(anders is het mogelijk dat af en toe de kantine gesloten blijft).

Onze kantine is er niet alleen voor de omzet. Minstens net zo belangrijk is gastvrijheid waarbij we jullie (medeleden/ouders van jeugdleden) of onze gasten een kopje koffie of drankje kunnen aanbieden. Hoe komt het over als dit niet kan? Er zijn ca. 6/7 personen die in de Kantine Commissie (KC) zitten. Laten we blij zijn dat zij deze taak op zich nemen. Dat betekent niet dat zij verantwoordelijk zijn voor de openstelling of iedere keer moeten bijspringen als er geen medewerking van medeleden/ouders van jeugdleden wordt verleend. Het is algemeen bekend dat op de zaterdagmorgen de seniorenteams worden gevraagd/verplicht voor barbezetting en vanaf begin middag tot aan midden/eind middag ouders van jeugdleden hiervoor worden gevraagd/verplicht. Het zijn de leiders die dit het best kunnen organiseren. Echter wordt er te vaak vrijblijvend door medeleden/ouders van jeugdleden op gereageerd of wordt er helemaal niet gereageerd. Aan de andere kant zou elke leider bij aanvang van het seizoen als aanvulling op het Was- en Rijschema ook de Bardiensten daarin moeten benoemen en met namen invullen. Er kan dan eventueel onderling worden geruild (zonder tussenkomst van de leider). Het kost eenieder maar één dagdeel en dan soms ook nog over meerdere seizoenen!! En ja, het zou eerlijk zijn dat mensen die al vrijwilliger zijn hierbij achteraan mogen aansluiten..

Conclusie: Medewerking betekent plezier voor jezelf of je kind (hoe vaak sta jijzelf aan de bar?), betekent plezier voor je medeleden/ouders van jeugdleden en betekent een warm welkom voor onze gasten. Medewerking is noodzakelijk.

Even los van het bovenstaande… je bent betrokken bij SVVN en je denkt “ik wil ook wel helpen, maar niet als vaste verplichting”  of  “ik weet niet goed hoe het werkt”, neem dan contact met mij op dan zorgen we dat dit goed gaat komen. Ook op andere dagen kunnen we ieders hulp gebruiken.

 

“Zonder samenwerking is er geen vereniging”

 

Richard de Weert    *  tel:  06-24701688       *e-mail:   rdeweert09@gmail.com

Bestuurslid personele zaken