De bal rolt weer. Ook voor het eerste elftal zit de lange winterstop door corona er op. Zaterdag werd de negende wedstrijd van het seizoen gespeeld thuis tegen VV Hellendoorn. Deze wedstrijd werd eerder uitgesteld vanwege dat vermaledijde corona, maar kon nu gelukkig wel doorgang vinden. Beide ploegen misten enkele spelers door blessures en ziekte, maar dat mocht de pret niet drukken. Het hoofdveld lag er schandalig bij en goed voetbal was bij voorbaat daardoor uitgesloten. Er was aardig wat publiek op deze wedstrijd afgekomen en diegene die een plek wist te bemachtigen uit de wind en in de zon hadden een prettige middag.

Zoals gezegd had SVVN wat afwezigen. Hierdoor voelde trainer René de Visscher zich genoodzaakt door met slechts één echte aanvaller te beginnen. Vanaf het begin dicteerde VV Hellendoorn het spel. Zij hadden veruit het meeste balbezit en ze creëerden dan ook de eerste kans. Een voorzet van links bereikte de vrijstaande Bram Kamphuis in de 4de minuut, maar hij schiet de bal hoog over het doel van Brian Leemhuis. In de 9de minuut volgde het eerste gevaar van de thuisploeg. De bal wordt in de zestien terug gelegd op Marvin Thomas. Ook hij heeft het vizier nog niet scherp staan en schiet hoog over.

Verder was het vooral Hellendoorn wat de klok sloeg. De beste kans was in de 12de minuut van Bouwhuis van de gasten. Hij mikt de bal echter op de paal in plaats van in het doel. In de 22ste minuut komt Marvin Thomas een teenlengte te kort om SVVN op voorsprong te zetten. Doelman Hulsebos hervat het spel snel. Heleendoorn schakelt snel. Uiteindelijk weet een spits in de vijandelijke zestien zijn collega Roan Nahuis te vinden die de 0-1 binnen schiet. Volgens de man die het er beste voorstond deed hij dat in buitenspel positie, maar de assistent-scheidsrechter wordt genegeerd door de scheidsrechter.

Verder gebeurde er niet veel meer de eerste helft. SVVN was niet bij machte gevaar te stichten en ook Hellendoorn werd behoudens een paar kleine kansjes niet meer gevaarlijk. De tactiek van SVVN was om de schade beperkt te houden om in het laatste gedeelte van de wedstrijd door wissels spelers te brengen die nog geen hele wedstrijd kunnen spelen om daarmee toch nog een resultaat te forceren.

Die tactiek liep in het begin van de tweede helft een gevoelige deuk op. In de 47ste minuut krijgt Hellendoorn aan de rechterkant een vrije trap. Een voorzet van links wordt binnen gewerkt door wederom Roan Nahuis. Het lijkt een vroegtijdige beslissing van deze wedstrijd. SVVN was immers tot dan toe nauwelijks in staat geweest het vijandelijke doel onder vuur te nemen. Na de 0-2 zocht SVVN steeds meer de aanval op. In de 58ste minuut schiet Marvin Thomas listig de bal op het doel met een stuit. Doelman Hulsebos weet met de nodige moeite redding te brengen ten koste van een corner. Uit die corner komt niks uit.

In de 63ste minuut brengt SVVN Boyan Reijerink. Hij maakt hiermee zijn rentree in een competitiewedstrijd voor SVVN 1. Zijn laatste wedstrijd was op 27 mei 2018. Een minuut later schiet Jimmy Scharphof op doel. De keeper lost en een aanvaller van SVVN zit er tussen. Hij lijkt onderuit te worden gehaald door de keeper, maar scheidsrechter Willems wuift het weg. Geen strafschop voor SVVN. In de 71ste minuut ontsnapt Melvin Morsink aan de aandacht van Hellendoorn bij een diepe bal. Hij weet echter net niet de bal te raken om de aansluitingstreffer aan te tekenen.

SVVN doet er alles aan om er nog een wedstrijd van te maken, maar het kan simpelweg niet genoeg brengen. De grootste kans is in de 83ste minuut voor Jimmy Scharphof. Hij had al eerder het doel onder vuur genomen met een vrije trap vanaf rechts en ook nu weer is hij dichtbij als hij zijn vrije trap op de lat in een ziet springen. Het zit er vandaag gewoon niet in. In de 87ste minuut gaat een aanvaller van Hellendoorn alleen op Brian Leemhuis af. Die laatste is de winnaar van dit duel met een magistrale redding met de voeten.

Toch moet Brian nog eenmaal vissen. In blessuretijd is er een voorzet van rechts die vrijstaande Sem Phijffers bereikt die Brian met een lage schuiver passeert. Zo eindigt de wedstrijd in 0-3 overwinning. Een terechte nederlaag. Hellendoorn was beter, fitter en scherper dan de thuisploeg. Volgende week gaat SVVN op bezoek bij VV Bruchterveld. De wedstrijd op Sportpark Noppenweide begint om 14:30 en staat onder leiding van de heer Erik Geubels.

Opstelling SVVN: Brian Leemhuis; Sharma Ekuchu (63. Boyan Reijerink), Martijn ter Steege, Alwin Zigterman (56. Melvin Morsink), Jimmy Scharphof; Tijn Poortman, Sven Boerkamp, Chiel Karkdijk, Delano Burnama (76. Bryan Maimba), Ronald van den Berg (76. Melvin Arentsen); Marvin Thomas.

Geel: Ronald van den Berg

Foto’s met dank aan Cynthia Beldman.