NIJVERDAL – In korte tijd is het nummer ‘Ashes’ van Zoë Wolff (22) al honderden keren bekeken. Zoë is er blij om. Zingen doet ze al heel lang. “Ik vind zingen erg fijn omdat ik daar mijn gevoel in kan uiten.” Het eerste couplet van de song heeft ze zelf geschreven; de volgende coupletten zijn van producer Daan Podt uit Enschede.

Zoë: “Hij heeft het nummer opgenomen en gemixt in zijn studio in het studentenhuis waar hij woont. Hij doet de studie ‘Creative Business’ en is veel bezig met muziek en video. Het gaat hem erom dat er gevoel ligt in de muziek en dat dat natuurlijk overkomt. Als ik het nu hoor denk ik, misschien hadden sommige dingen wel anders gekund.”

Louter positieve reacties
Maar de vele enthousiaste reacties die Zoë van alle kanten krijgt, zijn alleen maar positief. De tekst heeft betrekking op haar eigen leven, over omgaan met en vechten tegen depressiviteit. “Niet bepaald vrolijk”, zegt de zangeres serieus. “De clip met warmte en winterse taferelen past er goed bij.”

Zingen zit in de familie
Zoë’s oma zong in een koor. En volgens haar kan haar zusje ook goed zingen. Lachend: “Nee, m’n moeder en vader niet. Toen ik 12 was, heb ik me opgegeven voor een auditie van Kinderen voor Kinderen. Dat vond ik toen heel cool. Ik kwam in de finale van Overijssel. Daarna ben ik nog naar The Voice Kids geweest. Ik kwam wel ver, maar de stoelen draaiden niet.”

Zangles
Ze had zangles bij de Kaliber Kunstenschool en kwam zoals zangeres in een band. “Dat heb ik zeven jaar gedaan. Anderhalf jaar geleden ben ik daar gestopt, omdat ik er minder plezier in kreeg. Iedereen vond dat jammer…Maar volgend jaar treed ik weer op in het ZINiN Theater bij het stuk van Herman Kampman over de oorlog en bevrijding in Nijverdal ‘Wie bint vrie…’ Daar waren we al een heel eind mee toen de corona alles plat legde.” Dat contact werd gelegd door Jan Niewold.

Zoë Wolff was net gevraagd als zangeres bij de Wierdense band After Hourz. Maar ook dat staat stil door de pandemie. “Ik zou daar gaan optreden en had er heel veel zin in. Het is een leuke band die echt alle soorten muziek speelt.”

Geweldige uitlaatklep
Naast haar liefde voor muziek heeft Wolff nog andere hobby’s; al 8 jaar voetbalt ze als linkshalf bij SVVN. Daarnaast nog hardlopen en wandelen met de hond. In het dagelijks leven is ze juf, ze geeft les als invalkracht in groep 7 van de prot.chr. basisschool, de Constantijnschool in Rijssen. “In de klas staat een piano en met de kinderen zing ik veel.” Ook zingt ze wel eens met een combo in De Regenboog. Juf of zangeres? “Ik ben hoofdzakelijk juf, maar zingen is voor mij een geweldige uitlaatklep”, besluit ze nadenkend het interview.

Bron: https://www.deweekvanhellendoorn.nl/deweekvanhellendoorn/sport-et-vrije-tijd/nieuwe-clip-en-single-ashes-van-nijverdalse-zangeres-zoe-wolff-scoren-op-youtube