Afgelopen zaterdag werd voor SVVN 1 de competitie weer hervat. Twaalf wedstrijden werden er gespeeld tegen even zoveel tegenstanders. De dertiende is VV Bruchterveld en na deze wedstrijd is de competitie precies halverwege. Als eerst gaan we op visite. Het was voor sommige supporters even zoeken voordat het sportpark werd gevonden van de promovendus uit de 4de Klasse. Bruchterveld is de hekkensluiter van deze klasse. Zij wisten thuis alleen van AJC’96 te winnen, maar deden dat wel direct met 3-0. Van de vijf overige thuiswedstrijden werden er drie met minimaal verschil verloren. Een makkelijke middag zou het niet worden voor de Volharding.

Er waaide een frisse wind over Sportpark Noppenweide wat het zeker voor de supporters niet aangenaam maakte om deze wedstrijd te bekijken. Het veld was tevens erg hard en hobbelig wat verzorgd voetbal onmogelijk maakte. Om half drie gaf scheidsrechter Bjorn van der Veen uit Enschede het startsein voor deze wedstrijd. SVVN kwam furieus uit de startblokken. Vanaf het begin af aan zette de groenwitten de tegenstander onder druk die daardoor foutjes ging maken.

In de 3de minuut komt Melvin Morsink rechts op de punt zestien in balbezit. Hij ziet doelman Huisjes van de thuisclub ietwat te ver voor zijn kooi staan en hij stift de bal op weergaloze wijze over de doelman in de kruising. Helaas voor de mensen die iets later waren en dit hoogtepunt hebben gemist. Ook na de vroege voorsprong bleef SVVN het spel dicteren. Het ontbrak vaak aan de eindpass om de doelman van de thuisclub in problemen te brengen. In de 14de minuut geeft Melvin Morsink vanaf rechts een voorzet op Marvin Thomas op de 5.5. Zijn inzet wordt gekraakt zodat de keeper redding kan brengen.

Na het eerste kwartier valt SVVN ver terug. Er lukte vrijwel niets meer. Het middenveld kwam in handen van VV Bruchterveld die veelvuldig hun spitsen wisten te vinden. Vooral de jonge Julian Smit was een ware plaag. In de 20ste minuut komt hij oog in oog met de uitstormende Patriz Loohuis. Smit schiet de bal vanaf links in het zijnet. Tien minuten later krijgt Smit weer een grote kans vanaf de zestien, maar nu gaat zijn inzet voorlangs. Patriz Loohuis onttrekt zich aan de algehele malaise en ontpopt zich tot man van de wedstrijd. Alwin Zigterman krijgt een eervolle vermelding als beste veldspeler aan SVVN-zijde.

De grootste kans voor SVVN is in de 32ste minuut als Teun Bakhuis vanaf links doorzet. Hij krijgt echter de bal in kansrijke positie niet tussen de palen en zijn schot gaat voorlangs. Bruchterveld is echter zeker niet de mindere partij en een gelijkmaker hangt in de lucht. Zover komt het niet voor rust en SVVN mag de doelman bedanken voor het hele handelend optreden hiervoor. SVVN gaat rusten met een voorsprong waarbij de thuisploeg wellicht meer had verdiend. Niet dat iemand bij SVVN daarom maalde trouwens.

Na de thee is er een copy van het begin van de wedstrijd. SVVN begint goed en trekt vanaf de meet de aanval. Nu kan SVVN dit nog korter volhouden en al na vijf minuten is er eenzelfde spelbeeld te zien als in grote delen voor rust. Het middenveld komt weer in handen van de gastheren en zij krijgen de uitgelezen kans om op gelijke hoogte komen als in de 59ste minuut Luuk Benjamins alleen op Patriz Loohuis af mag. Niet voor het eerst deze middag houdt Loohuis SVVN op de been en brengt hij redding.

Julian op den Dries besluit in te grijpen en hij brengt Sven Boerkamp voor Delano Papilaja en even later Melvin Hulsman voor Rowan Wijnen. Hierna krijgt SVVN de wedstrijd in zijn greep. In de 72ste minuut is er een vlotte aanval over rechts. Yorick Nijstad krijgt de bal op de achterlijn en legt deze terug op Teun Bakhuis. Zijn lage schuiver verschalkt doelman Huisjes en daarmee brengt hij het verschil op twee. Hiermee is het verzet van de thuisploeg wel gebroken. Bruchterveld probeert het nog wel en krijgt ook kansen. Maar het ontbreekt aan overtuiging bij de thuisclub en doelman Loohuis keepte daarbij ook nog eens een puike partij.

In de 79ste minuut is er op links iets buiten de 16 een goede actie van Teun Bakhuis. Daardoor krijgt Sven Boerkamp de gelegenheid om vanaf de achterlijn voor te geven. Deze vindt de geheel vrijstaande Melvin Hulsman die de bal mag aannemen en de bal onberispelijk achter de doelman mag schieten. Bij deze 0-3 is het natuurlijk helemaal gedaan en SVVN voetbalt het restant van de wedstrijd rustig uit.

De derde overwinning op rij. Het ging misschien niet zo makkelijk als de uitslag doet vermoeden, maar het zijn de punten die tellen. En dit zijn er weer drie! SVVN blijft op de zevende plaats staan en heeft nu drie punten meer dan nummer acht en drie minder dan de nummer zes. Volgende week speelt SVVN de eerste thuiswedstrijd van 2020. Dan wordt in de terugronde AJC’96 uit Losser ontvangen. De wedstrijd begint om half drie. Scheidsrechter is de heer Niels Mulder uit Vriezenveen. Graag allemaal tot volgende week op Sportpark Groot Lochter.

Opstelling SVVN: Patriz Loohuis; Yorick Nijstad (82. Maarten Baan), Alwin Zigterman, Delano Papilaja (62. Sven Boerkamp), Martijn ter Steege; Chiel Karkdijk, Rowan Wijnen (70. Melvin Hulsman), Ronald van den Berg; Melvin Morsink, Teun Bakhuis en Marvin Thomas.

Geel: Ronald van den Berg

Foto’s met dank aan Cynthia Beldman.