Door: TvK

Na een tumultueuze week voor “ Het Tweede” stond op 12 oktober de wedstrijd tegen SDC’ 12 uit Denekamp. De gasten zijn inmiddels een aantal seizoenen bezig om te promoveren in deze klasse. Telkens gaat dit op een haar na mis.

Tumultueus:

Voor “Het Tweede” stond er vandaag een ander persoon voor de groep. Na de drie eerste nederlagen heeft, inmiddels ex-trainer, Wim zijn ontslag ingediend. Dit betekende dat er vanuit het team het initiatief moest komen om de organisatie op te pakken met elkander. Waar ik in mijn vorige schrijven u heb verteld over de overwinning in de kleedkamer kan ik u nu zeggen dat die overwinning nu juist bij dit soort veranderingen zichtbaar wordt.

Donderdag is, in samenspraak, met het orgaan dat zich Technische Commissie mag  noemen, afgesproken dat de achterneef van Slutsky voorlopig de Honneurs waarneemt.  Waar Van Kamsky normaal nog centraal achterin stond mocht hij de 12e oktober trainert zijn van “Het Tweede”.

Inzakken:

Het eerste kwart van de wedstrijd was in het voordeel van “Het Tweede”. Waar het zich inzakte en vandaaruit de druk op de ketel werd gesmeten behaalde het  meermaals het gewenste succes. Duels werden gewonnen en vanuit de nodige opportunisme probeerde “Het Tweede” kansen te creëren. SDC’12 speelde op zo’n zelfde manier en dat leverde een wedstrijd waarin wilskracht en mentaliteit wat meer bepalender waren dan de individuele kwaliteiten.

Treffer:

De beloning was daar dan ook. Het moge gezegd worden, de voorzet van Kars was zo lekker dat de bal alleen maar “teegn n kop” hoefde te komen. De bal werd inderdaad goed ingekopt, maar gepareerd door de goalie. Als u bekend bent met de Rolo reclame dan snapt u wel dat ik kan zeggen dat Sneaky Burnama er als de kippen bij was om de bal in het netje te schuiven.

Overname:

SDC’12 kwam nadien beter in het spel. Een kwalitatief sterk elftal waar een aantal spelers niet zouden misstaan in onze eerste selectie. De rollen werden dus omgedraaid, maar wel met hetzelfde resultaat als “Het Tweede”. Men was wel beter, echter het verschil was minimaal te noemen. Achteraf verbaasde het mij dan niet dat de 1-1 werd gemaakt door een “doe jij het of doe ik het” moment. De bal werd dusdanig knap tussen de keeper en de rechtsback gelegd dat het moment “doe jij het of doe ik het” werd afgedwongen en alwaar weer de Rolo reclame van toepassing is. Sneaky schoof de speler van SDC’12 het bal in het netje.

Achterstand:

SDC’12 zette door na rust. Het kwam net effe wat feller en scherper uit de kleedkamer. Dit resulteerde ongeveer een kwartier na rust in de voorsprong voor SDC’12. Een pass achter onze laatste linie (Onze linkerkant) resulteerde in een snelheidswedstrijd die de buitenspeler van SDC won, strak voorzette en meedogenloos werd afgewerkt door de Viking spits van SDC. Daar was dan de achterstand voor “Het Tweede”.

Wissels:

Delano P, Chiel K en Johnny T stonden in de basis. De gasten kwamen terug uit het eerste. Moegestreden, na een langdurige revalidatie of huwelijksvruchtbaarheidweek, konden ze na een minuut of 60/70 de kleedkamer opzoeken.

Beloning:

Ongeveer tien minuten voor tijd werd Thijs Snellink ,allah Mariano Bombarda, getorpedeerd tot gelegenheidsspits. Vijf minuten voor tijd kreeg hij de bal voor zijn pantoffel in de zestien. Vrij als god in Frankrijk stond hij oog in oog met een bal welke eerst moest stuiteren en de keeper. Na de stuit bedacht Snellink zich geen moment knalde snoeihard de 2-2 binnen.  Onderkant lat, de Ting of de pong was zo duidelijk hoorbaar, “Het Tweede” juicht. Waar in 1966 (Engeland-West Dld.) de discussie ontstond of de bal over de lijn was ja of nee was er nu overduidelijke vreugde voor de Volharding 2.  Een gerechtigd punt werd meegenomen naar de kleedkamer en dat kwam voornamelijk uit het geloof van de ploeg in elkaar en met elkaar.

A.s. Donderdag speelt “Het Tweede” een oefenpot tegen Haarle 2. Zaterdag zijn de spelers pupil van de week bij de wedstrijd van “Het Eerste”