Voor het eerste elftal stond afgelopen zaterdag de verste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. De reis ging helemaal naar Moscou. Niet de hoofdstad van Rusland , maar het Sportpark van Bergentheim. Dat is ook al ver genoeg. Na een teleurstellend verlopen bekertoernooi is de thuisploeg overtuigend gestart in de competitie. De kampioenaspiraties worden duidelijk kenbaar gemaakt met vier overtuigende overwinningen op rij. De lat bij SVVN ligt minder hoog, maar ook SVVN had nog de ongeslagen status in de competitie.

Vanaf het moment dat scheidsrechter Rik Steen uit Wierden voor het begin van de wedstrijd floot had de thuisploeg het heft stevig in handen. Er werden door VV Bergentheim talloze kansen gecreëerd niet zelden ontstaan door fouten van SVVN. SVVN kon tot de 7de minuut standhouden maar toen moest Michiel Middelesch buigen. Een voorzet van rechts werd door Nick Buitenhuis verlengt en daarmee tekende hij de 1-0 aan. Na dit doelpunt kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht. SVVN kwam af en toe ook op de helft van de tegenstander. Remy Zweers krijgt plotseling een schotkans maar weet de bal niet te drukken zodat deze niet tussen de palen belandt.

Toch bleef VV Bergentheim veruit de gevaarlijkste ploeg. In de 27ste minuut wordt de score verdubbelt. Een voorzet van links komt bij de geheel vrij staande Jeffrey Plaggenmarsch die simpel de 2-0 binnen schuift. Tien minuten later krijgt VV Bergentheim een corner en volgt er een carambole die weer achter de kansloze Michiel Middelesch belandt. Chiel-Jan Schuldink schijnt de maker te zijn van de 3-0. In de 40ste minuut is even wat opwinding aan de kant van SVVN. De gasten krijgen een hoekschop vanaf rechts. Ahmet Alan haalt om en ziet dat keeper Karel Pullen de bal tegen de lat duwen waardoor hij ook in de vijfde wedstrijd zijn doel schoon houdt.

 

Op het scheiden van de markt ziet het er verdedigend bij SVVN weer niet best uit en wordt deze opengereten. Nick Buitenhuis mag zo doorlopen en tekent de 4-0 ruststand aan. SVVN is een illusie armer en kan in de tweede helft alleen de schade nog enigszins beperkt houden. Ondanks het stralende weer zijn er aan de kant van SVVN louter sobere gezichten te zien.

Aan het begin van de tweede helft past de trainer van SVVN een dubbele wissel toe. Het verschil tussen beide partijen is in de tweede helft nog groter. In de 58ste minuut wordt er centraal in de defensie van SVVN finaal over de bal getrapt zodat weer Nick Buitenhuis oog in oog komt te staan met Michiel Middelesch. Ook dit cadeautje pakt hij met beide handen aan en hij scoort eenvoudig de 5-0 met een lob over de doelman. Slechts een minuut later volgt het mooiste doelpunt van deze middag als Martijn Pouwels vanaf de punt van de zestien Michiel in de lange hoek verschalkt met een prachtige lob. Weer een minuut later is het weer Buitenhuis die gebruik maakt van het geschutter bij SVVN door een voorzet van rechts binnen te schuiven en dan staat het al 7-0.

En dan moet er nog een half uur gevoetbald worden. Het gaat te ver om alle kansen van VV Bergentheim te benoemen. Dubbele cijfers behoorden deze middag absoluut tot de mogelijkheden. Gelukkig kwam het niet zo ver. Het werd in de 82ste minuut nog wel 8-0 door een kopbal uit een corner. Dit doelpunt kwam op naam van Chiel-Jan Schuldink. Dit bleek ook het laatste doelpunt te zijn en de opluchting was groot toen de scheidsrechter na exact 90 minuten een einde maakte na deze ongelijke strijd.

Vooraf was bekend dat VV Bergentheim een zeer goede ploeg heeft (misschien wel de beste uit deze klasse) en dat SVVN een uitstekende en de thuisploeg een mindere dag moest hebben voor een positief resultaat. Zover kwam het deze middag niet. Wellicht was SVVN daarvoor ook wel te veel verzwakt. Het positieve was dat er geen domme gele kaarten werden gepakt en dat er maar drie punten verspeeld werden. Deze drie punten staan volgende week weer op het spel. Dan komt VV Kloosterhaar naar Nijverdal. Dit is ogenschijnlijk een wedstrijd waar er meer kansen op punten is dan de confrontatie tegen Bergentheim. De wedstrijd SVVN 1 tegen VV Kloosterhaar 1 begint om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer Gert Maneschijn uit Daarlerveen.

Opstelling SVVN: Michiel Middelesch, Alwin Zigterman, Martijn ter Steege, Kars ter Avest, Richard Hartgers (46. Joris Baan); Melvin Morsink, Ahmet Alan, Chiel Karkdijk; Remy Zweers (46. Boyan Reijerink), Bas Koedijk en Jimmy Scharphof (75. Yorick Nijstad).

 

Foto’s met dank aan Cynthia Beldman.