Op zondag 29 oktober stond er een leuke activiteit op het programma. De meiden gingen live in een stadion een damesvoetbalwedstrijd op hoog niveau bekijken. Ook mochten de meiden aantreden als ballenmeisje bij de wedstrijd. Dit alles op initiatief van de coördinator van de meiden Henk Nijland. Om 11:00 uur werd er verzameld op de parkeerplaats van SVVN. Mede door ziekte was de groep meiden behoorlijk uitgedund en gingen er uiteindelijk 14 kinderen mee onder begeleiding van een aantal ouders.

De reis ging naar Duitsland. Naar Meppen om precies te zijn. De link met Meppen is dat Henk en zijn zoon Gerjan daar al jaren kind aan huis is en daardoor ingangen hebben bij die club. In het verleden waren er vaker meiden (teams) te gast in Meppen. Dit seizoen ook weer en dus werd er met auto”s koers gevaren naar Meppen. Meppen is een stadje vlak over de grens ter hoogte van Emmen. Dus na een uur rijden kwamen we aan in Meppen aan bij het Hänsch Stadion van SV Meppen.

Bij stadion aangekomen werden de meiden opgevangen en toegesproken door Gerjan Nijland. Hij legde kort uit wat deze middag de bedoeling was en wat van de kinderen verwacht werd. Om 13:15 werd het stadion betrekken waar de beide teams al bezig waren met de warming up. De meiden gingen met Frits Withaar mee naar de kleedkamer waar ze zich om konden kleden. De begeleiding zochten de Stadionkneipe om waar te goed werd gedaan aan een fijn kopje koffie.

Eenmaal weer buiten kwam de regen even met bakken uit de hemel en werd er gescholen bij de Imbiss. En dan is het wel heel verleidelijk om zo’n heerlijke curryworst of braadworst te nemen. Toen de wedstrijd op het punt van beginnen stond brak de zon door en was het aangenaam vertoeven in het Hänsch Stadion. In dit stadion kunnen 13815 toeschouwers. Zoveel mensen waren er vandaag niet. Wellicht kwam het door de weersomstandigheden of om de tegenstander maar de belangstelling voor deze wedstrijd was volgens de harde kern minder groot dan normaal. Wel was een groot gedeelte van de toeschouwers deze middag afkomstig uit Nederland.

Om 14:00 uur kwamen de beide teams het veld op voor de wedstrijd. De meiden van SVVN kwamen aan de hand van de dames van de thuisclub het veld op. Hierna mochten de meiden zich opstellen rondom het veld om, indien de bal het speelveld verliet, deze terug te gooien naar de speelsters. De wedstrijd van deze middag was de wedstrijd uit de 2. Frauen-Bundesliga Nord, het op één na hoogste niveau in Duitsland, tussen SV Meppen en SV Henstedt-Ulzburg. Henstedt-Ulzburg ligt op zo’n 250 kilometer in de buurt van Hamburg. Dit is overigens niet de verste afstand voor SV Meppen. Dat is de uitwedstrijd naar FF USV Jena II wat ruim 500 kilometer verder op ligt.

.

Voor aanvang van deze wedstrijd staat SV Meppen in de subtop met zeven punten uit vier wedstrijden. Het is de club veel aan gelegen om bij de eerste zeven (van de twaalf teams) te komen doordat met samenvoeging van Nord en Sud de onderste vijf ploegen degraderen naar de Regionalliga. Tegenstander SV Henstedt-Ulzburg heeft na vier wedstrijden nog geen enkel punt behaald en staat derhalve laatste.

Vanaf het begin dicteerde de thuisploeg de wedstrijd. Erg veel uitgespeelde kansen waren er niet, maar van de tegenstander viel eigenlijk niets te duchten. Af en toe werd SV Meppen gevaarlijk, maar dan schortte het weer in de afronding. Toch was het gezien het spelbeeld niet heel erg verrassend dat de thuisploeg op voorsprong kwam. Halverwege de eerste helft was het Sarah Schulte die SV Meppen met een schot op voorsprong. Na deze treffer veranderde het spelbeeld niet. SV Meppen bleef de bovenliggende partij en had weinig te vrezen van de gasten. Toch werd de 1-0 tussenstand ook de ruststand en was er allemaal nog een klein opstootje waarvoor Elisa Senß van SV Meppen en Jennifer Michel van de gasten een makkelijk gegeven gele kaart kregen van de scheidsrechter.

