Afgelopen zaterdag hervatte SVVN 1 na de winterstop de competitie. De eerste wedstrijd stond gepland in Oldenzaal tegen het eerste zaterdagteam van Quick’20. De Oldenzalers degradeerden vorig seizoen kansloos uit de 2de Klasse wat volgens hun te wijten was aan de vele blessures. Dit seizoen hadden ze daar geen last van wat resulteerde in een voorlopige derde plaats met drie punten achterstand op koploper Oranje Nassau. SVVN staat daar nog tussen in en heeft één punt meer dan Quick.

Trainer Bart Ester kon geen beroep doen op de geblesseerden Bas Koedijk, Delano Burnama en Frank Bolink (ook geschorst). Na een langdurige blessure nam Kars ter Avest plaats op de bank. Iets na drieën nam SVVN de aftrap op kunstgrasbijveld op Sportpark Vondersweijde. Al vanaf minuut één dicteerde de gastheren het spel. Quick’20 bleek een goede voetballende ploeg te hebben en kreeg daar alle gelegenheid toe van SVVN dat simpelweg niet kort genoeg er op zat. Al in de vierde minuut had Quick de leiding moeten nemen na een snelle aanval. Als de spits oog in oog komt met de doelman van SVVN komt. Michiel gooit zijn hele hebben en en houden voor de bal en voorkomt daarmee de vroege achterstand van zijn club.

Quick’20 blijft veruit de meest voetballende ploeg en had al ruim voor kunnen en moeten staan als in de 26ste minuut een vrije trap snel door de zwarthemden wordt genomen. SVVN staat te slapen. De bal gaat naar rechts. De linksbuiten van SVVN wordt simpel uitgekapt. De voorzet bereikt de geheel vrijstaande spits Jesse Olde Monninkhof in het centrum die simpel de 1-0 kan aantekenen. Na deze volledig terechte 1-0 komt SVVN ietwat beter in het spel. Melvin Morsink gaat binnendoor bij de nummer 5 van Quick die hem flink onder het gras stopt. Een gele kaart voor hem is meer dan het terechte gevolg. De vrije trap van Jimmy Scharphof gaat over het doel.

In de 34ste minuut gaat het spel van Quick vlotjes van links naar rechts en wordt SVVN weer van het kastje naar de muur gestuurd. Verdedigend ziet het er ook allemaal niet best uit en de nummer 19 van Quick’20, Florian Boitelle mag de 2-0 de ruststand aantekenen. De zieke Jimmy Scharphof wordt nog voor rust vervangen voor Kars ter Avest. Ook waarschijnlijk om toch wat defensieve zekerheid in te bouwen. Daar ontbrak het namelijk in de eerste helft onder andere ook aan. De nummer vijf keelt de op de grond liggende Melvin Hulsman nog even, maar dit incident ontgaat de scheidsrechter volledig.

Dat is nog een magere afspiegeling van de krachtverhoudingen. Niet dat SVVN een complete off day heeft maar het geeft gewoon veel te veel ruimte weg waar een goed voetballende ploeg als Quick’20 wel raad mee weet. Na rust keert de nummer vijf van Quick niet terug. Kennelijk heeft de trainer begrepen dat hij anders de wedstrijd niet had uit voetbalt.

Wie denkt dat SVVN na rust uit een ander vaatje tapt komt bedrogen uit. Al vanaf de aftrap had de marge drie moeten zijn maar gelukkig gaat de inzet naast. Naar dit eerste wapenfeit is de wedstrijd wat meer in evenwicht. Niet dat Quick met de comfortabele voorsprong wat de vrezen heeft van SVVN. Na iets meer dan een kwartier gaat op links een aanvaller in buitenspelpositie er van door. Dit wordt genegeerd. Hij geeft voor en een centrale verdediger van SVVN werkt de bal achter zijn eigen doelman.

Even later leeft het leeuwendeel van het publiek op als er voorzet vanaf rechts het hoofd van Melvin Hulsman vindt en hij de bal in het doel kopt: 3-1. Zou het dan toch nog kunnen. Hierop komt snel een antwoord. In de 71ste minuut wordt er door Quick een handsbal gemaakt op het middenveld en een bal diep gegeven op de buitenspel staande linksbuiten van Quick. Het mag allemaal doorgaan van de scheidsrechter en de voorzet wordt wederom door de centrale verdedigen achter Michiel gewerkt/ Zo scoort SVVN vaker dan Quick’20 maar staat het toch met 4-1 achter.

De wedstrijd is hiermee natuurlijk gespeeld en het wordt nog erger als direct vanaf de aftrap Milan Braam de 5-1 op het afwezige scorebord schiet. Het laatste kwartier vindt Quick’20 het wel best en SVVN is eigenlijk de hele middag al onmachtig. Toch scoort het nog eenmaal en tevens is dat het mooiste doelpunt van deze middag. Ahmet Alan komt in balbezit op de punt van de zestien en lobt de bal prachtig over de iets te ver voor zijn doel staande goalie.

Dit is tevens de eindstand en op de 5-2 is niks op af te dingen. Jammer is wel de frustratie en gek genoeg was die grootst bij de club die toch redelijk eenvoudig won. In de slotfase vond een aanvaller van Quick het nodig om een flinke fluim te trakteren aan Delano Papilaja. Uiteraard ontging dit voorval scheidsrechter Baas. Onbegrijpelijk.

Als SVVN niet 100% geeft dan is het elke wedstrijd kansloos zoals deze middag. Niet dat de wil ontbrak maar toch kan SVVN het vandaag niet opbrengen om fel op de tegenstander te zitten en hun spel te ontregelen. Door deze nederlaag zakte SVVN naar plek vier. Volgende week ontvangt SVVN op het eigen Sportpark Groot Lochter VV Mariënberg 1. De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Maarten Holtus uit Arnhem.

Opstelling SVVN: Michiel Middelesch; Alwin Zigterman, Martijn ter Steege, Delano Papilaja, Richard Hartgers (75. Yorick Nijstad); Melvin Hulsman, Ahmet Alan, Chiel Karkdijk; Melvin Morsink, Remy Zweers (75. Boyan Reijerink) en Jimmy Scharphof (43. Kars ter Avest).

Geel: Kars ter Avest en Melvin Morsink.

Foto’s met dank aan Cynthia Beldman.