SVVN zegeviert voor het eerst deze eeuw in competitie tegen Bergentheim

Op dinsdagavond 12 april werd de wedstrijd SVVN tegen Bergentheim ingehaald. Deze wedstrijd stond eerst gepland op zaterdag 26 maart, maar toen kon deze geen doorgang vinden wegens een corona-uitbraak bij SVVN. De situatie voorafgaand dit duel is als volgt: Na twee overwinningen op rij is SVVN opgeklommen naar de 4de plaats. Het gekke is wel dat SVVN een negatief doelsaldo heeft. SVVN heeft 26 punten uit 16 wedstrijden. Dat zijn drie punten meer dan de concurrentie vanaf plaats vijf heeft. Van die concurrentie hebben VV Mariënberg en DES een wedstrijd meer gespeeld. Tegenstander VV Bergentheim staat ook op 16 wedstrijden en zal bij een overwinning deze avond SVVN op de ranglijst passeren op doelsaldo. Maar VV Bergentheim is niet in goeden doen sinds de winterstop. Slechts één van de zeven wedstrijden werd er gewonnen. Van de laatste 16 onderlinge competitiewedstrijden eindigden vijf in een gelijkspel en de overige 11 werden door Bergentheim gewonnen. Bergentheim mag terecht een angstgegner worden genoemd voor SVVN

Iets na achten gaf scheidsrechter John Schumer uit Vriezenveen het startsein voor deze wedstrijd. Bergentheim had voor deze avond een ervaren ploeg de weide ingestuurd. De gemiddelde leeftijd bij SVVN lag een stuk lager. Al in de 1ste minuut vond SVVN het net. Een prima steekbal van Brian Maimba vond Marvin Thomas die de bal achter doelman Pullen schoot. Marvin bevond zich net aan achter de laatste verdediger. Het doelpunt werd geannuleerd wegens buitenspel. Niet veel daarna volgde het eerste gevaar aan de andere kant. Eerst wordt uit een corner Ronnie Hakkers in stelling gebracht. Zijn schot wordt geblokt. Uit de corner die daarop volgt komt de bal plots bij de tweede paal bij Niek Nijenhuis die mag aannemen en scoren.

Bergentheim is in het eerste gedeelte van de eerste helft alerter en scherper. Van gevaar voor het doel van Bergentheim is nauwelijks sprake. In de 18de minuut gaat Sven Boerkamp goed door op rechts en bezorgd de bal bij Marvin Thomas. Deze raakt de bal niet goed zodat het niet echt gevaarlijk. Ook voor het doel van SVVN is er nauwelijks dreiging. Bergentheim dicteerde het spel wel maar tot uitgespeelde kansen leidde dat weer niet. Toch kwam gaandeweg SVVN beter in de wedstrijd. Dit zorgde niet direct voor veel gevaar, maar SVVN kreeg toch behoorlijk wat corners te nemen.

In de 39ste minuut ontsnap Marvin Thomas aan de verdediging. Hij had al in de eerste minuut laten zien met zulke kansen goed te kunnen omgaan en ook nu weer laat hij zich in een één tegen één duel met de doelman kronen tot winnaar. Zijn schuiver betekent de 1-1. Een doelpunt dat toch wel een beetje uit de lucht komt vallen. In het restant van de eerste helft zoekt SVVN nog verwoed de aanval. Het is nog dicht bij een voorsprong als uit een corner een kopbal de bal met moeite tot een nieuwe hoekschop wordt verwerkt. Zo gaan we rusten met gelijke stand dat gezien het spel van beide teams op dat moment terecht is.

De tweede helft is nog geen minuut oud als Bergentheim een grote kans krijgt weer op voorsprong komen. Een voorzet van links bereikt via via Ronnie Hakkers. De anders zo trefzekere spits schiet voorlangs. Het begin van de tweede helft is een kopie van het begin van de eerste helft. Bergentheim zit er kort op en is licht de betere partij. De eerste kans voor SVVN is in de 60ste minuut. Vanaf links zet Ronald van den Berg voor. Delano Burnama heeft de bal voor het inknikken, maar kopt naast. De krachten bij Bergentheim vloeien weg. SVVN drukt de gasten steeds verder terug en gaan op zoek naar de winnende treffer. Een schot van Martijn ter Steege noopt de doelman nog tot een moeizame redding.

Er wordt volop gewisseld aan beide kanten. Zo komt Tygo Vliek in 78ste minuut Brian Maimba vervangen. Twee minuten later is Teun sterker en slimmer dan twee verdedigers in een duel. De aanwezigheid van Marvin Thomas brengt zoveel verwarring dat Tygo Vliek vrije doortocht krijgt. Hoewel het geen eenvoudige bal schiet hij zeer koelbloedig de 2-1 binnen. Er zijn dan nog ruim tien minuten te spelen. Hoewel Bergentheim het nog wel probeert een resultaat over te houden aan deze wedstrijd zijn ze niet meer bij machte gevaarlijk te worden. SVVN blijft eenvoudig overeind. In de 90ste minuut winnen Teun en Marvin een kopduel naar een verre uittrap van Bryan Leemhuis. Tygo Vliek wurmt zich weer als een duveltje uit een doosje langs de verdediging van Bergentheim en verschalkt de doelman met buitenkant rechts. Hiermee is de wedstrijd natuurlijk helemaal gespeeld.

Een prachtige overwinning voor SVVN. SVVN staat nu nog vaster op plek vier en heeft zes punten voorsprong op de achtervolgers. Eén van die achtervolgers is VV Mariënberg en die komen zaterdag op bezoek op Sportpark Groot Lochter te Nijverdal. De wedstrijd begint om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer Jeroen Frei uit Dronten.

Opstelling SVVN: Bryan Leemhuis; Tijn Poortman, Alwin Zigterman (63. Sharma Ekuchu), Chiel Karkdijk (73. Jermain Papilaja), Martijn ter Steege; Sven Boerkamp (78. Rowan Wijnen), Delano Burnama (63. Jimmy Scharphof), Ronald van den Berg; Marvin Thomas, Brian Maimba (78. Tygo Vliek) en Teun Bakhuis.

Geel: Tijn Poortman en Tygo Vliek