Afgelopen zaterdag werd voor SVVN 1 het seizoen afgetrapt in Mariënberg. Net als vorig seizoen en daarmee hield verder elke vergelijking op. Mariënberg heeft nogal problemen met de conditie van de velden. Zo moest zaterdag uitgeweken worden naar het kunstgrasveld omdat het eigenlijke hoofdveld onbespeelbaar was. Dat was ook de reden van het ongewone tijdstip van 14:45 uur.

Voor deze wedstrijd was Marvin Thomas gepasseerd. Bas Koedijk begon in de punt van de aanval. De wedstrijd tussen de twee middenmoters van vorig seizoen begon met het nodige aftasten. Hier kwam echter al vroeg een einde aan. In het strafschopgebied wordt Bas Koedijk gevonden die op de achterlijn zijn tegenstander door de benen speelt. De verdediging van Mariënberg ziet er op z’n zachts gezegd niet goed uit. De bal komt bij Chiel Karkdijk wiens standbeen wordt aangetikt. Scheidsrechter Gert Manenschijn rest niets anders dan de bal op de stip te leggen. Melvin Morsink pakt die cadeautje resoluut uit en opent de score uit de penalty.

De euforie van de vroege voorsprong werd al snel verstompt. SVVN reageert slecht op de aftrap en geeft Mariënberg alle ruimte om binnen een minuut de gelijkmaker aan te tekenen. Patrick Willems van de thuisclub stond aan de trekker van de vlotte aanval. En toen ging het regenen. En niet zo beetje ook. Het kwam met bakken uit de hemel. Of het aan het noodweer lag of niet, maar in het vervolg van de eerste helft lukte bij beide partijen niet veel meer. Er werden veel fouten gemaakt en het schouwspel oogde erg rommelig. Nog voor het rustsignaal zochten veel toeschouwers het clubgebouw op om te schuilen tegen de regen en zich op te warmen aan een kopje koffie.

Onder dezelfde weersomstandigheden zagen de toch weer naar buiten gekomen toeschouwers in de tweede helft eenzelfde spelbeeld. In de 51ste minuut was er een moment van onoplettendheid in de verdediging van SVVN. Roy Lotterman van de gastheren werd in kansrijke positie aangespeeld. Hij raakt de bal echter niet goed en ziet zijn inzet voorlangs gaan. In de 71ste minuut passeert Melvin Morsink op links zijn tegenstander die vervolgens Melvin binnen de beruchte lijnen vloert. Tot verbazing van alles en iedereen besluit de scheidsrechter de bal buiten de 16 te leggen in plaats van op de stip wat had gemoeten. De vrije trap levert niets op.

Trainer Julian op den Dries besluit tot een dubbele wissel. Bas Koedijk en Chiel Karkdijk verlaten het veld en zij werden vervangen door Delano Burnama en Marvin Thomas. De invallers geven de gasten een nieuw elan en vallen beide uitstekend in. In de 83ste minuut wordt op het middenveld door Mariënberg de bal knullig verspeeld. Delano Burnama brengt Marvin Thomas in stelling die zonder nadenken de bal tegen de touwen rost. Een hernieuwde voorsprong. Niet verdiend want de ploegen waren volledig in evenwicht. Maar wie maalt daarom als je voor staat? In de 85ste minuut had SVVN de wedstrijd in slot kunnen gooien. SVVN krijgt op rechts een corner die tweeën wordt genomen. Delano Burnama geeft de bal voor en Marvin Thomas komt een teenlengte te kort om de bal achter de kansloze doelman Altena van de thuisploeg te schieten.

De klok tikt door en SVVN lijkt een overwinning uit het vuur te slepen. In blessuretijd trekt Mariënberg nog eenmaal ten aanval. Het krijgt op rechts een corner en zelfs de doelman bezoekt het vijandelijke doelgebied. De bal wordt voor de goal geslingerd waar bij de tweede paal Patrick Willems ongehinderd de gelijkmaker kan binnentikken. Natuurlijk is het domper dat de gelijkmaker in blessuretijd valt, maar eerlijk gezegd was het gelijke spel wel het resultaat dat verhoudingen het beste weergaf.

Een niet al te beste wedstrijd, maar een gelijkspel bij Mariënberg is op zich wel een goed resultaat. Volgende week speelt SVVN de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Dan ontvangen de groenwitten Voorwaarts V. De degradant uit de 2de Klasse kende een beroerde competitiestart door thuis met 0-3 van PH te verliezen. De wedstrijd begint om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer John Schumer uit Vriezenveen. Wees welkom!

Opstelling: Patriz Loohuis; Alwin Zigterman, Martijn ter Steege, Delano Papilaja, Johnny Teterissa; Ahmet Alan, Chiel Karkdijk (72. Delano Burnama), Melvin Hulsman; Arvid Holt, Bas Koedijk (72. Marvin Thomas) en Melvin Morsink.

Geel: Melvin Hulsman, Martijn ter Steege, Melvin Morsink en Ahmet Alan.

Foto’s met dank aan Cynthia Beldman.