Afgelopen zaterdag kwam het eerste elftal van SVVN dan eindelijk weer in actie. Na twee geplande thuiswedstrijden uiteraard op natuurgras lag er nu een uitwedstrijd op kunstgras in het verschiet. SVVN reisde af naar Holten voor de wedstrijd tegen Blauw Wit’66. Na de degradatie van vorig seizoen uit de 2de Klasse staat Blauw Wit met slechts vijf punten stijf onderaan. Wil het niet degraderen dan zal er snel punten gehaald moeten worden gehaald anders wordt een kansloze missie. SVVN staat keurig in de middenmoot en bereikte in twaalf wedstrijden elk resultaat vier keer. Maar de verschillen zijn klein en twee keer verliezen en SVVN kan zo onder de virtuele degradatiestreep zakken. Ook SVVN kan zich dus geen puntverlies permitteren.

Er vond nog een wissel plaats. De scheidsrechter kwam nu uit Dalfsen en luisterde naar de naam Peter van Veen. Om drie uur floot hij voor het begin van de wedstrijd. Het was koud op Sportpark ’t Vletgoor en ook de ambiance was misschien daardoor wel wat kil. Het veld was prima bespeelbaar en de sneeuw die er viel smolt voordat het de grond bereikte.

De wedstrijd begon met het gebruikelijke aftasten. De strijd vindt voornamelijk plaats op het middenveld. Beide teams grossieren in foute passes wat tot een rommelig geheel leidt. Het eerste wapenfeit is voor SVVN. In de 5de minuut neemt Delano Burnama een corner van links. De bal ploft plotseling in het doelgebied voor de voeten van Roy Mulder. Die schiet de bal hard en hoog over het doel. Klaarblijkelijk gaat dit nog via een verdediger want SVVN krijgt wederom een corner. Hier komt geen gevaar uit.

Blauw Wit kan al helemaal niet gevaarlijk worden. Het spel blijft rommelig. Er wordt wel hard gewerkt, maar het oogt allemaal niet erg gelukkig wat beide teams laten zien. In de 18de minuut komt SVVN dan toch op voorsprong. Een prachtige crossbal vanaf het middenveld bereikt Roy Mulder. Joost ten Kleij vraagt en krijgt de bal. Hij maait echter oog in oog met doelman Zwakenberg van Blauw Wit over de bal. De bal komt via via bij Frank Bolink die de bal op de paal schiet. De rebound is voor Roy Mulder die de rebound in het doel schiet.

De voorsprong is wellicht iets tegen de verhouding alhoewel als er één ploeg op voorsprong had moeten komen dan was het SVVN wel. In de 30ste minuut komt Roy Mulder op de punt van de zestien in balbezit. Hij speelt de bal naar links naar Frank Bolink. Die draait en schut daarmee twee verdedigers het bos in. Het schiet de bal in de korte hoek en zet het scorebord daarmee op 0-2.

Ondertussen wordt de sfeer grimmiger. Scheidsrechter Van Veen laat veel toe en de spelers zoeken de grens op. Na een korte discussie met de kant is het aan de 22 spelers te danken dat de wedstrijd niet uit de hand loopt. Hierna gaat het gelukkig beter. De spelers houden zich meer bezig met voetbal in plaats van met elkaar. De 0-2 voorsprong bij rust is een fijne. Blauw Wit is geen enkel moment gevaarlijk geweest. SVVN speelt ook niet groots maar is wel licht de betere partij.

Wie iets te lang in de warme kantine was blijven zitten zag een andere tussenstand op het scorebord staan. Een flinke zeperd in de verdediging van SVVN zorgt ervoor dat een aanvaller alleen op doelman Patriz Loohuis kan en deze maakt dankbaar gebruik van deze buitenkans en brengt de stand op 1-2. Dan ziet de wereld er ineens heel anders uit en helpt SVVN Blauw Wit weer in de wedstrijd. Niet dat Blauw Wit nou voor zoveel gevaar sticht dat de gelijkmaker in de lucht hangt.

Sterker nog in de 54ste minuut geeft Delano Burnama een leep balletje op Roy Mulder. Deze speelt de keeper uit en brengt het verschil weer op twee. Alles wat Blauw Wit is schreeuwt moord en brand, want Roy Mulder zou zich in buitenspelpositie bevinden. Scheidsrechter Van Veen wuift dat echter weg en keurt de treffer goed zodat de stand nu 1-3 is in het voordeel van SVVN. Na de treffer wordt er het nodige gewisseld aan beide kanten. Delano Burnama verlaat het veld voor Melvin Hulsman.

Sinds de treffer heeft SVVN de greep op de wedstrijd. Het lijkt nog meer te scoren. Marvin Thomas krijgt in de 73ste minuut een diepe bal op rechts en brengt Roy Mulder in stelling. Deze schiet van dichtbij onhoudbaar raak. Ook nu gaat de vlag weer omhoog voor buitenspel en nu honoreert de scheidsrechter het vlagsignaal wel en dus gaat het feest niet door. SVVN hoeft echter niet lang te wachten voordat het weer kan juichen. Weer een overtreding op Frank Bolink zo’n 17 meter van het doel. De aangeslagen Roy Mulder zet nog één keer aan en schiet de bal in de rechter kruising.

Hiermee is de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Roy Mulder wordt vervangen voor Arvid Holt. In de 83ste minuut krijgt Blauw Wit een corner op links en deze wordt van dichtbij geheel vrij door een aanvaller binnengekopt. Hierbij is het 2-4. In het korte restant van de wedstrijd komt de voorsprong van SVVN niet echt in gevaar. Na iets meer dan 90 minuten mag SVVN drie punten bijschrijven aan haar totaal. Door de overwinning wipt SVVN over OZC heen in de stand en staat het nu zesde. Volgende week ontvangt SVVN als de weergoden het toelaten VV Mariënberg. De wedstrijd begint om half drie en de scheidsrechter is de heer Hermann Marschalk uit Enschede.

Opstelling SVVN: Patriz Loohuis; Alwin Zigterman, Martijn ter Steege, Chiel Karkdijk (65. Jonny Teterissa), Kars ter Avest; Leon Kienhuis, Delano Burnama (55. Melvin Hulsman), Joost ten Kleij; Marvin Thomas, Roy Mulder (78. Arvid Holt) en Frank Bolink.

Geel: Patriz Loohuis.

Foto’s met dank aan Cynthia Beldman.