Het eerste elftal speelde afgelopen zaterdag de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. SVVN 1 ontving in het kader hiervan Juliana’32 uit Hengelo. Voor beide ploegen stond er niks meer op het spel. Het was deze middag heet op Sportpark Groot Lochter. Deze twee laatste feiten had tot gevolg dat er maar weinig supporters de weg naar Sportpark Groot Lochter hadden gevonden.

Een wedstrijd om des keizers baard dus. Frank Bolink had last van blaren en begon op de bank. Dat gold ook voor Marvin Thomas. Delano Burnama en Jimmy Scharphof waren de vervangers. Ook Bas Koedijk was naar weken van blessureleed weer beschikbaar. Hij begon op de bank. Thijs Beene nam de plek in van Yorick Nijstad op de rechtsbackpositie. Iets naar half drie floot scheidsrechter Dick Beldman uit Holten voor het begin van de wedstrijd.

Niet dat de 22 mensen op het veld er niets aan deden, maar toch ontbrak de echte spanning die wel voelbaar is als er wel wat op spel staat. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd leverde SVVN direct een doelpunt op. Een diepe bal op Jimmy Scharphof die van rechts naar links kruist en met een diagonale schuiver keeper Oscar van Dalen van Juliana verschalkte. Dit alles gebeurde al in de zevende minuut dus de vroege voorsprong was een feit.

SVVN kon niet lang genieten van de voorsprong. In de 11de minuut wordt vanaf het middenveld een diepe bal gegeven op Pieter Hilgerink van de gasten. Deze sprint de zestien in en verslaat met een lage schuiver doelman Michiel Middelesch. Verder kabbelde de wedstrijd de eerste helft een beetje voort. Juliana had een licht veldoverwicht, maar kon dat niet omzetten in kansen. Beide teams krijgen nog één grote kans om op voorsprong te komen. In de 34ste minuut krijgt SVVN een vrije trap. Jimmy Scharphof schiet de bal in de muur. De bal rolt langs Delano Burnama die over de bal maait. Vlak voor de doellijn komt de bal voor de voeten van Melvin Hulsman die zijn inzet echter ziet smoren door een verdediger.

Enkele minuten later een aanval van Juliana. Een aanvaller komt door over rechts, maar schiet in identieke situatie zoals Juliana eerder scoorde net voorlangs. Zo gingen beide partijen rustten met een 1-1 ruststand.

Na rust lagen de verhoudingen toch anders. Juliana dicteerde de wedstrijd en bij SVVN leek het beste er toch een beetje af te zijn. Toch duurde het tot de 71ste minuut voordat Juliana het veldoverwicht uit kon drukken in een doelpunt. Een aanval over links bracht een een 1 op 1 situatie maar Thijs van Gessel ging voor eigen succes en schiet de bal laag en strak in het doel.

In de 75ste minuut een wissel bij SVVN. Michiel Middelesch stopt met keepen op prestatieniveau en hij kreeg een applauswissel voor zijn verdiensten voor SVVN 1. Hij werd vervangen door Luuk Valk. In het laatste kwartier was de pijp bij SVVN helemaal leeg. Juliana’32 kreeg talloze kansen om de score flink op te voeren. De lat maar ook zeker het uitstekende keeperswerk van Luuk Valk stonden succes voor Juliana in de weg. Zo eindigde deze wedstrijd voor SVVN in een 1-2 nederlaag.

Mede door de resultaten op andere velden eindigt SVVN als zesde in deze competitie. Overall heeft SVVN een goed seizoen gedraaid met vele hoogtepunten. Enkele jonge talenten hebben hun debuut gemaakt en hun meerwaarde bewezen in SVVN 1. Dat is wel iets waar ze bij SVVN op kunnen doorborduren. We wensen Juliana’32, VV Bergentheim, Quick’20, VV Drienerlo en RKSV veel succes toe in de nacompetitie. We feliciteren Oranje Nassau met het kampioenschap en condoleren Achilles E. met de degradatie.

Na drie seizoenen verlaat hoofdtrainer Bart Ester SVVN. We bedanken Bart voor de mooie en succesvolle tijd en wensen hem alle succes toe in de toekomst. Ook bedanken we Diana en Irsa Ester voor hun trouwe support. Julian op den Dries zal volgend seizoen hoofdtrainer zijn. Er zijn nog meer wijzigingen in de staf. Leider Richard de Weert doet een stapje terug en draagt het stokje over aan Kristian Schellevis. Wim Bouwhuis stopt als verzorger en zijn vervanger heet André Nieuwenhuis.

Rest mij verder niks anders dan iedereen een prettige vakantie toe te wensen en graag tot volgend seizoen bij de Vladding!

Opstelling SVVN: Michiel Middelesch (75. Luuk Valk); Thijs Beene, Martijn ter Steege, Kars ter Avest, Richard Hartgers; Delano Burnama (63. Marvin Thomas), Ahmet Alan, Melvin Hulsman; Boyan Reijerink, Melvin Morsink (77. Bas Koedijk) en Jimmy Scharphof.

Foto’s met dank aan Cynthia Beldman.