In de rust verzamelden de ballenmeisjes zich in de catacomben van het stadion waar voor drinken werd gezorgd. Hierna namen de meiden hun plekken weer in langs het veld. Het begin van de tweede helft werd gedomineerd door SV Meppen. De score werd er snel opgevoerd door treffers van Jalila Dalaf in de 52ste minuut en Elisa Senß in de 58ste minuut. Zes minuten later paste trainer Roger Müller van SV Meppen een dubbele wissel toe. Spelmaker Elisa Senß en de Japanse Shiho Shimoyamada verlieten het veld en zij werden vervangen door Katharina Prinz en Thea Fullenkamp. Deze wissels, wat ongetwijfeld met de gele kaart van Senß te maken had, kwam het spel van SV Meppen niet ten goede.

SV Henstedt-Ulzburg kwam door de desorganisatie beter hun spel en konden plots ook aanvallend een rol van betekenis. Hiervan maakte Judith Knieling optimaal gebruik van en zorgde dat de 3-1 op het scorebord kwam. Dit was niet zo maar een eretreffer voor de gasten wan hierna ontstond een lange periode waar SV Henstedt-Ulzburg meerdere keren hadden kunnen scoren. Dit gebeurde gelukkig niet en het was wederom Sarah Schulte in de 86ste minuut het doel vond en daarmee aan alle onzekerheid een einde maakte. Een minuut later maakte Christin Meyer nog de 4-2 maar deze treffer gold louter nog voor de statistieken.

Na afloop van de wedstrijd deden beide teams een cooling down op het veld en daarna verzamelden de dames van SV Meppen zich voor de Stadionkneipe met de meiden van SVVN voor een gezamenlijke foto. Hierna werd het gezelschap de kantine in gedirigeerd. Hier werd ten overstaan van de schrijvende pers een persconferentie georganiseerd waar de trainers Roger Müller van SV Meppen en Tobias Homp van SV Henstedt-Ulzburg hun visie over deze wedstrijd.

Na deze persconferentie was het de beurt aan de meiden om vragen te stellen aan de dames van SV Meppen. Gerjan trad op als presentator annex vertaler. Eén van de vragen ging over de trainingsarbeid. De dames trainen drie keer per week anderhalf uur met de groep en worden geacht tweemaal voor zichzelf te trainen. Dit met het gegeven dat er niet of nauwelijks betaald wordt en de verre uitwedstrijden geeft wel aan welke opoffering de dames hebben voor het voetbal. Daar kun je alleen maar diep respect voor hebben. Uiteraard refereerden de meiden van SVVN de Duitse dames ook nog even aan het huidige succes van het Nederlands XI-tal.

Nadat alle vragen beantwoord waren was er nog de uitreiking van beste speelster van de wedstrijd. De meiden van SVVN mochten dit namelijk onderling bepalen en uiteindelijk besloten ze dat tweevoudig doelpuntenmaker Sarah Schulte de beste deze wedstrijd was. Zij ontving uit handen van Maud Nijkamp de felicitaties en een bos bloemen. Hierna was er nog een individueel fotomoment waarbij de meiden met de dames op de foto konden. Hierna mochten de dames van SV Meppen eindelijk hun welverdiende douche opzoeken.

Namens alles en iedereen wil ik SV Meppen bedanken voor hun gastvrije ontvangst. De dames van SV Meppen die zo geweldig meewerkten. En uiteraard Henk en Gerjan Nijland voor de fantastische organisatie van dit geweldige uitje. Ik spreek hiermee de hoop uit dat dit soort activiteiten georganiseerd blijven worden en dat hiervan meer meiden van mogen genieten.

Video met dank aan Rico Nijkamp.

Klik hier voor alle foto’s -> http://svvn.nl/dt_gallery/20171029-meiden-svvn-naar-sv-meppen/