We zijn precies halverwege de competitie en dus werd afgelopen zaterdag begonnen aan de terugronde. In september was deze wedstrijd in Losser de seizoensopening. AJc was sterker en kwam op een comfortabele 2-0 voorsprong, maar SVVN kwam terug en maakte in de dying seconds zelfs gelijk. Na afloop waren er nog wat vervelende schermutselingen op het veld. Al mooi op tijd kwam de bus van AJc het parkeerterrein van Sportpark Groot Lochter opdraaide. Er volgde een weerzien met de ad-interim trainer van AJc’96 Albert van der Smissen. Albert was van 1998 tot 2001 hoofdtrainer van SVVN. Gezien de vele anekdotes was het fijne tijd voor beide partijen waar SVVN op een haar na promotie miste naar de 1ste Klasse het toenmalig op een na hoogste niveau. Albert vervangt tijdelijk Erik Hellegers die wel aanwezig was op krukken herstellende van een operatie.

Trainer Julian op den Dries bracht één wijziging toe in zijn basiself. Delano Papilaja was geblesseerd. Chiel Karkdijk zakte een linie en Melvin Hulsman startte in de basis. Bij de aftrap om half drie blies er een beste wind over het hoofdveld. Alle wedstrijden gingen deze zaterdag door en dat was een klein wonder gezien het water wat in de week na aanloop was gevallen. Vanaf het eerste fluitsignaal dicteerde SVVN de wedstrijd. AJc hanteerde bij balbezit de lange bal in de hoop hun snelle voorhoedespeler te bereiken.

SVVN probeerde wel het middenveld in het spel te betrekken. Dat ging niet altijd goed. Te vaak werd de bal onnodig ingeleverd. Maar gelukkig ging er ook veel wel goed. In de 11de minuut komt Melvin Morsink op rechts nabij de achterlijn in balbezit. Hij geeft een perfecte voorzet op Teun Bakhuis. Deze staat tussen twee verdedigers vrij voor de keeper. Hij kopt op goal maar keeper Jari Klaver maakt een fantastische redding met zijn hand zodat de bal via de paal het veld weer inspringt. Dit was het uitgelezen moment om de score te openen.

Halverwege de eerste helft laten ook de gasten wat van zich horen. Ze krijgen een paar kleine mogelijkheden. In de 23ste minuut komt Eloy Vermeulen in een wat meer kansrijke positie. Zijn schot gaat net naast het doel van SVVN. In de 26ste minuut ontsnapt Rowan Wijnen aan zijn tegenstander. Die ziet geen andere oplossing door hem hard van achteren neer te trappen. Een gele kaart voor hem en een vrije trap voor SVVN. Melvin Morsink gaat achter de bal staan en krult op prachtige wijze de bal in het doel achter de kansloze goalie van AJc. De voorsprong is te billijken want SVVN is tot dan toe de betere ploeg.

SVVN gaat ook met een voorsprong rusten. Dat had ook anders kunnen zijn. In de 44ste minuut komt Luuk Nijmeijer voor een open goal. Hij krijgt de bal echter niet tussen de palen en schiet voorlangs. Het is 1-0 bij rust. Het is niet heel slecht, maar erg best is het ook allemaal. SVVN koestert natuurlijk de fijne voorsprong maar dat geeft nog niet de garantie op een goed resultaat. Daarvoor is het allemaal nog te broos.

In de tweede helft gebeurt er vrijwel niets. De wedstrijd is in evenwicht en dat vooral omdat SVVN lijkt mee te gaan in het spel van de gasten. De lange bal wordt met enige regelmaat gehanteerd en de middenvelders blijven veelvuldig werkeloos deze middag. Wel wordt de sfeer op het veld met de minuut grimmiger. Dit komt door de spelers die vaak buiten zicht van de scheidsrechter elkaar de meest vervelende dingen aandoen. Jammer dat sommige spelers zich zo laten gaan!

Ondertussen schrijven we alweer de 78ste minuut voordat eindelijk wat gebeurt voor het doel. Melvin Hulsman komt op rechts punt 16 in balbezit en zijn schotje gaat voorlangs het doel. Even later komt aan de andere kant op rechts de nummer 10 van AJc in balbezit. Hij krult de bal van grote afstand op prachtige wijze in de bovenhoek achter de kansloze Patriz Loohuis. De naam is een vraagteken. Hij werd pas later toegevoegd en ontbrak op het wedstrijdformulier. Na deze treffer in de 81ste minuut werd er niet meer gescoord. In deze slotfase was AJc de bovenliggende partij, maar echt heel gevaarlijk werden ook zij niet. De wedstrijd kreeg geen winnaar en verdiende deze ook niet.

SVVN blijft op de zevende plaats staan. Opvallend is dat veel ploegen onder ons wonnen terwijl veel ploegen boven ons verloren. Zaterdag gaat SVVN op visite bij VV Bergentheim. De wedstrijd op Sportpark Moscou begint om half drie. Scheidsrechter is de heer Stan Smit uit Raalte.

Opstelling SVVN: Patriz Loohuis; Yorick Nijstad, Alwin Zigterman, Chiel Karkdijk, Martijn ter Steege; Melvin Hulsman, Rowan Wijnen, Ronald van den Berg; Melvin Morsink, Teun Bakhuis (85. Sven Boerkamp) en Marvin Thomas (68. Frank Bolink).

Geel: Melvin Morsink

Foto’s met dank aan Cynthia Beldman