Gisteren rees het eerste elftal af naar Beerzerveld voor de competitiewedstrijd tegen VV Mariënberg. De ooit zo sympathieke roodzwarte club. Daar kunnen we na gisteren en het verslag dat ze menen te publiceren wel een dikke vette streep doorzetten. Maar goed laten we vooral over voetbal hebben. Iets waar de thuisclub nogal moeite mee heeft.

De belangen waren groot gistermiddag. Mariënberg staat maar net boven de streep en SVVN staat slechts drie punten boven hun. Om half drie werd er afgetrapt en vanaf de meet aan waren de gasten de bovenliggende partij. Niet dat allemaal zeer groots was wat SVVN liet zien, maar wat de gastheren lieten zien was helemaal marginaal. Het is tekenend dat binnen de 20 seconden de scheidsrechter al moest fluiten voor overtreding van Mariënberg.

SVVN kreeg kansjes en mogelijkheden. Een schotje van Frank Bolink kon de keeper niet verontrusten. SVVN kreeg corners bij de vleet, maar zoals eigenlijk het hele seizoen kon SVVN daar niet gevaarlijk uit worden. Wel opvallend is dat wanneer Mariënberg per ongeluk een keer over de middenlijn kwam er paniek leek toe te slaan bij de verdediging van SVVN. Niet dat het overigens tot echt gevaar leed voor het doel van SVVN.

De grootste kans van de eerste helft was voor Melvin Morsink. Die raakte een voorzet van rechts van Johnny Teterissa niet goed waardoor de bal naast ging. In de 38ste minuut is er het enigste wapenfeit van de thuisclub. Een schot van buiten de zestien wordt door Patriz Loohuis gekeerd. Zo wordt er gerust met een brilstand dat terwijl er voor SVVN er zeker meer in had gezeten. Van Mariënberg viel de eerste helft niks te vrezen.

Het eerste kwartier van de tweede helft heerst de thuisclub. Het is in feite ook het enige moment dat de gastheren de wedstrijd dicteren. Niet dat ze zelfs in deze periode gevaarlijker waren dan SVVN. Na een uur spelen wordt Melvin Morsink in de zestien onderuit geschopt. Het is zelfs zo overduidelijk dat ze het bij Mariënberg eens zijn met deze beslissing. En dat zegt wat. Teun Bakhuis gaat achter de bal staan en schiet te slap en niet genoeg in de hoek de bal in. De keeper kan redelijk eenvoudig redden.

Julian brengt een dubbele wissel toe in de hoop watt te forceren. In de 69ste minuut lijkt Melvin Morsink alleen op de keeper af te gaan als hij de bal te ver vooruit speelt. In de 74ste minuut is er een schotkans voor de thuisclub dat op de buitenkant van de paal beland. In de 77ste minuut scoort Mariënberg. Er is dan echter allang gefloten omdat de bal achter de lijn is geweest. De grensrechter en scheidsrechter stonden goed opgesteld en beoordeelden dat. Dat de verslaggever van Mariënberg het anders zag zal ongetwijfeld komen omdat hij druk was met zijn telefoon. Iets waar toch heel bedreven mee was. Ruim voordat er gescoord was werd er afgefloten en liet iedereen bij SVVN de bal gaan.

Toch werd Mariënberg gevaarlijk en dat lag voornamelijk aan de paniek die bij SVVN ontstond. Een verkeerde uittrap leed het openingsdoelpunt in. Wesley Willems wordt in stelling gebracht en hij schuift de bal onder de keeper door. Dan zijn er nog 10 minuten te spelen. Mariënberg doet er alles aan om tijd te rekken. Met name Michael Zweers en Thijs Altena zijn hier bedreven in. Als de scheidsrechter hier hen op aanspreekt krijgt hij een grote bek. Tsja….

Mariënberg wil zo graag een strafschop dat er tot driemaal toe een toneelstukje wordt opgevoerd. Het heeft iets weg van Comedy Capers en hoewel ze zich lopen te beklagen bij de scheidsrechter mogen ze hem eigenlijk dankbaar zijn dat hij geen kaart geeft voor dit onsportieve gedrag. Karma is a bitch! De meer dan terechte gelijkmaker valt diep in blessuretijd. Een corner wordt via de paal binnengekopt door Teun Bakhuis.

Het zou een zwarte dag moeten zijn voor VV Mariënberg gezien hun gedragingen binnen en buiten het veld. Maar gezien hun verslaglegging betwijfel ik het of ze het verstandelijke vermogen bezitten om dat in te zien. Wat ik oe brom. Een excuus naar de scheidsrechter zou toch wel het minste zijn.

Het negende gelijke spel terwijl SVVN gewoon deze wedstrijd had moeten winnen. Volgende week een thuiswedstrijd tegen OZC. De enige club waar we geen punt(en) tegen hebben gehaald dit seizoen. Daar moesten we maar eens verandering in brengen. De wedstrijd begint om half drie en staat onder leiding van mevrouw Fijke Hoogendijk uit Enschede.

Opstelling SVVN: Patriz Loohuis; Martijn ter Steege, Alwin Zigterman, Delano Papilaja, Johnny Teterissa; Delano Burnama (75. Chiel Karkdijk), Rowan Wijnen (61. Marvin Thomas), Ronald van den Berg; Melvin Morsink, Teun Bakhuis en Frank Bolink (61. Bas Koedijk).

Geel: Chiel Karkdijk en Patriz Loohuis.

Foto’s met dank aan Cynthia Beldman.