Een zonovergoten Sportpark Groot Lochter was zaterdag het decor van de wedstrijd SVVN – Voorwaarts. Vele supporters hadden hun weg gevonden naar het sportpark en genoten zichtbaar van het weer. Om half drie gaf scheidsrechter Dick Beltman het startsein voor deze wedstrijd. SVVN staat voorafgaand deze wedstrijd in boven in de middenmoot en Voorwaarts had vorige week uitgehaald tegen ASV wat hun tweede zege van het seizoen betekende. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie voetbalmiddag.

Na het eerste fluitsignaal deelde de thuisploeg de lakens uit. Het veldoverwicht werd al snel uitbetaald in een doelpunt. Er ging een briljante steekbal van Delano Burnama aan vooraf die Teun Bakhuis bediende. Teun rondt bekwaam af en zo kwam SVVN al in de 4de minuut al op voorsprong. Ook na de vroege voorsprong dicteert SVVN de wedstrijd. Van de gasten uit Westerhaar heeft SVVN niks te vrezen. SVVN kan het overwicht niet uitdrukken in kansen. Keeper Patriz Loohuis heeft de eerste helft niet veel te doen.

Na een half uur spelen is er plots een sterke periode van SVVN. Het krijgt een handvol corner en ze zetten doelman Alen Toprakcan van Voorwaarts flink aan het werk. Uit één van die corners wordt het hoofd van Delano Burnama gevonden. Met veel moeite weet de doelman de bal tot corner te verwerken. In de 39ste minuut gaat Marvin Thomas er vandoor op links. Zijn schot wordt gekraakt maar belandt pardoes voor de voeten van Melvin Morsink die met gevaar voor eigen leven de doelman verschalkt.

Zo gaat SVVN rusten met een comfortabele 2-0 voorsprong. Zonder heel groots te spelen heerst SVVN wel en heeft van de tegenstander helemaal niks te duchten. Maar als we één wijze les van vorige week mogen meenemen is dat ruime voorsprong bij rust nog niet betekent dat de wedstrijd gespeeld is.

Net als volgende week komt SVVN enorm slap uit de kleedkamer. Hierdoor komt Voorwaarts weer in de wedstrijd. In de 47ste minuut in de eerste waarschuwing als Bram Visser de bal op de lat schiet. SVVN is gewaarschuwd. Na een uur spelen is er een domme overtreding rechts in de zestien en gaat de bal op de stip. Gert Dogger benut deze buitenkans en geeft Voorwaarts weer aansluiting. Zo helpt SVVN weer de tegenstander in het zadel.

Voorwaarts probeert de gelijkmaker te forceren en krijgt daar een kans voor. Maar toch valt het doelpunt aan de andere kant. In de 74ste minuut verwerkt de doelman een voorzet van Marvin Thomas niet goed en Teun Bakhuis is er als de kippen bij om het verschil weer op twee te zetten. Hierdoor zouden de drie punten toch binnen moeten zijn, maar we weten dat SVVN en de wedstrijd “dood” maken niet altijd een goede combinatie is.

Toch heeft SVVN enkele dotten van kansen om de score nog verder te laten oplopen. De ingevallen Boyan Reijerink komt oog in oog met doelman, maar deze kans is niet aan hem besteed. In de aanval daar op is het aan de andere kant wel raak. De ingevallen Thijs Huizing schuift de bal na een vlotte counter in het doel in de 86ste minuut. Zo wordt het toch weer spannend. In het restant krijgt Voorwaarts geen grote kansen meer. Dat geldt ook voor SVVN, dus als de scheidsrechter beëindigd staat er 3-2 op het scorebord.

De wedstrijd zal niet in de boeken gaan als meest memorabele wedstrijd. De drie punten blijven in Nijverdal en dat is waarom het allemaal om draait. Volgende week gaat SVVN op bezoek bij concurrent VV Mariënberg. Door de overwinning en het feit dat de wedstrijd van Mariënberg werd afgelast passeert SVVN de roodzwarten op de ranglijst. SVVN staat nu vijfde met evenveel punten als de nummer vier. De wedstrijd op Sportpark Westerpark begint om 14:30 uur.

Opstelling SVVN: Patriz Loohuis; Sharma Ekuchu (80. Jermain Papilaja), Martijn ter Steege, Alwin Zigterman, Jimmy Scharphof; Sven Boerkamp, Delano Burnama (61. Brian Maimba), Ronald van den Berg; Melvin Morsink, Marvin Thomas en Teun Bakhuis (80. Boyan Reijerink).

Geel: Ronald van den Berg en Melvin Morsink.

Foto’s met dank aan Cynthia Beldman