Zaterdag werd er afgetrapt voor de competitie van seizoen 2021-22. Nadat de vorige twee seizoenen een vroege dood stierven door de maatregelen die de overheid wegens de coronapandemie, hoopt alles en iedereen dat we nu eens een volledig seizoen onze hobby mogen uitvoeren. Hoe staan wij en onze tegenstanders ervoor? Dat is een vraag die toch moeilijk te beantwoorden is vanwege deze situatie. Feit is wel dat SVVN de nodige spelers in de lappenmand heeft zitten en dat trainer René de Visscher niet kon beschikken over de nodige spelers. Uiteraard gaat het altijd om de spelers die wél beschikbaar zijn.

En wat een leuk affiche om het seizoen mee te beginnen. SVVN mocht namelijk direct naar Sportpark Gagelman afreizen. Decennialang betekende dit dat we naar de Duivecatelaan mochten, maar nu was de bestemming Koersendijk. De Zweef heette de tegenstander. De blauwhemden zijn onlangs overgestapt naar het zaterdagvoetbal en voor het eerst stond deze wedstrijd in competitieverband op het programma. Ondanks dat het beloofde zonnetje achterwege bleef waren de omstandigheden ideaal te noemen en hadden vele supporters van beide clubs hun weg naar het sportpark gevonden.

Bij De Zweef willen ze graag zo snel mogelijk omhoog. Ze worden dan ook gezien als één van de titelfavorieten. De lat bij SVVN ligt iets minder hoog. Linker rijtje en misschien stiekem nog iets meer. Om 14:45 uur floot oude bekende Rudolf Wolterink uit Haarle als scheidsrechter voor het begin van deze wedstrijd. Vanaf de meet aan dicteerde De Zweef de wedstrijd. Zij hadden het meeste balbezit en het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van SVVN. Tot veel kansen leidde dit overigens niet. En dat kwam omdat SVVN een enorme dosis vechtlust op de mat legde en streed voor elke meter.

De eerste kans is wel voor De Zweef als een bal wordt terug gekopt en via een scrimmage voor de voeten van Tom Heuver. Zijn inzet wordt gevangen door Patriz Loohuis. SVVN kruipt meer en meer uit zijn schulp. In de 14de minuut belandt een voorzet op het hoofd van Teun Bakhuis. Zijn kopbal mist vaart en precisie om de doelman te verrassen. SVVN komt beter in de wedstrijd en zorgt daarmee dat de tweestrijd in evenwicht komt. Wel geeft SVVN achterin meer ruimte weg waardoor in de 19de minuut De Zweef zijn grootste kans krijgt. Een voorzet van rechts weet de vrijstaande Tom Heuver te vinden. Zijn kopbal werd stijlvol gepareerd door Patriz Loohuis.

Een diepe bal brengt in de 28ste minuut Marvin Thomas in stelling. Hij werd tegen de grond gewerkt, maar er waren nog andere Zwevers in de buurt zodat de scheidsrechter het met geel af kon doen. De vrije trap van Jimmy Scharphof. In de 43ste minuut is er een vlotte uitval van SVVN en wordt Marvin Thomas gevonden. Deze rondt bekwaam af. Echter ging de vlag omhoog en de scheidsrechter nam het signaal over. En het had er inderdaad alle schijn van dat Marvin buitenspel stond, dus de treffer werd terecht geannuleerd.

Zo werd er met een gelijke stand gerust. Het was niet groots wat beide partijen op het plastic lieten zien. Al voetbalde SVVN wellicht naar hen kunnen en lieten ze in ieder geval veel werklust zien.

Het tweede bedrijf was geen voortzetting van het eerste. Het begon nog wel aardig voor SVVN met een corner die jammer gemist werd door twee SVVN’ers. Hierna was het toch De Zweef wat de klok sloeg. Een diepe bal bereikt Daniel Jannink op rechts. Zijn schot gaat echter ruim over het doel van SVVN. Dit zou een wake up call moeten zijn voor SVVN. Vier minuten later is er knullig balverlies op het middenveld van SVVN. Een Zwever gaat er als een haas vandoor op links. Zijn voorzet lijkt niet gevaarlijk maar door een glijpartij van een verdediger wordt ie dat wel. De bal wordt teruggelegd en Delano Wippert kan eenvoudig de score openen voor de thuisclub.

Na de openingstreffer weet SVVN nog maar mondjesmaat gevaarlijk te worden. Een vrije trap op de rand van de zestien is een eenvoudige prooi voor de doelman van De Zweef. Aan de andere kant krijgt de thuisploeg nog enkele mogelijkheden om de score te verdubbelen maar mist het de scherpte in de voorhoede. De Zweef blijft echter wel eenvoudig overeind en heeft weinig te vrezen van de aanvallen van SVVN. Wel wordt de sfeer op het veld steeds grimmiger watt resulteert in de nodige gele kaarten.

In de 83ste minuut wordt de wedstrijd in het slot gegooid als Lars Spijkerman uitbreekt en beheerst scoort. In blessuretijd mag Joey Knobben van De Zweef nog voortijdig de kleedkamer opzoeken na zijn tweede gele kaart. Dit is allemaal niet meer van invloed op het resultaat. SVVN begint dus met een nederlaag en dit is gezien het spelbeeld in de tweede helft terecht. Uiteraard is er geen man overboord en hopen we dat het seizoen nog lang duurt.

Op naar volgende week. Dan speelt SVVN 1 haar eerste thuiswedstrijd. AJC’96 uit Losser komt naar Sportpark Groot Lochter. De aftrap is om 14:30 uur en we hopen jullie allemaal weer te zien.

Opstelling SVVN: Patriz Loohuis; Sharma Ekuchu (62. Chiel Karkdijk), Martijn ter Steege, Nick Snellink, (73. Jermaine Papilaja), Jimmy Scharphof; Sven Boerkamp, Mohammed Koroma, Ronald van den Berg; Marvin Thomas (69. Tygo Vliek), Brian Maimba, (62. Tijn Poortman) en Teun Bakhuis.

Geel: Jimmy Scharphof, Martijn ter Steege, Brian Maimba, Sharma Ekuchu, Marvin Thomas en Jorick Deijk (assistent trainer).