Eindelijk is het zover: De zaterdag waar we zo lang naar hadden uitgekeken. De start van de competitie. Na vele oefen- en bekerwedstrijden is het dan nu eindelijk zo ver. De wedstrijden om het “echie”. SVVN startte de competitie in Losser tegen AJc’96. Van de vier nieuwelingen in deze klasse is AJc toch wel de grote onbekende. In 1996 zijn ze opgericht als fusieclub tussen TAR en PJ. Tot twee seizoenen geleden speelden ze op zondag. Vorig seizoen werden ze met overmacht kampioen in de 4de Klasse. Ze kregen het hele seizoen maar zes treffers tegen en ze smachten naar tegenstand die ze in deze klasse wel hopen te krijgen.

Dus de navigatie aangezet en naar Losser gereden. Zo zie je nog wat van de wereld. We arriveerden op Sportpark Het Hannekerveld waar ook de zon flink scheen. Vorige week werd bij Blauw Wit het kunstgrasveld nog gesproeid. Dat zat er ditmaal niet in. Al bij de warming up kon je zien dat dit een moeilijk bespeelbaar veld was. Maar goed met die elementen moet je maar omgaan.

Om klokslag drie uur floot scheidsrechter Mick Landman uit Hengelo voor aanvang van de wedstrijd. In vergelijking met vorig seizoen startte trainer Julian op den Dries met drie nieuwelingen. In elke linie één: Tim Velthuis (verdediging), Ronald van den Berg (middenveld) en Teun Bakhuis (aanval). SVVN begon matig aan de wedstrijd. Slechts sporadisch wisten de Volhardingmannen een medespeler te vinden en de aanvallers kwamen al helemaal niet in het spel voor terwijl met name Marvin Thomas zich wel een slag in de rondte werkte.

De thuisploeg was ook niet geweldig, maar wel een stuk beter dan de groenwitten. Al in de 11de minuut kwam AJc op voorsprong. Luuk Nijmeijer van de gastheren mag vanaf de zestien ongehinderd op goal schieten en verschalkt Patriz Loohuis in de korte hoek. Ook na deze treffer bleef eenzelfde spelbeeld te zien. Het was erg rommelig met veel onnodig balverlies over en weer. In de 34ste minuut was het enigste moment van opwinding voor het doel van AJc. Een verdediger lijkt hands te maken in zijn eigen strafschopgebied, maar de scheidsrechter wuift het appelleren van SVVN-kant weg.

Zo gaat SVVN rustten met een 1-0 achterstand. En dat was niet de enigste teleurstelling want in de 37ste minuut moet Tim Velthuis het speelveld geblesseerd verlaten. Sven Boerkamp vervangt hem. Het is duidelijk dat SVVN de tweede helft uit een heel ander vaatje moet tappen om niet met een valse start deze competitie te beginnen.

De goede bedoelingen kunnen gelijk bij het begin de ijskast in. Bart Spitholt begint een rush op eigen helft. Hij komt drie SVVN’ers tegen die hem in feite geen strobreed in de weg leggen en hij jast de bal snoeihard in het dak van het doel. Een nieuwe teleurstelling dus. AJc schakelt om naar een 4-4-2 systeem en dat zorgt ervoor dat SVVN in de wedstrijd komt. SVVN heeft nu wat meer balbezit en komt zowaar aan aanvallen toe. Het eerste speldenprikje is van Rowan Wijnen die zijn schot vanaf de zestien via het lichaam van een tegenstander net naast zag gaan.

Met nog een half uur te spelen ziet de trainer zich genoodzaakt om de lichtgeblesseerde Frank Bolink te brengen voor Marvin Thomas. Franks eerste balcontact is als hij recht voor het doel de bal van links krijgt. De bal gaat op de paal en de rebound komt net niet bij Teun Bakhuis uit. In de 69ste minuut brengt Julian zijn laatste troef. Bas Koedijk vervangt Teun Bakhuis. SVVN dringt wel aan, maar echt overtuigend is het allemaal nog niet. Wel is het spel een stuk beter dan de eerste helft toen het echt ondermaats was. Aan de andere kant komt AJc er regelmatig gevaarlijk uit. Gebrek aan scherpte aan AJc zijde en goed optreden van Loohuis en zijn verdediging voorkomen een grotere achterstand.

In de 79ste minuut trekt Frank van links naar binnen en schiet net binnen de zestien op goal. De doelman heeft moeite met de bal, maar weet hem corner te boksen. De tijd verstrijkt en SVVN lijkt een vrij kansloze nederlaag te moeten slikken. In de 90ste minuut komt een voorzet van rechts bij de tweede paal waar Frank Bolink de bal uit de lucht plukt en snoeihard de 1-2 binnen schiet. Zou het nog kunnen? De scheidsrechter heeft eerder al aangegeven tijd bij te trekken. SVVN drukt en AJc moet terug. Het is diep in blessuretijd als de bal nog één keer naar voren wordt gepompt. De bal bereikt op de zestien Bas Koedijk die op goal schiet. De bal lijkt onderweg nog aangeraakt te worden en tot dolle vreugde van SVVN ziet Bas de bal in het goal gaan.

SVVN mag het punt koesteren. Het was over de gehele lengte nog niet goed, maar we zijn in ieder geval al direct van de nul af. En dat punt telt. Volgende week speelt SVVN de eerste thuiswedstrijd als het Wilhelminaschool ontvangt. W’school begon de competitie met een 2-1 thuisoverwinning op VV Kloosterhaar. De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer Dick Beldman uit Holten. Komt dat zien!

Opstelling SVVN: Patriz Loohuis; Alwin Zigterman, Martijn ter Steege, Chiel Karkdijk, Tim Velthuis (37. Sven Boerkamp); Rowan Wijnen, Joost ten Kleij, Ronald van den Berg; Melvin Morsink, Teun Bakhuis (69. Bas Koedijk) en Marvin Thomas (62. Frank Bolink).

Geel: Chiel Karkdijk

Wegens privé omstandigheden zijn er helaas geen foto’s gemaakt.