Tot veel verdriet moet ik u mededelen dat op donderdag 9 april 2020 is overleden ons Lid van Verdienste Jan Alberts.

Direct na de Tweede Wereldoorlog werd Jan op 15 juni 1945 lid van de Volharding. Later volgden de beide broers Jaap en Henk. Bijna twintig jaar speelde Jan als kopsterke stopper in het stopper/spil systeem in het tweede team van SVVN. In die periode was hij actief als juniorensecretaris en als jeugdleider.

Zijn actieve carrière bouwde hij af bij de SVVN Old Stars waar hij als keeper acteerde. Daar kwamen zijn grote handen wel van pas. Hij werd tevens verzorger van SVVN 1. Hij was jarenlang verzorger totdat een privésituatie ervoor zorgde dat hij deze functie niet meer kon vervullen. Enkele jaren later werd hij masseur van alle seniorenteams. Menig geblesseerde voetballer kwam bij hem in huis in De Blokken en lieten zich onder handen nemen door Jan. Dit was beslist geen pretje, maar het resultaat mocht er telkens weer zijn.

Tussendoor heeft Jan jarenlang deel uit gemaakt van de Supportersvereniging van SVVN. Ook was hij regelmatig in het clubgebouw te vinden als deze een likje verf nodig had of anderszins een hand-/of spandienst kon gebruiken. Ook heeft Jan zich ingezet voor de herinvoering van het clubblad in de jaren zestig en was hij nog even terreinknecht.

Wegens de vele betekenissen voor SVVN werd Jan Alberts in 1986 tot Lid van Verdienste benoemd bij de club. Een titel die hem meer dan toe kwam. Tot aan de laatste wedstrijd was Jan een vaste bezoeker van zowel de thuis-/ als uitwedstrijden van SVVN 1. Geen wedstrijd miste hij. Om na afloop aan de vierkante tafel de wedstrijd onder het genot van een drankje uitgebreid te analyseren. Jan was kritisch maar altijd positief over zijn SVVN en was geliefd bij jong en oud. Voor een opbeurend praatje kon je altijd bij Jan terecht. Jan was scherp van lijf en geest.

Een paar geleden vierde hij groots zijn negentigste verjaardag waar naast familie ook vele voetbalvrienden aanwezig waren. In Jan verliezen wij een echt clubicoon en SVVN is hem veel dank verschuldigd voor alles wat hij voor SVVN betekend heeft.

Jan is 92 jaar oud geworden. Wij wensen zijn vrouw Stien, zijn verdere familie en iedereen die Jan liefhad veel sterkte toe bij dit verlies.

Namens het bestuur, leden en supporters van SVVN.

5 reacties

  1. Jan Greevink

    Is het niet mogelijk om een condoliaseregister te open, daar er geen gelegenheid zal zijn om de familie te condoleren.

  2. Veel sterkte toegewenst voor zijn vrouw en kinderen en naaste familie. Groetjes Erik en Petra knol met de kids

  3. Wat een gemis voor zijn Familie en de club. Fam Alberts gecondoleerd met dit grote verlies. Jan blijft altijd bij ons.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie