Afgelopen zaterdag speelde SVVN een thuiswedstrijd tegen VV Hellendoorn. Dat de wedstrijd doorging mag een klein wonder heten. In de week naar aanloop van deze wedstrijd was het rustig op Sportpark Groot Lochter. Door het weer waren de trainingsvelden onbespeelbaar geworden en aangezien SVVN als enige club in deze klasse niet over kunstgras beschikt werd afgelopen donderdag maar diep in de buidel getast voor Speedsoccer in Wierden. Het was verreweg van ideaal deze voorbereiding.

Net als vorige week werd vlak voor de wedstrijd de scheidsrechter gewisseld. De heer Jeroen Frei mocht vanuit Dronten opdraven om deze wedstrijd in goede handen te begeleiden. Er woei een flinke wind diagonaal over het veld wat het voor de 22 hoofdrolspelers van deze middag het voetballen lastig maakte. Na een toespraak en een minuut stilte ter ere aan Ab Pennings en Henny Praas werd rond half drie afgetrapt door SVVN.

Melvin Arentsen verving de geblesseerde Yorick Nijstad. Joost ten Kleij verving de geschorste Ronald van den Berg en Melvin Morsink keerde terug in de basis ten koste van Marvin Thomas. Het duel begon voor SVVN alleraardigst met schot in de 2de minuut van Rowan Wijnen dat over het doel ging. Het was allerminst een voorbode van een aantrekkelijke eerste helft. Beide ploegen leken vooral de bal niet te willen hebben. Gevaar voor beide doelen was zeer spaarzaam. Hellendoorn was misschien licht de betere ploeg, maar erg verheffend was het allemaal niet wat beide ploegen lieten zien.

Toch komt VV Hellendoorn halverwege de eerste helft op voorsprong. Een voorzet van rechts wordt gemist door een verdediger van SVVN waardoor Ruben Hendriks van VV Hellendoorn in balbezit komt oog in oog met keeper Loohuis die hij verschalkt met een diagonaal schot. Ook na de treffer veranderde er weinig aan het spelbeeld. De wedstrijd sukkelde maar een beetje door en de supporters werden niet bepaald verwend. Vlak voor rust lijkt Hellendoorn het verschil op twee te zetten als het scoort, maar de treffer wordt geannuleerd wegens buitenspel.

In de rust is het duidelijk dat SVVN uit een ander vaatje moet tappen wil het vandaag resultaat bereiken. Dat doet het dan ook na rust. SVVN speelt meer vooruit waardoor er een levendige wedstrijd ontstaat met kansen voor beide doelen. VV Hellendoorn is de eerste die hiervan in de 54ste minuut profiteert. Een vrije trap van rechts wordt niet goed weggekopt door de defensie van SVVN. De bal valt voor de voeten van Carlos Lopes Macedo die bal ineens uit de lucht plukt en met zijn schot het doel vindt.

Hiermee is de wedstrijd niet gespeeld. Twee minuten later krijgt SVVN een corner op rechts die via een scrimmage van de doellijn wordt gehaald en in tweede instantie het schot wordt geblokt. In de 59ste minuut is het wel raak. Een schitterende pass vanaf het middenveld vindt Bas Koedijk die beheerst scoort. Hierdoor wordt het weer een wedstrijd. Even later komt de bal weer bij Bas die hem uit de lucht plukt, maar hij raakt de bal niet vol waardoor de keeper van Hellendoorn de bal eenvoudig kan vangen.

Hierna krijgt Hellendoorn enkele kansen. Uitstekend keeperswerk van Patriz Loohuis voorkomt een grotere achterstand voor SVVN. Riante kansen voor Carlos Lopes Macedo (twee keer) en Ruben Hendriks zijn niet aan de gasten besteed. Hierdoor blijft het spannend. In de slotfase komt de bal bij Bas Koedijk die de bal richting doel glijdt. Zijn inzet passeert de doelman maar de paal staat succes voor SVVN in de weg. SVVN probeert de gelijkmaker te forceren en lijkt hierin te slagen als in de laatste seconden van de wedstrijd Bas Koedijk gelanceerd wordt na een vreselijke mis peer in de defensie van Hellendoorn. Hij lijkt alleen op de doelman af te gaan als hij wordt vastgehouden. Een vrije trap is de schrale troost.

De vrije trap van Melvin Morsink gaat via de muur over het doel. De corner die daarop volgt gaat voorlangs en hiermee is ook de laatste kans voor SVVN verkeken. Na het laatste fluitsignaal viert VV Hellendoorn de overwinning uitbundig. De tweede periode kan hen nauwelijks nog ontgaan en wij feliciteren Hellendoorn alvast daarmee. SVVN blijft op de achtste plek staan omdat ploegen onder SVVN ook verloren. De competitie ligt nu twee weken stil en wordt op 7 maart hervat met een uitwedstrijd tegen VV Mariënberg.

Opstelling SVVN: Patriz Loohuis; Melvin Arentsen (61. Melvin Hulsman), Alwin Zigterman, Chiel Karkdijk, Martijn ter Steege; Sven Boerkamp, Rowan Wijnen, Joost ten Kleij; Bas Koedijk, Teun Bakhuis (61. Marvin Thomas) en Melvin Morsink.

Geel: Chiel Karkdijk, Bas Koedijk, Patriz Loohuis, Melvin Morsink, Martijn ter Steege en Rowan Wijnen.

Foto’s met dank aan Cynthia Beldman.