• Afgelopen zaterdag reisde SVVN af naar Wierden voor hun competitiewedstrijd tegen Juventa’12. Als enige club zonder kunstgras had SVVN afgelopen week het nadeel dat er fatsoenlijk getraind kon worden omdat het natuurgras door alle regen onbespeelbaar was geworden. Daarom was er maar een alternatieve training georganiseerd. De belangen om punten te halen was bij beide ploegen groot. SVVN had al driemaal op rij verloren en is daardoor gezakt naar de onderste regionen van de ranglijst. Juventa’12 wist deze competitie helemaal nog niet te winnen en was door de overwinning van Wilhelminaschool eerder deze middag hekkensluiter van deze competitie.

  Om vier uur werd er af getrapt in het toen nog zonnige Wierden. Wellicht dat in beide ploegen de angst zat om vooral maar geen doelpunt tegen te krijgen, maar de eerste helft stond bol van persoonlijke fouten en gevoetbald werd er nauwelijks. Gevaar voor een der beide doelen werd door beide teams niet gecreëerd. Het is veel zeggend dat het eerste moment van opwinding was toen Olav Boegheim van de thuisclub aan de rechterkant van het doel vanaf de achterlijn met rechts voorlangs schoot. In de corner daarop dacht Juventa te scoren maar de scheidsrechter floot al ruim voordat er geschoten af omdat keeper Brian Leemhuis in zijn 5.5 aangevallen werd.

  SVVN zette daar nog minder tegen over. Een kopballetje van Joep Beene in de 29ste minuut na een voorzet van rechts kon simpel opgeraapt worden door de keeper. Dat was het enige wapenfeit. Dat de wedstrijd doelpuntloos de rust in ging was dan ook niet zo verwonderlijk. Dat het inmiddels donker werd en ook nog begon te regenen verhoogde het kijkplezier allerminst. Maar misschien waren het wel tranen van de weergoden die naar deze wedstrijd keken.

  In de tweede helft moest het dus anders. Al in de 46ste minuut versierde Tygo Vliek een hoekschop. De corner belande bij de tweede paal op het hoofd van Martijn ter Steege die de bal echter tegendraads over het doel kopte. Dat was al meer dan wat in de eerste helft was te zien. In de 54ste minuut begaat Tijn Poortman op de middenlijn een zware overtreding. Scheidsrechter Bas ten Tije is onverbiddelijk en stuurt Tijn met een rode kaart van het veld.

  Het is voor Juventa het startsein om de druk op het doel van SVVN flink op te voeren. Al in de 61ste minuut leidt dit tot succes. Jeffry Plaggenmarsch schiet de bal vanaf de rand van de zestien. Onderweg wordt de bal door een verdediger van SVVN flink aangeraakt en dat maakt dat Brian Leemhuis volkomen kansloos is. Dat soort pech kon er voor SVVN ook nog wel bij. SVVN probeert het wel, maar is met z’n tienen compleet machteloos tegen het elftal van Juventa. In de 63ste minuut komt Tygo Vliek net een teentje te kort om een voorzet van links van Joep Beene tot doelpunt te laten promoveren.

  In de 72ste minuut wordt er onnodig balverlies geleden op het middenveld. De laatste man verliest het duel met Luk Scharphof die daardoor alleen op de keeper afgaat en eenvoudig de 2-0 aantekent. SVVN speelt een kansloze wedstrijd en lijkt zich te moeten neerleggen bij een volgende nederlaag. In de 85ste minuut is een speler van Juventa op de helft van SVVN aan de zijlijn veel en veel te laat en maakt een zware overtreding op Ronald van den Berg. De scheidsrechter geeft een gele kaart en daarop ontstaat er veel tumult. Als de stofwolken opgetrokken zijn toont de scheidsrechter de rode kaart aan Niek Blankesteijn van de thuisploeg.

  Dit is voor SVVN het moment om vooruit te voetballen. De druk op het doel van Juventa is groot en in 89ste minuut moet er gecapituleerd worden door de doelman op fijne kopbal van Bas Koedijk. SVVN zet vol druk vooruit, maar de tijd is schaars. Uiteindelijk bezwijkt de thuisclub niet onder de druk en weet het de 2-1 over het eindsignaal te tillen.

  Zo verliest SVVN voor de vierde maal op rij. Onnodig. Wat nu als SVVN diezelfde spirit vanaf het begin van de wedstrijd kon opbrengen in plaats van na de rode kaart van Juventa? SVVN zit in een mindere periode en daar zal het zelf uit moeten komen. En SVVN heeft zeker de kwaliteiten dat het dat kan. Volgende week komt Enter Vooruit op bezoek in Nijverdal. De wedstrijd op ons Sportpark Groot Lochter begint om 14:30 uur.

  Opstelling SVVN: Brian Leemhuis; Tijn Poortman, Martijn ter Steege, Robin de Jong, Jimmy Scharphof (67. Jermain Papilaja); Chiel Karkdijk, Rowan Wijnen (67. Sven Boerkamp), Ronald van den Berg; Tygo Vliek (73. Bas Koedijk), Joep Beene en Melvin Morsink (62. Stef Hallink).