Afgelopen zaterdag kwam het Hengelose Wilhelminaschool naar Sportpark Groot Lochter. Slechts eenmaal wist SVVN op eigen grond van deze tegenstander te winnen en ondanks dat Wilhelminaschool een matige start ende met 1 overwinning en 1 gelijkspel blijft het altijd een lastige tegenstander voor SVVN. Fijn is de wetenschap dat de ziekenboeg aardig aan het leeg lopen is en dat trainer De Visscher keuzes heeft wie zijn basis elf vormen.

Hoewel het de laatste dagen prachtig weer was gold dat niet voor deze zaterdagmiddag. Het miezerde en er stond een straf windje toen scheidsrechter Evert Aukema uit Zwolle het beginsignaal gaf voor deze wedstrijd. Het eerste gevaar komt van de gasten. In de 6de minuut ziet Bas Brinker keeper Patriz Loohuis te ver voor zijn doel staan. Hij lobt de bal vanaf rechts over grote afstand over de keeper. De bal belandt op de lat.

Na een kwartiertje laat ook SVVN wat van zich horen. Brain Maimba wurmt zich langs zijn tegenstander en schiet. Zijn schot wordt echter gekraakt door een andere tegenstander. Twee minuten later krijgt SVVN op de punt van de zestien aan de rechterkant een vrije trap. Jimmy Scharphof gaat uiteraard achter de bal staan en zijn schot verrast de niet bijster sterk optredende keeper in de korte hoek. 1-0.

De voorsprong is nauwelijks verdiend te noemen want beide ploegen bakken er niet veel van in het eerste kwartier. Ook na de openingstreffer verandert er weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen houden elkaar in evenwicht en qua veldspel houdt het niet over. De keeper van Wilhelminaschool maakt een onzekere indruk en bij elk schot op doel is er paniek in de tent. Aan de andere kant komt SVVN goed weg als een bal via een scrimmage op de paal belandt en in rebound door verdediger van de lijn wordt gekopt.

Ook SVVN raakt het aluminium. We schrijven dan de 35ste minuut als Nick Snellink net buiten de zestien de bal diagonaal langs de grabbelde keeper schiet. De bal belandt op de paal. De verdediging van SVVN werd regelmatig uiteen gereten door de snelle aanvallers en splijtende passes van Wilhelminaschool. In de 42ste minuut werd SVVN fataal. Een bal op links bereikt Joel Mateboer die alle gelegenheid krijgt naar het doel te wandelen en de bal onder Patriz in het doel schiet.

De gelijke ruststand is wel terecht. Het is allerminst hoogstaand wat beide ploegen op de mat brengen. De supporters moeten zich maar warmen aan bakje thee of koffie, want van het voetbal werd je het niet.

De hoop dat SVVN wat meer gedreven uit de kleedkamer zou komen, komt uit. Vanaf de eerste minuut na rust zet SVVN de tegenstander onder druk. In de 48ste minuut verovert Rowan Wijnen de bal en schiet hard op goal. De bal gaat echter net over het doel. In de 53ste minuut pakt Teun Bakhuis in de 5.5 de bal af van verdediger. Hij kapt en draait, maar een andere verdediger weet Teun zodanig te hinderen dat hij naast schiet.

In de 53ste minuut verovert Tijn Poortman rond de middenlijn de bal. Hij stoomt op en geeft een perfecte voorzet op Teun Bakhuis die nu wel trefzeker is. Na een goed eerste kwartier gaat de storm liggen. SVVN krijgt nog wel wat schotkansjes. Van de tegenstander heeft SVVN maar weinig meer te vrezen. De wedstrijd kabbelt naar het einde. Het gevaar zit in het feit dat de marge slechts één doelpunt is. Goed nieuws is dat trainer René de Visscher vier langdurig geblesseerde spelers hun rentree kan laten maken.

Eén daarvan is Melvin Morsink die een voorzet van rechts van een ander, Bas Koedijk, de bal van een verdediger afsnoept. Melvin vindt echter de doelman op zijn weg naar het succes. De zege voor SVVN komt niet meer in gevaar. Wilhelminaschool in vanmiddag gewoon onmachtig om gevaar te stichten. Zo boekt SVVN een belangrijke overwinning en houdt het de subtop in het vizier.

Volgende week gaat SVVN op bezoek bij VV Kloosterhaar. De wedstrijd op Sportpark De Polderhoek begint om 14:30 uur.

Opstelling SVVN: Patriz Loohuis; Tijn Poortman, Alwin Zigterman, Chiel Karkdijk, Jimmy Scharphof (78. Martijn ter Steege); Delano Burnama (86. Mohamed Koroma), Nick Snellink, Ronald van den Berg; Rowan Wijnen (70. Melvin Morsink), Brian Maimba (70. Bas Koedijk) en Teun Bakhuis (86. Sharma Ekuchu).

Geel: Tijn Poortman en Brian Maimba

Foto’s met dank aan Cyntia Beldman.