Vorige week zaterdag speelde SVVN onnodig gelijk tegen Blauw Wit 66 uit Holten. SVVN liet de kans voorbij gaan om een stevige stap in de richting van de midden moot te zetten. Vanmiddag doet zich weer zo’n kans voor maar dan moet onze selectie wel uit een ander vaatje tappen dan vorige week.

SVVN zal vanmiddag alle zeilen bij moeten zetten tegen de club uit Hengelo Zuid, die DES vorige week thuis met 3-0 opzij zette. We zijn wel gewaarschuwd.

De geselecteerden voor deze wedstrijd zijn:

Verdediging: Patriz Lohuis (GK),Johnny Teterissa, Delano Papilaja, Martijn ter Steege en Alwin Zigterman.

Middenveld: Joost ten Kleij, Roy Mulder, en Melvin Hulsman

Voorhoede: Bas Koedijk, Melvin Morsink en Frank Bolink.

Wissels: Kars terAvest, Delano Burnama en Marvin Thomas.

Geblesseerden: Jimmy Scharphof, Chiel Karkdijk en Ahmed Alan

Goede nieuws is dat Jimmy gisteren eindelijk is geopereerd aan de rechter knie. Het mindere nieuws is dat hij voorlopig 9 maanden uit de roulatie is. We wensen hem uiteraard een spoedig herstel toe.

Menig een denkt nog terug aan de uitwedstrijd uit tegen Wilhelminaschool (WS) van de afgelopen competitie toen Ahmed Alan met een grandioos schot vanaf de middellijn de keeper van Wilhelminaschool verschalkte. Die 1-1 was de ommekeer in de wedstrijd. SVVN haalde toen met een enorme inzet de 1-2 winst binnen.

Mooi op tijd fluit Brokelman voor de aftrap. Het begin is gelijk op gaand. Maar SVVN begint attenter dan de vorige week. Het 1e kwartier gaat dus mooi gelijk op met af en toe een buitenspel positie bij beide teams.

Pracht aanval in de 16e minuut. Alwin Zigterman komt op over rechts en geeft de bal keurig op de borst van Roy Mulder mee. Roy krijgt de bal net niet goed mee.

Het begint te lopen eerst een mooie aanval over links van Frank Bolink die maar net op de keeper van WS schiet.

Vervolgens gaat Melvin Morsink op pad ook over links, maar die wordt binnen de 16 onreglementair gestuit door WS.

In de 21e minuut wordt de strafschop benut door Roy Mulder. Een goed begin. Verdiend ook want we waren er al 3 keer dichtbij.

SVVN blijft goed doorgaan en bevindt zich grotendeels op de helft van WS, die er uiteraard ook wel eens uitkomt. Wel goed opletten voor de nr 13 van WS, Jord Gouders, die regelmatig gevaarlijk op komt over links.

In de 35e minuut gaat Melvin Hulsman er van door, door het midden. Hij krijgt de bal net niet goed mee.

Daarna geeft Roy Mulder keurig voor. N.a.v. een vrije trap voor SVVN. Op links komt Hulsman die er net niet met de kop bij kan. Op links toch weer die no 13 van WS. Alwin Zigterman geeft hem af en toe te veel ruimte. Gelukkig weet Gouders er nog niet mee om te gaan.

In de 40e minuut loopt Melvin een gele kaart op. Hij wilde de bal trappen, maar raakte de verdediger van WS tegen het rechter been. Geen opzet. Wel geel.

Na rust kruipt SVVN door het oog van de naald als WS na een paar minuten spelen plots voor het Volharding doel staat en een SVVN verdediger de bal van de doellijn jast.

WS heeft er dus zin in de 2ehelft. Althans zo lijkt het.

57 minuut Bas Koedijk wordt gewisseld voor Marvin Thomas.

In de 67 e minuut komt een WS bal op onze keeper. De bal ketst af op de keeper en wordt daarna weer voorgezet van links en simpel ingeschoten door Rik Brinker van WS. 1-1 dus. SVVN probeert het wel de 2e helft. Het lukt nu allemaal niet zo goed meer. Kwartier voor tijd een mooie aanval van SVVN. Bolink geeft de bal mooi mee op links aan Joost ten Kleij. Joost gaat de 16 in omspeelt een paar WS,ers maar schiet net te slapjes in. Jammer. Prima aanval. In de 80e minuut komt komt Delano Burnama er in voor Frank Bolink.

In de 82e minuut ontfutelt Marvin Thomas WS de bal en geeft die door het midden mee aan Roy Mulder, die onberispelijk doeltreft. 2-1. Het werd tijd want de wedstrijd begon een beetje dood te bloeden. SVVN leeft dus weer en fleurt helemaal op.

In de 89e minuut zou het nog 3-1 worden. Maar dat ging net niet door. Melvin probeerde de bal over de keeper te tillen, maar de scheidsrechter had al gefloten voor een SVVN overtreding.

Daarna wordt er nog even onterecht geflagd door de grensrechter van WS. De scheidsrechter nam het over en Roy Mulder liep voor niets prachtig vrij.

Dan fluit de scheids voor het einde en SVVN verdient terecht de winst.

Conclusie:

SVVN deed het stukken beter dan vorige week. Al was het nog niet allemaal halleluja. Ze lieten zien dat ze er voor wilden gaan en dat werd beloond.

Wilhelminaschool deed goed mee en WS

was niet aan te zien dat ze onderaan de ranglijst bungelen. Ze waren helemaal niet zo slecht.

Volgende week gaan we naar Oldenzaal om de strijd aan te binden met Quick 20. SVVN gaat het daar niet weggeven en er alles aan doen om een goede wedstrijd op de mat te leggen.

Met dank aan Benny ten Dam voor de assistentie en Eric Knol voor het onderdak bij de tot standkoming van dit verslag.