Het eerste elftal van SVVN ging zaterdag op bezoek bij de ongeslagen koploper van de 3de Klasse D PH. Zestien overwinningen en twee gelijke spelen. Het is niet de vraag of maar wanneer PH kampioen wordt. Over drie weken kan het al zover zijn. De aftrap van de wedstrijd was om drie uur en de fluitist van dienst was de pas 19-jarige Niels Mulder uit Vriezenveen.

Het kwaliteitsverschil was vooraf al bekend. SVVN zou dat moeten compenseren door strijd en passie te leveren. PH niet te laten voetballen en zo lang mogelijk de nul houden. Er waren drie wijzigingen in vergelijking met vorige week. De van een schorsing teruggekeerde Martijn ter Steege nam zijn stek weer in in de verdediging. Dat ging ten kostte van Johnny Teterissa. Chiel Karkdijk begon op de bank. Zijn plaats werd overgenomen door Melvin Hulsman en ook Bas Koedijk mocht starten waardoor Marvin Thomas reserve stond.

Alle goede bedoelingen konden na één minuut de prullenbak in. SVVN trapte af en levert de bal knullig in. Er komt direct een grote kans die Patriz Loohuis nog met de grootste moeite tot corner weet te boksen. Bij die corner wordt Sander Bekhuis op de zestien volledig vrij gelaten. Hij neemt de bal aan en zorgt binnen een minuut voor de 1-0 voorsprong voor de thuisclub.

Dan gaat het hard. SVVN is niet bij de les en PH laat bij vlagen briljant voetbal zien. SVVN legt de thuisclub geen strobreed in de weg. In de 13de minuut komt een verre ingooi bij Koen Lubbers die de bal in het doel jast achter de kansloze Patriz Loohuis. In de 16de minuut is er een voorzet van rechts die door een verdediger van SVVN tot doelpunt wordt gepromoveerd: 3-0. In de 23ste minuut legt Joost ten Kleij een aanvaller van PH neer binnen de beruchte lijnen en het is Stefan olde Olthof die dit buitenkansje benut.

In de 30ste minuut krijgt Maxime van Straaten een lange bal en lobt het leder over de uitgekomen doelman van SVVN in het doel. Zo staat het na een half uur spelen 5-0 voor PH. En dat is niet geflatteerd. SVVN kan niks inbrengen in deze wedstrijd. In de 40ste minuut komt SVVN dan eindelijk voor de vijandelijke goal. Bas Koedijk wordt vrij voor de keeper gezet en tekent de 5-1 aan. Het is slecht een kleine pleister op een hele grote wond.

Na de rust is het de schade beperkt houden het devies. Joost ten Kleij keert niet terug en wordt vervangen voor Chiel Karkdijk. Diezelfde Chiel moet even later alweer geblesseerd het veld verlaten na een ongelukkige botsing. Het blijft lang 5-1 in de tweede helft. Dat ligt voornamelijk omdat de scherpte voor de goal er bij PH wel af is en omdat Patriz Loohuis met enkele fabelachtige reddingen zijn doel schoonhoudt. Patriz was dan ook de enige SVVN’er die deze middag een voldoende scoorde.

Toch kon ook hij niet voorkomen dat de nederlaag nog veel hoger zou worden voor SVVN. In de 76ste verschalkt Jeroen Schwarte de doelman met een prachtige lob. In de 80ste minuut is het dezelfde ingevallen Schwarte die met een harde kopbal de 7-1 aantekent. Het slotaccoord komt van Koen Lubbers die in de 86ste minuut een voorzet van links afrondt en de eindstand op 8-1 bepaald.

SVVN had vandaag alleen kans als het zelf top was en PH zijn dag niet had. Dit was beide niet het geval. Dan is een nederlaag het logische gevolg. Dat het 8-1 werd kwam mede omdat SVVN door de ondergrens zakte. De uitslag was absoluut niet geflatteerd en had veel hoger uit kunnen vallen. Uithuilen en opnieuw beginnen. Volgende week zaterdag staat de derby tegen DES op het programma. De wedstrijd begint om 14:30 uur en de scheidsrechter is de heer John Schumer uit Vriezenveen.

Opstelling SVVN: Patriz Loohuis; Alwin Zigterman, Martijn ter Steege, Delano Papilaja, Kars ter Avest; Joost ten Kleij (46. Chiel Karkdijk, 61. Marvin Thomas), Delano Burnama, Melvin Hulsman; Bas Koedijk, Roy Mulder (70. Johnny Teterissa) en Frank Bolink.

Geel: –

Foto’s met dan aan Cynthia Beldman.