Maandagmorgen ….. heerlijk geslapen na een druk weekend. Na maanden van voorbereiden zit het jeugdkamp voor dit jaar er zomaar weer op. Wat ging het weekend snel voorbij!

Vrijdagmorgen begon voor de leiding al de voorbereidingen. De kantine moest een lichtelijke verbouwing ondergaan om slaapplekken te creëren. Er moesten velden worden uitgezet en voor 60 kinderen boodschappen gedaan worden. Werk aan de winkel! Na een ochtend stevig doorpoten waren wij klaar voor het jeugdkamp 2018.

Zaterdagmorgen om 07:30 werd de koffieketel aangezet, een muziekje klonk vanuit de boxen en de allerlaatste voorbereidingen werden getroffen. Laat de kinderen maar komen.

Om 08:20 stromen de eerste kinderen binnen met volgepakte (snoep en chips)tassen, slaapzakken en luchtbedden. Wat fijn dat er door de ouders zo massaal gehoor werd gegeven om nog even te blijven om iedereen te helpen met het oppompen van de luchtbedden en de slaapplek voor een ieder gereed te maken. Blije kinderen, het geluid van elektrische pompjes en pratende ouders met een bakkie koffie vulden onze mooie kantine.  Het kamp is “AAN” !

Heel verrassend trapten wij onze eerste activiteit letterlijk en figuurlijk af…. Het Kamp

Voetbaltoernooi. Er waren twee poules gemaakt met een mix van kinderen uit de F League en JO8 en een mix van kinderen uit de JO9 en JO11. Mede dankzij ouders, leiders en/of trainers konden wij 9 teams voorzien van een leider.

Ondertussen was de leiding al druk met de voorbereidingen voor de middagactiviteit. Dit maakte wel dat de kinderen soms wat afgeleid waren want er werden twee mega speelkussens bezorgd. De buikschuifglijbaan en de Tobbedansbaan. Gelukkig klonk net het laatste fluitsignaal van het toernooi toen ook nog eens de brandweer het trainingsveld kwam oprijden om het bad van de Tobbedansbaan te vullen.

Eigenlijk was het de bedoeling dat we na de lunch verkoeling zouden opzoeken in de vorm van een waterspektakel maar de inspanning tijdens het toernooi, de felle zon en de niet vindbare schaduw op het trainingsveld maakten dat wij het niet af konden kijken want de eerste kinderen kwamen al met zwembroek het veld weer op rennen.

Niet alles loopt altijd met kinderen volgens schema dus “loat goan” !

Tussen de middag hebben de kinderen voor het derde jaar heerlijk genoten van verse Kibbeling van zeevishandel Zwaan. De hele middag hebben alle kinderen zich vermaakt met water, in welke vorm dan ook. Stunten vanaf de Tobbedansbaan, buikschuivers maken op de buikschuifbaan, glibberen op een nat bouwzeil met zeep, een privé badje creëren door lekker in een speciekuip te gaan zitten of meedoen met een waterpistoolgevecht. Ook de leiding was daarbij niet veilig.

Dat een kinderhand snel gevuld is bleek maar weer deze middag. Een aantal kinderen zijn de hele middag “druk” geweest met emmers water en lege zeepflessen. Zelfs een minuscuul gaatje in de waterslang kon bij een enkeling een half uur de aandacht trekken. Voor de leiding was het genieten en afzien in de felle zon. Maar gelukkig hadden we 60 kinderen bij ons, die niet te beroerd waren om ons te trakteren op een nat pak. Dat dan weer wel …. Ook kwamen verdeeld over de middag een aantal mensen vanuit het hoofdbestuur sfeer proeven op het sportpark. Heel leuk!

Nadat 20 kilo patat en 80 frikadellen door de frituur waren gehaald door twee patat-mama’s, werd er een groepsfoto gemaakt en mochten de kinderen zelf groepjes maken voor de Vossenjacht. In een groot deel van de Beethovenlaan liepen die avond wel hele vreemde mensen rond. Toch waren ze binnen een mum van tijd gevonden.

Maar voor sommige groepjes was het maken van een zin, met de verkregen letters, nogal een karweitje.

Eenmaal terug in de kantine kon er een dansje gemaakt worden, een balletje getrapt worden of aan de bar naar een WK wedstrijd gekeken worden. Een select groepje ging alvast hun luchtbed testen maar ze waren verder nog helemaal niet moe hoor …..

Voor de allerkleinsten was geregeld dat er een “bekend gezicht” voor hun aanwezig was tijdens het gehele kamp. Een top initiatief vanuit de leiding van de F League. Zaterdagavond hield Julian met hen nog een kleine afterparty in de kleine kantine (daar waar de kleinsten ook sliepen) met chips en Nickelodeon op de TV. Na een uurtje de pyjamaatjes aan, tandjes poetsen en lekker slapen. Rond 23:00 was het dan ook stil in de kleine kantine. Wat een kleine helden! Nog zo klein maar gewoon mee op kamp zonder papa en mama.

Ondertussen was midden op de parkeerplaats een kampvuur aangestoken waar alle overgebleven kinderen omheen zaten. Julian heeft de kinderen een verhaal verteld over de zogenaamde “Witte Wieve” ! Het verhaal en de vermoeide maar ook gespannen gezichtjes konden mensen live volgen via onze Facebook pagina. Na het verhaal raakten de kinderen niet uitgepraat over de witte wieve. Zouden ze zich ook ophouden op ons sportpark? Een ander zei dat het maar gewoon mist was ….. maar durfden ondertussen niet een nachtwandeling aan rond het sportpark en de Regge. Altijd het zekere voor het onzekere nemen! Een groep kinderen verruilden hun shirt en broekje voor een pyjama terwijl andere kinderen zich wel durfde te wagen aan een rondje langs de sportvelden en de Regge, al dan niet met knikkende knietjes.

