Alle ingrediënten waren afgelopen zaterdag aanwezig voor een mooie voetbalzaterdag. Het weer is prachtig. De gemeente heeft het veld gerold en de lijnen staan er strak op. Uiteraard willen velen getuigen zijn van deze derby dus het sportpark loopt al vroeg vol. Hartverwarmend is de actie “ieder kind verdiend een knuffel”. Honderden knuffels worden gedoneerd voor Oekraïne. Ook voor de wedstrijd is er de nodige aandacht voor de situatie al daar. Dan blijft voetbal toch de meest belangrijke bijzaak van het leven.

Als de rook om je hoofd is verdwenen vindt scheidsrechter Jarno Schoonhoven uit Elburg het de hoogste tijd om voor het begin van de wedstrijd te fluiten. SVVN begint zwak aan de wedstrijd. DES is gewoon feller en dwingt de thuisploeg balverlies af. Foute passes alom en de aanvallers worden nauwelijks bereikt door SVVN. Toch is de eerste kans wel voor de thuisclub. Melvin Morsink is attent en legt de bal terug op Marvin Thomas die hoog over schiet.

In de 15de minuut neemt Jimmy Scharphof een vrije trap vanaf rechts en komt Marvin Thomas net de bal net naast het doel. In de 24ste minuut is het bij het eerste gevaar aan de andere kant wel raak. Eerst belandt de bal nog op de lat, maar als de bal opnieuw wordt ingebracht is het Marc Nieboer die de bal in het doel kopt. Het veldspel blijft rommelig. In de 32ste minuut schiet Teun Bakhuis nog over het doel, maar verder weet SVVN geen gevaar te stichten. Dan is het acht minuten later wel raak. Jurre Canter Visscher boogt de bal iets buiten de zestien in de verre bovenhoek.

Zo gaat een zwak acterend SVVN rusten met een 0-2 achterstand. Er mag wel uit een heel ander vaatje getapt worden als de thuisclub nog een resultaat wil halen. Er volgt een dubbele wissel in de rust. Sven Boerkamp en Sharma Ekuchu blijven in de kleedkamer achter. Brian Maimba en Tijn Poortman zijn de vervangers.

SVVN tapt uit een ander vaatje de tweede helft. Er wordt veelvuldig de aanval gezocht en SVVN kan het nu wel opbrengen om strijd te leveren. In de 51ste minuut levert dat bijna een doelpunt op. Melvin Morsink en Brian Maimba bestoken het doel en uiteindelijk is het de laatste die de bal over het doel schiet. Even later is het wel raak als een afgemeten voorzet van Brian Maimba het hoofd van Marvin Thomas vindt. Met de 1-2 is de spanning terug in de wedstrijd.

SVVN gaat verwoed op zoek naar de gelijkmaker en krijgt daar ook kansen voor. In de 60ste minuut schiet Martijn ter Steege in kansrijke positie hoog over. In de spaarzame momenten dat DES eruit komt kan het de wedstrijd in het slot gooien. In de 72ste minuut is er een te korte terugspeelbal. Patriz Loohuis is attent en voorkomt de 1-3. De minuten tikken weg en de tijd begint nu toch wel te dringen voor SVVN om nog een punt uit het vuur te slepen.

In de 87ste minuut is er een open schietkans voor Melvin Morsink. Hij schiet echter recht op doelman Mensink van DES af. In de counter daarop wordt Sem van Dartel de diepte ingestuurd. Hij verschalkt Patriz Loohuis met een lage schuiver. Deze nieuwe klap vlak voor tijd komt SVVN niet meer te boven. SVVN verliest en heeft dat aan zichzelf te wijten. De eerste helft was zwaar ondermaats en dat kon de tweede helft niet meer gerepareerd worden. Volgende week gaat SVVN op bezoek in Almelo bij Oranje Nassau. De wedstrijd op Sportpark Ossenkoppelerhoek begint om 15:00 uur.

Opstelling SVVN: Patriz Loohuis; Sharma Ekuchu (46. Tijn Poortman), Martijn ter Steege, Alwin Zigterman (80. Jermain Papilaja), Jimmy Scharphof; Sven Boerkamp (46. Brian Maimba), Delano Burnama (72. Chiel Karkdijk), Ronald van den Berg; Melvin Morsink, Marvin Thomas en Teun Bakhuis.

Geel: Jimmy Scharphof en Ronald van den Berg.

Foto’s met dank aan Cynthia Beldman.