Afgelopen zaterdag speelde SVVN de uitwedstrijd op Sportpark De Voordam tegen VV Hellendoorn. Trainer Bart Ester kon geen beroep doen op een heel leger geblesseerden en afwezigen. Onder andere drie spelers waren een “weekendje weg”. Bas Koedijk, die al tijden loopt met een onwillige knie, startte wel. Jimmy Scharphof kampt met liesklachten en begon op de bank. Chiel Karkdijk kon weer spelen na zijn armblessure hoewel hij nog wel een brace om had. Ahmet Alan was dan wegens een blessure dan weer niet beschikbaar. Bolink startte voor het eerst in anderhalf jaar weer in de basis.

Scheidsrechter Dick Beldman floot iets na drieën voor het begin van de wedstrijd. Vanaf de meet aan dicteerde VV Hellendoorn de wedstrijd. De controle was geheel bij de thuisclub en het spel speelde zich af op de helft van SVVN. Niet dat de thuisploeg nou direct gevaarlijk werd overigens. Hellendoorn kwam maar moeizaam door de verdediging van SVVN heen en kwam niet verder dat wat loze afstandsschoten die SVVN niet in verlegenheid brachten.

In een zeer spaarzaam moment dat SVVN er uit kwam was het misschien wel SVVN die de beste kans van de wedstrijd tot nu toe in de 26ste minuut. Melvin Hulsman verovert op inzet de bal. Hij brengt Bas Koedijk in stelling die alleen op de keeper af kan. De weg is nog lang en Bas probeert de bal breed op Boyan Reijerink te spelen. Een verdediger van Hellendoorn zet er een voetje voor en zo gaat deze kans verloren.

Hierna was het plots Hellendoorn dat kansen werkelijk waar aan elkaar reeg. In 28ste minuut Olivier Mulder vanaf de 16 op doel. De bal gaat maar net naast het doel. Twee minuten later gaat Stefan Tuink vanaf links alleen op de doelman. Michiel Middelesch redt. Even later is het weer Tuink die wel heel vrij staat in de zestien. Hij schiet de voorzet van rechts hoog over het doel. Even later wordt er vanaf de tweede lijn een kogel afgevuurd. Michiel Middelesch staat weer succes in de weg voor de Hellendoorners.

Vlak voor rust zit Melvin Hulsman weer goed tussen een misverstand in de vijandelijke zestien. Er volgt een duw en Melvin gaat neer. De scheidsrechter ziet er echter geen overtreding in. Zo gaan we rusten met de brilstand op het niet werkende scorebord. Dat mag een klein mirakel worden genoemd gezien de kansen die VV Hellendoorn in de eerste helft heeft gekregen.

Na rust blijft Bas Koedijk in de kleedkamer achter. Zijn vervanger is Niels Galgenbeld. Qua spelbeeld verandert er niet veel. VV Hellendoorn is heer en meester in deze wedstrijd terwijl de beste man op het veld in het doel van SVVN staat. In de 50ste minuut komt Olivier Mulder door vanaf rechts en mag hij tot twee keer toe op doel schieten. Het tweede schot is zelfs Michiel Middelesch te machtig en zo zet hij eindelijk VV Hellendoorn op voorsprong.

Ook na dit doelpunt verandert er niks aan het spelbeeld. Michiel Middelesch behoedt SVVN meerdere malen voor grote achterstand terwijl uiteraard ook de aanvallers van VV Hellendoorn het vizier niet op scherp hadden staan. In de 70ste minuut is er aanval over rechts met overtalsituatie van VV Hellendoorn. Olivier Mulder is weer het eindstation en hij schiet de 2-0 in de kruising. Hiermee is het wel gedaan. SVVN is te onmachtig om de thuisploeg nog lastig te maken.

In de 75ste minuut is er het enige gevaar van SVVN. Richard Hartgers kapt zichzelf knap vrij en ziet zijn schot net naast het vijandelijke doel gaan. Maar feitelijk gezien zou alles wat SVVN zou hebben gekregen te veel zijn geweest in deze wedstrijd. Vlak voor tijd mocht JO19 speler Corné Bouwmeester zijn debuut maken in SVVN 1. Uiteindelijk eindigt deze wedstrijd in 2-0 nederlaag voor SVVN. Aan de inzet lag het vandaag zeker niet, maar SVVN was vandaag te gehavend om het thuisclub enigszins moeilijk te maken.

Volgende week gaat voor SVVN de competitie verder in Aadorp. Daar wordt op Sportpark ’t Heuveltje om 14:30 uur afgetrapt bij de wedstrijd ASV’57 tegen SVVN. Scheidsrechter bij deze wedstrijd is de heer Johan Compagner uit Heino.

Opstelling SVVN: Michiel Middelesch; Yorick Nijstad (80. Corné Bouwmeester), Martijn ter Steege, Delano Papilaja, Joris Baan; Melvin Hulsman, Chiel Karkdijk, Richard Hartgers; Boyan Reijerink (68. Jimmy Scharphof), Bas Koedijk (46. Niels Galgenbeld) en Frank Bolink.

Foto’s met dank aan Cynthia Beldman.