Grote verhalen gingen rond in het slaapverblijf. We gaan niet slapen, we blijven de hele nacht wakker en nog meer van deze strekking. Maar de keiharde realiatiet was dat alle oogjes gesloten waren om 00:30. Serene rust! De leiding heeft nog tussen de slapende kinderen rondgedarteld als wit wief maar niemand heeft ook maar iets door gehad.

En wat waren de kinderen allemaal super lief om te zien terwijl ze sliepen. Diep in de slaapzak gedoken, de knuffelbeer stevig in de armen vasthoudend, over dwars op het luchtbed, zelfs een enkeling naast het luchtbed …. We hebben overal foto’s (met flits) van gemaakt zonder dat iemand daarvan wakker werd. Nadat we een aantal kinderen weer op het luchtbed hebben getild en recht hebben gelegd, was het tijd voor een hapje en een drankje voor de leiding om vervolgens ook maar eens ons luchtbedje op te zoeken.

Zondagmorgen 07:15 uur  …… 60 volautomatische wekkers. Een goedemorgen op sportpark Groot Lochter. Van dosering op het gebied van geluid was geen enkele sprake. De eerste vragen rondom het mysterie van de witte wieve kwamen ons alweer ten gehore maar gelukkig was er uiteindelijk meer interesse in een lekker ontbijt.

Na het ontbijt kwamen we dan aan bij de meest spannende activiteit. Het opruimen en inpakken van alle tassen. Dit is altijd een tijdrovend klusje is de laatste jaren gebleken. Het motiveren en aanzetten tot opruimen vergt de nodige tactieken. Evenals dat alle spullen in de juiste tassen belanden. Maar we maken elk jaar vorderingen zullen we maar zeggen.

Om een beetje wakker te worden hadden we een Bootcamp op het programma staan.

We kunnen melden dat niet alles even flexibel ging. Als afsluiting is een groot deel (met zwemdiploma) richting de Regge gegaan om te ondervinden hoe het leven is aan de andere kant van de Regge. De andere kinderen zochten de verkoeling weer op bij de waterslangen op het trainingsveld. Om vervolgens te lunchen met een broodje knakworst en een appeltje voor de dorst, waarvoor onze dank aan groenteboer Arends. 

Na de lunch kwamen we dan echt aan bij de aller aller allerlaatste activiteit van dit kamp. Bingo! Na een aantal rondes bingo en staande bingo, druppelden de eerste ouders alweer de kantine binnen om hun kind op te halen.

Om het kamp af te sluiten, werd er nog een klein woordje gesproken en kregen de kinderen een medaille ter herinnering aan dit geweldige weekend . Onze dank gaat uit naar PGN Trading voor het beschikbaar stellen van een grote hoeveelheid medailles. Voor de allerkleinsten was dit hun eerste medaille ooit. Die krijgt vast een mooi plekje op hun slaapkamer. En hoe gaaf is het dat een aantal kinderen dit weekend hun derde kamp medaille in ontvangst hebben genomen. Helaas zijn dat ook kinderen die waarschijnlijk volgend jaar niet meer mee mogen op kamp.

En toen waren alle kinderen naar huis….. Wat een stilte op het sportpark. Ook wij, als leiding, hebben genoten van de blije, vermoeide en gespannen koppies van ALLE kinderen. We hadden dit jaar een onwijs leuke groep kinderen mee op kamp. Iedereen hoorde erbij, leeftijd speelde geen rol, iedereen hielp en respecteerde elkaar. Voor mij persoonlijk was dit het mooiste kamp uit de afgelopen drie jaar.

De zonnebrandcrème is schoon op, de verbandtrommel is onaangeraakt gebleven op een enkele pleister na, de kantine is weer brandschoon en alle tevreden en blije gezichten maakten dat wij terug kunnen kijken op twee dagen die super TOV waren.

Naast alle mooie verhalen moet ik nog wel een kanttekening plaatsen. Het heeft de commissie de laatste weken voor het kamp behoorlijk hoofdbreken gekost om de vrijwilligers rond te krijgen. Ik durf zelfs te melden dat het de laatste week behoorlijk schrapen kostte om de hulp rond te krijgen.

Ook dit weekend is gebleken dat het kamp voor vele kinderen het hoogtepunt van het jaar is, herinneringen die je nooit weer vergeet. Hoe leuk is dat om daar als leider, ouder, trainer, speler of welke affiniteit je ook hebt met onze club, daar je steentje aan bij te dragen? Gelukkig waren er aantal mensen bereid om vaker terug te komen voor een activiteit maar met een grote club als SVVN lijkt mij dit nodig. Ik, maar ook wij als commissie, hopen dat meer mensen volgend jaar het kamp voor onze kinderen mogelijk maken door 2 uurtjes te helpen met een activiteit. Hoe meer hulp, hoe meer mogelijkheden. We zijn afhankelijk van de hulp die we krijgen. Zonder jullie kunnen we geen kamp organiseren.

We willen iedereen bedanken die ons een helpende hand heeft geboden, de ouders voor het vertrouwen in het “lenen’ van hun kind en als laatste de kinderen zelf! Wat hebben we het superleuk gedaan SAMEN! TOV!!

We hopen dat we volgend jaar weer net zo’n gaaf kampweekend hebben als afgelopen weekend!

Klik hieronder om alle foto’s te zien.

 

Namens de kampcommissie

Cynthia