SVVN speelde afgelopen zaterdag de eerste van drieluik aan thuiswedstrijden in een Engelse week. Kloosterhaar is ede tegenstander. De zebra´s draaien uitstekend in 2022. Van gedoodverfde degradatiekandidaat zijn ze bijna opgeklommen naar een veilige plaats. Daar doet een nederlaag in de laatste wedstrijd tegen titelkandidaat ON niets aan af.

Om half drie was er eerst een indrukwekkende herdenking aan Gerard Jansen die SVVN ontvallen is. Al in de eerste minuut krijgt Mark Boshove een vrije doortocht. Keeper Bryan Leemhuis is de enige bij SVVN die wel wakker is en brengt attent redding. In de tweede minuut is er de eerste aanval van SVVN. Een voorzet van Brian Maimba van rechts bereikt Teun Bakhuis. Zijn inzet wordt gekraakt zodat keeper Wind van de gasten eenvoudig redding kan brengen.

Het is een rommelige wedstrijd waar veel fouten worden gemaakt aan beide kanten. SVVN is dan wellicht de minst slechtste maar het houdt niet over wat beide partijen op de mat brengen. In de 12 minuut stoomt Tijn Poortman op. Zijn voorzet is zo scherp dat het Marcel Wind noopt tot een moeizame redding ten koste van een corner. De corner vindt het hoofd van Delano Burnama die zijn kopbal boven op de lat ziet belanden.

In de 23ste minuut is er nog enigszins gevaar voor het doel van SVVN als een schot van Stan Ekkel voorlangs gaat. In de 27ste minuut vindt SVVN wel het net. Een voorzet van rechts wordt doorgekopt en Teun Bakhuis tikt binnen. De uiterst “scherp” vlaggende assistent scheidsrechter van Kloosterhaar lijkt het nu wel juist te hebben als hij constateert dat Teun buitenspel stond. Het doelpunt wordt geannuleerd.

En of de supporters niet genoeg te lijden hadden van het veldspel werden ze ook nog eens getrakteerd op een flinke hagelbui. Het rustsignaal klonk dan ook als een verlossing. Iedereen kan alleen maar hopen dat het in de tweede helft beter gaat.

In de tweede helft heeft SVVN de beste bedoelingen. Assistent Jansen van Kloosterhaar wapperde als een malle, maar scheidsrechter Mulder trapte er een keer niet in als Teun Bakhuis er vandoor gaat. Hij bedient Marvin Thomas die de bal volkomen verkeerd raakt waardoor deze voorlangs gaat. In de 61ste minuut vindt de voorzet van de net ingevallen Jimmy Scharphof Teun Bakhuis die bekeken de 1-0 aantekent. Een minuut later probeert ook Alwin Zigterman te scoren, maar Bryan Leemhuis brengt uitstekend redding op de inzet van zijn eigen verdediger.

Dat was zo ongeveer het laatste gevaar van Kloosterhaar. SVVN kreeg nog wel wat mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. In ede 79ste minuut faalt Teun Bakhuis oog in oog met de keeper van Kloosterhaar. In de 83ste minuut vindt ook Jimmy Scharphof de doelman op zijn weg naar succes. Na 94 minuten verlost scheidsrechter Mulder iedereen uit zijn lijden door de wedstrijd te beëindigen. SVVN wint in een wedstrijd die geen winnaar verdiende. Maar SVVN was wel de minst slechtste van de twee dus de overwinning was ook wel weer terecht.

Door de overwinning staat SVVN vaster op de vierde plaats. Aanstaande dinsdag is alweer de volgende thuiswedstrijd. Dan ontvangt SVVN concurrent VV Bergentheim. Om 20:00 uur wordt er afgetrapt.

Opstelling SVVN: Bryan Leemhuis; Tijn Poortman, Alwin Zigterman, Chiel Karkdijk, Martijn ter Steege; Sven Boerkamp (78. Sharma Ekuchu), Delano Burnama (67. Nick Snellink), Ronald van den Berg; Marvin Thomas (59. Jimmy Scharphof), Brian Maimba (78. Tygo Vliek) en Teun Bakhuis.

Geel: Alwin Zigterman