• Afgelopen zaterdag speelde SVVN een thuiswedstrijd tegen Blauw Wit. SVVN heeft thuis nog geen punt behaald en daar moest maar eens verandering in komen. Tevens wou SVVN de nare smaak van vorige week, nadat het na een prima eerste helft met 5-2 verloor van koploper Helios, wegspoelen. Het herfstachtige weer van de afgelopen week had zijn weerslag op het veld. Het zou een ideaal moment zijn om uit te wijken naar kunstgras. Maar ja, helaas.

  Nadat pupil van de week Jim van Laar voor het eerst het net liet bollen was het de beurt aan de 22 hoofdrolspelers om hetzelfde te doen. De wedstrijd was amper een minuut oud toen de gasten al hun eerste kans kregen. De inzet van Jaron Kampman ging voorlangs. In de 4de minuut was er een bijna identieke situatie aan de andere kant van het veld. Nu kwam Joep Beene een teenlengte te kort om SVVN op voorsprong te schieten.

  Het was een leuke openingsfase waar SVVN een licht veldoverwicht had. In de 7de minuut komt een afgeslagen corner voor de voeten van Robin de Jong. Zijn schot wordt stijlvol gepareerd door doelman Nathan Hofman van Blauw Wit. Het duurt tot de 9de minuut voordat SVVN op voorsprong komt. Een voorzet van rechts van Joep Beene wordt door een verdediger van Blauw Wit achter zijn eigen doelman gekopt. Een minuut zet Marvin Thomas met een steekbal Joep Beene vrij voor de doelman. Joep rondt beheerst af en zet SVVN op een 2-0 voorsprong.

  De gevaarlijke momenten voor beide doelen stapelen zich op. In de 16de minuut wordt een voorzet van rechts door de defensie van SVVN niet goed verwerkt. De bal valt voor de voeten van Stefan Dijkink die met een schuiver in de lange hoek de 2-1 aantekent. Even later gaat een schot vanaf links net buiten de zestien van Melvin Morsink net naast. SVVN blijft licht de betere ploeg en gaat terecht met een voorsprong de rust in hoewel Blauw Wit niet heel veel minder is.

  In het begin van de tweede helft gaat SVVN naarstig op zoek naar de 3-1. Daar krijgt het ook wel enkele mogelijkheden toe, maar het ontbreekt net aan extra finesse om het verschil weer twee te maken. Na tien minuten in de tweede helft weet dan ook Blauw Wit gevaar te stichten voor het vijandelijke doel. Met enig kunst- en vliegwerk wordt de gelijkmaker voorkomen. Het is de ommekeer in de wedstrijd. Vanaf dat moment komt SVVN nauwelijks meer aan aanvallen toe.

  Door de aanhoudende regen wordt het veld steeds zwaarder en gladder. SVVN komt weinig aan aanvallen toe hoewel een vrije trap vanaf rechts van Jimmy Scharphof nog met enige moeite wordt gered door de keeper. Toch valt even later de gelijkmaker. Een voorzet van rechts wordt door de vrijstaande Stefan Dijkink binnengekopt. De stand geeft de verhoudingen aardig weer. Maar in de 80ste minuut komt daar verandering. Een verdediger van SVVN maakt een sliding op een plek waar hij het niet moet doen. Hij schiet tegen een aanvaller aan die de bal langs de doelman in het doel ziet rollen. Luuk Vergeer is de doelpuntenmaker

  SVVN speelt onmachtig en lijkt weer een nederlaag te moeten slikken. In de 88ste minuut geeft Melvin Morsink een voorzet vanaf rechts die door Martijn ter Steege en verdediger van Blauw Wit wordt gemist. Daarachter staat nog Joep Beene en die weet de bal wel te promoveren tot een doelpunt. Het doelpunt komt uit de lucht vallen en SVVN zal nu het puntje moeten koesteren. Maar als de scheidsrechter in blessuretijd een verlate vrije trap geeft op links gaat het weer mis voor SVVN. De bal wordt in de zestien gepompt en mag Jasper Kampman ongehinderd de 3-4 binnen koppen.

  Zo verliest SVVN weer en daarmee doet het zichzelf ernstig te kort. Tot de 55ste minuut was het bovenliggende partij en daarna geeft SVVN de wedstrijd volledig uit handen. SVVN zakt door dit resultaat naar de 9de plaats. Totaal onnodig dat SVVN op deze plaats staat. Volgende week gaat SVVN op bezoek in Wierden bij Juventa’12. De wedstrijd begint om 16:00 uur.

  Opstelling SVVN: Brian Leemhuis; Tijn Poortman, Martijn ter Steege, Robin de Jong, Jimmy Scharphof; Chiel Karkdijk (46. Stef Hallink), Rowan Wijnen, Ronald van den Berg; Marvin Thomas (65. Tygo Vliek), Joep Beene en Melvin Morsink.