Afgelopen zaterdag reisde het vlaggenschip van SVVN naar Kloosterhaar voor de wedstrijd tegen de plaatselijke voetbalvereniging aldaar. SVVN presteert naar behoren en staat in de middenmoot terwijl de thuisclub het zeer lastig heeft en met slechts twee puntjes aan de onderkant van de ranglijst te vinden is. De wedstrijd in Kloosterhaar gaat dikwijls gepaard met veel wind, regen, kou en andere narigheid, maar op deze zaterdagmiddag waren de weersomstandigheden ideaal voor een wedstrijdje voetbal.

Dus om half drie kon scheidsrechter Hobie Huizer uit Zwolle met een gerust hart het startsein geven voor de wedstrijd. SVVN kende een bijna voltallige fitte selectie zodat er ook spelers met SVVN 2 mee mochten doen deze middag. SVVN zat net als in de uitwedstrijd tegen Bergentheim, maar juist niet thuis tegen Wilhelminaschool er vanaf het begin er fel op. Kloosterhaar werd bij de lurven gepakt en volgens verwachting dicteerde de gasten het spel. De eerste corner was weliswaar voor Kloosterhaar maar gevaarlijk werd het niet voor het doel van keeper Patriz Loohuis.

Bij SVVN komt het gevaar voornamelijk van rechts. De eerste voorzet van Melvin Morsink vindt nog geen teamgenoot. In de 5de minuut brengt Rowan Wijnen Melvin opnieuw in stelling. Melvin Morsink passeert zijn directe tegenstander en legt de bal panklaar op Teun Bakhuis. Teun schiet de bal diagonaal hoog in het zijnet achter de kansloze keeper van Kloosterhaar.

Een fijne vroege voorsprong voor de Vladding derhalve. En SVVN zette door. Als Kloosterhaar er al eens uit kwam ontbrak het aan scherpte. Daarbij had Kloosterhaar veel overtredingen nodig om SVVN af te stoppen. In de 9de minuut werd geprobeerd Teun Bakhuis onder het gras te stoppen. Melvin Morsink legde de bal op zo’n 30 meter van het doel en schiet bijna uit de stand de bal in de kruising. Zo zit SVVN al na 9 minuten op rozen!

Na de veilige voorsprong laat SVVN de teugels wat vieren. Wel blijven ze de bovenliggende ploeg en heeft het weinig van de thuisclub te vrezen. Het ziet er onmachtig uit wat Kloosterhaar op de mat brengt deze middag. Verder zorgen de vele grote en kleine overtredingen er voor dat het tempo uit de wedstrijd gaat, wat het kijkgenot niet ten goede komt. SVVN is in het restant nog het dichtste bij een doelpunt. Een vloeiende aanvang brengt de bal bij Rowan Wijnen die beheerst afwerkt. Hij doet alleen wel in buitenspelpositie.

SVVN mag tevreden terug kijken op de eerste helft. Een mooie voorsprong en met vlagen werd er goed voetbal gespeeld. De tegenstander was niet bij machte het SVVN er lastig te maken.

De tweede helft komt Kloosterhaar iets scherper uit de kleedkamer. Niet dat SVVN zich zorgen hoeft te maken want ook nu heeft SVVN in verdedigend opzicht niet veel van de thuisclub te vrezen. In de 56ste minuut bezorgd Jimmy Scharphof de bal bij Melvin Morsink. Die trekt vanaf links naar binnen. Kennelijk zijn ze bij Kloosterhaar nog steeds niet op de hoogte dat Melvin een aardig schot in de benen heeft want hij mag vanaf een meter of 25 zo aanleggen. De bal zeilt hoog in het doel achter de verbouwereerde doelman van Kloosterhaar.

Hiermee is de wedstrijd helemaal gespeeld. Ook hierna krijgt SVVN kansen om de score op te schroeven. Een minuut later is er een mislukt schot van Nick Snellink dat Teun Bakhuis in kansrijke positie brengt. De keeper kan redding brengen op zijn tip in. Ook Kloosterhaar krijgt een aantal kansen. Maar zij springen zo onzorgvuldig mee om dat het er nooit in zat dat zij de score voor hun wat dragelijker konden maken.

SVVN wordt nog een strafschop onthouden wanneer Brian Maimba duidelijk door zijn tegenstander naar beneden wordt getrokken. Het heeft allemaal geen invloed op het resultaat. De punten gaan mee naar Nijverdal dat was al in vroeg stadium van deze wedstrijd duidelijk. SVVN hoefde niet eens tot het gaatje te gaan deze wedstrijd voor het resultaat. Soms was het spel zeer redelijk, maar we mogen ook wel in ogenschouw nemen dat Kloosterhaar niet in beste doen was deze middag. De thuisclub bakte er niet veel van.

Zaterdag komt SVVN 1 niet in actie. Er is een beker-/inhaalprogramma en SVVN is uit de beker en heeft niks in te halen. Op 20 november is er dan een prachtig affiche. Titelkandidaat VV Hellendoorn komt dan op bezoek. De wedstrijd begint om half drie. Wie er dan de scheidsrechter is, is op dit moment nog niet bekend.

Opstelling SVVN: Patriz Loohuis; Alwin Zigterman, Martijn ter Steege (78. Mohamed Koroma), Chiel Karkdijk (78. Jermain Papilaja), Jimmy Scharphof; Tijn Poortman, Nick Snellink (73. Sven Boerkamp), Delano Burnama (71. Brian Maimba); Melvin Morsink, Rowan Wijnen en Teun Bakhuis.

Geel: Sven Boerkamp

Foto’s met dank aan Cynthia Beldman.