Afgelopen zaterdag toog SVVN naar Beerzerveld om daar te voetballen tegen VV Mariënberg. Op enkele langdurige blessures na kon René de Visscher beschikken over een redelijke fitte selectie. Wel was Marvin Thomas net hersteld van Corona en begon deze op de bank. Brian Maimba verving hem in de voorhoede. De omstandigheden voor een mooie voetbalmiddag waren volop aanwezig op Sportpark Westerpark. Het zonnetje scheen, de temperatuur was aangenaam en hoofdveld van VV Mariënberg lag er prachtig en in goede conditie bij.

Scheidsrechter Jan Klein Ganseij had deze middag dezelfde weg afgelegd als SVVN want ook zijn residentie is Nijverdal. Nadat de opstellingen voorgelezen waren en de pupil van de week had afgetrapt bekruipt toch het gevoel dat het bijzonder jammer is dat bij SVVN deze vacatures nog steeds open staan. Om half drie werd er afgetrapt en vanaf het begin waren de verhoudingen zeer duidelijk. De thuisclub zakte ver terug op de eigen helft en SVVN mocht het spel maken.

Toch was het eerste mogelijkheid van betekenis voor Mariënberg. Van grote afstand werd er echter ruim over het doel van SVVN geschoten. Een minuut later in de 12de minuut slalomt Brian Maimba de vijandelijke zestien in. Zijn voorzet is voor Teun Bakhuis net iets te scherp om zijn voet tegenaan te zetten en ook aan Melvin Morsink rolt de bal voorbij. SVVN heeft moeite met het stug verdedigende Mariënberg. Ondanks het vele balbezit kan SVVN maar met moeite gaten vinden in de verdediging en zo ontstaat er een duel met weinig gevaar voor de beide doelen.

In de 24ste minuut was een schotje van Brian Maimba een makkelijke prooi voor doelman Jelle Brinks van de thuisclub. SVVN kreeg handenvol corners en vrije trappen rond de zestien. Zonder uitzondering was de uitvoering hiervan zeer matig te noemen deze middag. In de 32ste minuut zet Brian Maimba het vanaf links op een lopen. Hij levert een perfecte voorzet af op Melvin Morsink die hiermee alleen voor de keeper komt te staan. Normaal is dit een zekerheidje voor een doelpunt maar Melvin schiet nu tegen de doelman aan.

Zo is de beginstand ook de ruststand. SVVN heeft een groot veldoverwicht, maar kan dit uitdrukken in doelpunten omdat het weinig kansen creëert en een grote kans laat liggen. Mariënberg hoopt hevig op een spaarzame uitval maar die komt er deze eerste helft niet.

In de tweede helft wordt door Mariënberg de bus voor het andere doel geparkeerd en is er eenzelfde spelbeeld als in de eerste helft te zien. Het is wel duidelijk dat Mariënberg dit seizoen slechts 11 doelpunten heeft moeten incasseren. Ook scoorden ze pas 14 keer.

In de tweede helft komt het eerste gevaar van SVVN. Een corner van links komt in de 53ste minuut bij Melvin Morsink die op doel schiet. De bal wordt voor de lijn gekeerd door een verdediger die bij de doelpaal stond. In de 62ste minuut is er goede voorzet van rechts. Teun Bakhuis komt net niet hoog genoeg om de bal in het doel te koppen en zo gaat deze bal over. Mariënberg krijgt één kans als Patriz Loohuis onnodig te ver uit zijn doel komt. Patrick Willems schiet de bal naast. Verder is het SVVN wat ook in de tweede helft de klok slaat. In de 80ste minuut wordt de bal vanaf rechts maar weer in de zestien gepompt. De doelman redt met moeite en de rebound gaat op miraculeuze wijze naast.

De laatste kans is voor SVVN. Jimmy Scharphof schiet vanaf links de bal in de zestien. Marvin Thomas weet er een voet tegenaan te krijgen, maar weer is het Jelle Brinks die de bal uit zijn doel weet te ranselen. Zo eindigt deze wedstrijd zoals die begon. Aan inzet ontbrak het deze middag niet bij beide partijen. SVVN was niet bij machte de Mariënbergse muur te beslechten. Misschien kreeg SVVN iets te weinig deze wedstrijd, maar in andere wedstrijden heeft het ook wel eens te veel gekregen. Beide partijen moeten zich tevreden stellen met één punt.

Omdat VV Bergentheim niet in actie kwam stijgt SVVN naar plek vier. Maar zowel VV Bergentheim als VV Mariënberg hebben minder verliespunten. Volgende week wordt op Sportpark Groot Lochter DE derby van Nijverdal gespeeld. Om half drie wordt er afgetrapt voor de wedstrijd SVVN tegen DES. Leidsman deze middag is de heer Jarno Schoonhoven uit Elburg. Laten we met elkaar voor zorgen voor weer een onvergetelijke editie van deze dorpsderby!

Opstelling SVVN: Patriz Loohuis; Sharma Ekuchu (67. Tijn Poortman), Martijn ter Steege, Alwin Zigterman, Jimmy Scharphof; Sven Boerkamp (67. Marvin Thomas), Delano Burnama (81. Jermain Papilaja), Ronald van den Berg; Melvin Morsink, Teun Bakhuis en Brian Maimba (74. Boyan Reijerink).

Geel: –

Foto’s met dank aan Cynthia Beldman.