Zaterdag ging het eerste elftal op reis naar Bergentheim om daar een competitiewedstrijd te spelen tegen de plaatselijke voetbalvereniging. Hoewel beide clubs elkaar regelmatig treffen kan men niet heugen wanneer SVVN voor het laatst gewonnen heeft in Bergentheim. Het zal ergens in de vorige eeuw zijn geweest. Een traditioneel lastige wedstrijd dus voor SVVN tegen doorgaans een ervaring en geslepen team.

Een tweetal wijzigingen in het team van trainer Julian op den Dries ten opzichte van de basiself van vorige week. Sven Boerkamp mocht starten ten gunste van Melvin Hulsman. Melvin Morsink heeft een rugblessure overgehouden aan de charge van vorige week en hij begint als reserve. Bas Koedijk neemt zijn plaats in op de rechtsbuiten. De aanvoerdersband gaat om de arm van Alwin Zigterman. Voor het eerst sinds meer dan een jaar vol blessureleed behoort Ahmet Alan weer tot de wedstrijdselectie. Ook hij neemt plaats op de reservebank.

Een andere wissel is de scheidsrechter. Aan het einde van de week wordt de heer Dick Beldman uit Holten aangesteld als scheidsrechter en hij hanteert de fluit deze middag. Onder goede weersomstandigheden wordt er om half drie afgetrapt. Het veld bevindt zich niet in allerbeste conditie. Deze is hard en hobbelig wat gezien het tijdstip van het jaar overigens niet zo vreemd is. Maar daardoor wordt het voetballen van de 22 hoofdrolspelers deze middag er niet makkelijker op.

SVVN begint uitstekend aan de wedstrijd. De blauwen hebben veel balbezit en deelt in de beginfase kleine speldenprikjes uit. De uitstekende keeper Timmer van de gastheren komt echter niet echt in de problemen. De verdediging van SVVN heeft de gevreesde voorhoede van Bergentheim aardig in de tang. Die voorhoede bereiken is de doelstelling van de thuisclub en dat moet vooral van Jasper van Opijnen komen die overheersend aanwezig was in de verdediging van Bergentheim.

In de 18de minuut wordt Rowan Wijnen onreglementair gestuit op zo’n 18 meter van het vijandelijke doel. Teun Bakhuis eist de vrije trap op. Hij krult de bal over de muur, maar de bal heeft net te weinig vaart om de doelman te verschalken. Deze kan redden met enige moeite. Twee minuten later gaat Teun over rechts er als een haas vandoor op rechts. Net wanneer hij uit wil halen stuit de bal op en zijn schot gaat naast het doel.

In de 26ste minuut volgt het eerste grote gevaar van de thuisclub. Een aanvaller komt vanaf rechts door maar zijn schot gaat voorlangs. In de 34ste minuut volgt de grootste kans van de eerste helft. Patriz Loohuis is al gezien als Nick Buitenhuis de bal voor leeg doel mist. Of de treffer geldig was, was nog maar de vraag aangezien er een geur van buitenspel aanzat. Vlak voor de pauze nog één kans voor Bergentheim. De bal wordt net voor de lijn gered door een verdediger van SVVN.

De gelijke stand geeft een goed beeld van de wedstrijd. SVVN speelt een pak beter dan de laatste weken en is niet minder dan de thuisclub. Het heeft meer balbezit hoewel, zeker op het einde, Bergentheim wat gevaarlijker was. SVVN heeft eindelijk weer eens zicht om een resultaat in Bergentheim te boeken. Maar de Volharding moet eerst nog 45 minuten strijden en dan zullen we zien wat er nog in het vat zit.

In de tweede helft is er eenzelfde spelbeeld te zien. SVVN doet niet onder voor de gastheren in deze levendige wedstrijd. Kansen voor beide ploegen zijn echter talrijk. Vaak ontbreekt het bij beide ploegen aan een goede eindpass om echt voor gevaar te zorgen. Iets na een uur spelen komt Rowan Wijnen goed door over links. Hij geeft een strakke voorzet die door een verdediger nog net tot hoekschop kan worden verwerkt.

De wedstrijd kan alle kanten op en helaas voor SVVN valt het kwartje de verkeerde kant op. De manier waarop het doelpunt in de 81ste minuut valt is typisch voor de wedstrijd waar het voor SVVN ontbreekt aan een klein beetje geluk. Ronnie Hakkers komt door op rechts en krijgt tot driemaal toe de bal mee in de kluts. Met een diagonaal schot laat hij Patriz Loohuis kansloos en brengt hij Bergentheim op voorsprong.

De resterende tijd is kort. SVVN probeert het nog wel, maar kan niet echt gevaarlijk worden. In de 89ste minuut wordt de wedstrijd in het slot gegooid als een voorzet van rechts door een verdediger van SVVN achter zijn eigen doelman wordt gewerkt. SVVN was vaak kansloos in Bergentheim, maar was dat vandaag zeker niet. Er werkt acceptabel voetbal gespeeld en ze waren niet de mindere dan de thuisclub. Het ontbrak vandaag aan een stukje geluk waardoor SVVN helaas met lege handen kwam te staan.

Omdat ASV’57 wel knap wist te winnen bij Wilhelminaschool gaat de Aadorpse club over SVVN heen in de stand. SVVN staat nu op de achtste plek. Volgende week komt de nummer twee van de ranglijst VV Hellendoorn op bezoek in Nijverdal. De wedstrijd begint om 14:30 uur en de scheidsrechter is de heer Jordin Brouwer uit Apeldoorn.

Opstelling SVVN: Patriz Loohuis; Yorick Nijstad (74. Melvin Hulsman), Alwin Zigterman, Chiel Karkdijk, Martijn ter Steege; Sven Boerkamp, Rowan Wijnen, Ronald van den Berg; Bas Koedijk, Teun Bakhuis en Marvin Thomas (78. Melvin Morsink).

Geel: Ronald van den Berg, Bas Koedijk en Yorick Nijstad.

Foto’s met dank aan Cynthia Beldman.