Afgelopen zaterdag speelde het eerste elftal een thuiswedstrijd tegen VV Kloosterhaar. Het was die dag wel koud, maar verder was het prima weer om te voetballen. Totdat het om kwart voor twee begon te regenen. Bovendien trok de wind aan tot stormachtig en deze kwam uit het noordwesten. De wind joeg over het veld. De spelers waren na de warming up tot de laatste draad toe nat. Een handjevol supporters trotseerden de weersomstandigheden.

Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan de deze week overleden Gerrit Keizer en de aftrap van pupil van de week Fleur Aaltink floot scheidsrechter Erwin Heijmeriks voor het begin van de wedstrijd. De regen en wind was even iets minder. Het was een open begin. Al in de eerste minuut wordt Joost ten Kleij de diepte ingestuurd. De bal is net te hard voor hem zodat hij er slechts een teen tegen aan krijgt in plaats van dat hij het leder weet te controleren.

Ook Kloosterhaar kreeg in de beginfase een grote kans om de score te openen. In de 3de minuut krijgt Mark Boshove op links de ruimte ingestuurd. Hij vuurt de bal op het doel en doelman Patriz Loohuis moet strekken om de bal tot hoekschop te verwerken. In de 5de minuut krijgt SVVN een vrije trap op zo’n 20 meter van het doel. Dan gaan ze er bij SVVN even goed voor zitten. Roy Mulder gaat achter de bal staan. Hij mikt de bal over de muur tussen de palen maar doelman Kevin op de Haar van de gasten weet met moeite een doelpunt te voorkomen.

Na de leuke eerste vijf minuten zakt het niveau rap naar abominabel. Zonder naar excuses te zoeken, maar het veld was zwaar en zompig. De harde wind verraderlijk. En de winterse buien maakte het ook al geen pretje. In de 11de minuut krijgt Boris Wijngaarden vrije doortocht op rechts. Ongehinderd mag hij naar het doel lopen en hij schiet de bal onder Patriz door in het doel. Hiermee brengt hij Kloosterhaar op voorsprong.

In de 20ste minuut krijgt Roy Mulder een steekbal vanuit het middenveld. Hij komt oog in oog met de keeper. Hij omspeelt deze en schiet de bal eenvoudig in het lege doel. Hiermee is de stand weer in evenwicht. De wedstrijd blijft een bedenkelijk niveau hebben. In de 30ste minuut geeft Roy Mulder vanaf het middenveld de bal op Joost ten Kleij. Deze schiet de bal ineens op het doel. De bal gaat echter recht op de doelman af en deze weet redding te brengen.

In de 38ste minuut klungelt de verdediging van SVVN. Er volgt een diepe bal op Mark Boshove die in een duel neergaat. De scheidsrechter fluit voor een overtreding en toont Martijn ter Steege de rode kaart voor een overtreding op een doorgebroken speler. De toegekende vrije trap leverde vervolgens niks op. Doorweekt gaan de spelers rusten met een 1-1 stand. De meeste toeschouwers hadden inmiddels de warmte en droogte van de kantine al lang opgezocht.

In het begin van de tweede helft wordt het op alle fronten niet beter. Kloosterhaar laat het liefste de bal aan de thuisclub ondanks hun numerieke meerderheid. SVVN toont onmachtig en blijft ver van het vijandelijke doel. In de 52ste minuut volgt er een flits en een donder. De scheidsrechter staakt de wedstrijd en sommeert de spelers de kleedkamer in. Het was zo kil en koud dat een speler van SVVN deze onderbreking gebruikte voor een warme douche. Na een minuut of vijf kon de wedstrijd weer worden hervat.

In de 57ste minuut wordt de eerste wissel toegepast bij SVVN. Marvin Thomas verlaat het veld voor Melvin Hulsman. In de 61ste minuut komt de bal van links in de zestien van SVVN. De verdediging van SVVN reageert niet attent. Er wordt gerommeld en gefrommeld en door een woud van benen schiet Stan Ravenhorst binnen. Hiermee heeft Kloosterhaar de hernieuwde voorsprong te pakken. Het weer wordt steeds slechter. Zelfs onder de afdaken is het niet meer droog te houden en er staan op gegeven moment exact 16 diehard supporters de verrichtingen aan het veld te volgen waar er normaliter tussen de 100 en 150 supporters aanwezig zijn.

Zelfs vanuit de omroeptoren was de wedstrijd nauwelijks nog te volgen. Regen, natte sneeuw, hagel. Alle ellende kwam van boven. Kloosterhaar koesterde de voorsprong en SVVN was onmachtig om het spel te maken. De tegenwind was letterlijk en figuurlijk SVVN te veel. Zo voetbalde Klossterhaar zonder problemen de wedstrijd uit. SVVN is niet in staat om gevaar te stichten. De eindstand werd 1-2 en hiermee leed SVVN de zevende nederlaag van het seizoen.

Volgende week gaat SVVN in Ommen op bezoek bij OZC. De wedstrijd op Sportpark Westbroek begint om 14:30 uur. Scheidsrechter bij deze wedstrijd luistert naar de naam Djarno Brokelman en hij komt uit Wijhe.

Opstelling SVVN: Patriz Loohuis; Alwin Zigterman, Martijn ter Steege, Delano Papilaja, Kars ter Avest (77. Bas Koedijk); Leon Kienhuis (62. Yorick Nijstad), Joost ten Kleij, Delano Burnama; Marvin Thomas (5. Melvin Hulsman), Roy Mulder en Frank Bolink.

Rood: Martijn ter Steege

Geel: Delano Burnama.

Foto’s met dank aan Cynthia Beldman.