.