Dat het eerste elftal niet het niveau weet te bereiken van voor de winterstop is een understatement. Dat is wel deels te verklaren door de blessuregolf die er heerst maar afgelopen zaterdag zakte SVVN toch flink door de ondergrens bij Kloosterhaar. Dat kan en moet beter. De thuiswedstrijd tegen VV Bergentheim is dan niet direct de gelegenheid om aan een resultaat te denken. De gasten boekten vorige week een overwinning op koploper Oranje Nassau en hield daarmee een kampioensdromen in leven.

Toch was dit het affiche van deze zaterdag en scheidsrechter Weever floot keurig om half drie voor het begin van deze wedstrijd. De gasten uit Banthem trokken fel van leer en overrompelden SVVN in de eerste minuten SVVN. Binnen een minuut had Bergentheim al op voorsprong kunnen staan, maar een aanvaller van de gasten kwam een teenlengte te kort om de openingstreffer aan te tekenen.

Na 10 minuten herstelde de balans zich. Uiteraard is het een kip en het ei verhaal maar vanuit SVVN perspectief kwam de thuisploeg veel beter in de wedstrijd. In de 9de minuut is er een uitval op rechts en krijgt Boyan Reijerink een schotkans in de zestien. De bal gaat ruim over het vijandelijke doel. Het duel is volledig in balans en toch komen de gasten uit het niets op voorsprong. De bal komt in de zestien via een kluts plots voor de geheel vrijstaande Roy Hakkers die oog in oog met Michiel Middelesch dit buitenkansje weet te verzilveren.

SVVN laat zich door deze achterstand niet uit het veld slaan en legt een werklust op de mat die we kennen van voor de winterstop. In de 30ste minuut is er voorzet van links die op het hoofd van Bas Koedijk beland. Er is wat hinder en Bas krijgt de bal volledig verkeerd op zijn hoofd waardoor deze kans verkeken is. Even later moet Bas geblesseerd het veld verlaten. Frank Bolink is zijn vervanger en dat is al de tweede keer achter elkaar dat hij een geblesseerde aanvaller voor rust moet vervangen.

In het laatste kwartier van de eerste helft krijgt SVVN kans op kans om de achterstand te vereffenen. In de 40ste minuut is er een vrije trap van Jimmy Scharphof. Via de muur krijgt hij een tweede kans. Via een rebound krijgt Boyan een schotkans. Het is een aloude schiettent geworden en uiteindelijk gaat de inzet van Frank Bolink net naast het doel van Bergentheim goalie Karel Pullen. In de 44ste minuut is er een vrije trap vanuit het middenveld die panklaar op het hoofd van Melvin Hulsman belandt. Die kan de bal alleen voor de doelman niet sturen en kopt recht op de doelman af.

Op het scheiden van de markt is er nog een vrije trap van rechts dat in de 5,5 plots voor de voeten van Martijn ter Steege valt. Alleen voor de keeper raakt hij echter de bal helemaal verkeerd waardoor ook deze kans verloren gaat. De aanwezigen zagen in deze eerste helft een strijdbaar SVVN dat zeker niet minder was dan VV Bergentheim. Toch staat het met de thee met 0-1 achter. SVVN laat heel veel kansen liggen om te scoren terwijl Bergentheim wel effectief is. Dat moet de burger moed geven. Het was immers veel beter dan dat we in 2018 gewend waren.

Dus vol goede moed begon SVVN aan de tweede helft. Dit tweede bedrijf was toch een teleurstelling. VV Bergentheim wisselde wat en controleerde vervolgens de wedstrijd. SVVN wist geen kans meer te creëren. In de 68ste minuut was er bij Bergentheim een voorzet van links en de nummer 10 van Bergentheim Roy Hakkers mist voor open doel. Twee minuten later werd de wedstrijd in het slot gegooid. Weer een voorzet van links en ditmaal is Jeffry Plaggenmarsch het eindstation. Hij weet zich wel raad met dit cadeautje en tekent eenvoudig de 0-2 aan.

Ook na de verdubbeling blijft eenzelfde spelbeeld zichtbaar. Bergentheim dicteert en controleert en SVVN kan maar niet gevaarlijk worden. Roy Hakkers kan de marge nog op drie zetten, maar in plaats van de bal breed te leggen gaat hij voor eigen succes en schiet hij de bal in het zijnet. Toch komt de 0-3 er wel en dat is in de 86ste minuut. Gertjan Merjenburgh gaat door op rechts en ziet zijn inzet licht getoucheerd achter Michiel Middelesch gaan die een voorzet verwachte.

Geen punten, maar wel de bloemen zo zal het gevoeld hebben. Maar om eens een oude voetbalwijsheid uit de kast te trekken: Dit moet toch wel aanknopingspunten zijn voor het vervolg van de competitie. Volgende week gaat SVVN op bezoek bij VV Hellendoorn. De wedstrijd begint om 15:00 uur en de scheidsrechter is de heer Dick Beldman uit Holten.

Opstelling SVVN: Michiel Middelesch; Yorick Nijstad, Martijn ter Steege, Kars ter Avest, Richard Hartgers; Ahmet Alan, Delano Papilaja, Melvin Hulsman; Boyan Reijerink, Bas Koedijk (35. Frank Bolink) en Jimmy Scharphof.

Geel: Melvin Hulsman, Richard Hartgers en Michiel Middelesch.

Foto’s met dank aan Cynthia Beldman.