Door: Tim van Kammen

Ommen- “Het Tweede” heeft in de eerste ronde van de nacompetitie om promotie de gastheren van OZC 3 uit Ommen weten te verslaan met een 2-4 uitoverwinning. Over de gehele 90 minuten waren de mannen van Kolthof beter, maar pas in de tweede helft werd er een voorsprong opgebouwd. “Het Tweede” gaat hierdoor een ronde verder in de nacompetitie. Dit zal gebeuren op zaterdag 8 juni 2019, 14:30 uur (ovb), uit bij SDC’12 2(Denekamp).    

Je herkent ze allemaal wel. Spelers die bij zonneschijn floreren binnen de kalklijn. Spelers die, na de gewonnen wedstrijd, wat langer op het veld blijven staan vanwege het genot vanwege de zon en de gesprekken over de wedstrijd. Die spelers die dan als laatst in de kleedkamer komen, terwijl de rest in de kantine zijn drankje al aan het nuttigen is. Dit soort spelers floreren aan het begin en het einde van het seizoen. “Mooi weer voetballers”.

Vandaag was het zo’n dag waar je buiten de kalklijn niet moest gaan zeggen dat het een dagje voor de “Mooi weer voetballers” was. Want laat het nu juist dit type speler zijn die onder de omstandigheden als vandaag het grootste beklag heeft.

“Het Tweede” mocht zijn warming up uitvoeren op het platgewalste kunstgrasveld van OZC Ommen. We waren het er allemaal over eens dat de wedstrijd op natuurgas werd gespeeld.

Toen de wedstrijd van OZC 2 klaar was, welke die middag degradeerde, mochten de mannen van “Het Tweede” aantreden tegen OZC 3 uit Ommen.

Scheidsrechter van dienst was de heer Bomans uit Lochuizen. Eigenlijk asociaal dat de beste man, met zijn leeftijd, dit soort afstanden moet afleggen om een nacompetitiewedstrijd te fluiten in de derde klas reserves. Maar goed, het moge gezegd worden, ondanks dat de beste man geen enkele sprint trok heeft hij het naar een mooi eind weten te leiden.

Rowan, Stef, Sven,Thijs kwamen retour van hun wereldreis en sloten vorige week dinsdag weer aan bij “Het Tweede”. Gaaf dat ze een onderdeel willen zijn van “Het Tweede” en mooi dat ze skik hebben. Want het was “Het Tweede” die, ondanks 8 afwezigen, het betere spel had ten opzichte van OZC 3. Rowan Clasie/Van de Beek Wijnen opende de score met een verwoestende uithaal. De goede goalie van OZC 3 kon deze bal niet stoppen. Lekker 0-1…

Niet veel later viel de stabiele factor in de laatste linie uit met een beste enkelblessure. Good Old Thijs Dejan Lovren Snellink zat na het voorval met een ei op zijn enkel aan de kant. Het tactisch vermogen van trainer Kolthof is uitmuntend want, zo heeft hij gedacht, ik heb nog een andere Thijs, die zet ik in plaats van spits, centraal achterin. Omdat hij ook Thijs heet…

Direct na de uitval van Thijs maakte OZC 3 de gelijkmaker. We stonden er bij en keken er naar. Alsof we wisten: “ Het komt wel goed”.

Plots viel de 2-1 voor OZC 3. Een vermeende handsbal op de rand 16 werd een vrije schop. Het was polletje die scoorde.

In de rust was de conclusie dat we toch echt de betere waren en dat de achterstand nog omgezet kon worden. We moesten dan wel de kansen gaan benutten.

Luuk Bombarda Mannessen maakte met een knappe aanname en een goed schot de gelijkmaker 2-2. Luuk heeft nu 1 op de 100 kansen heeft gemaakt deze pot, maar dat mocht de pret niet drukken, want zijn stijl bij het vieren van een doelpunt dateert uit de jaren 30. Prachtig Luuk, beide armen omhoog.

Een aanval die van links naar rechts ging. Waarin de rechterflank volledig werd gebruikt viel in de 16 Sven Samir Nasri Boerkamp, door een overtreding. STRAFSCHOP. Boyan Panenka Reijerink schoot tegen de keeper, maar werkte vervolgens kalmpjes af. 2-3.

Michiel Zoetebier Middelesch liet in de fase na de 2-3 zien dat hij de kneepjes van het vak nog niet verleerd is. Met een, denk ik, 4 a 5 reddingen hield hij “Het Tweede” op voorsprong.

Het werd ook nog 2-4. Na een mooie aanval met een kietelende steekpass werd zo de score beëindigd.

Er wordt gelachen binnen “Het Tweede” en dat al zo’n 10 weken lang. Waar dit naar toe gaat? In elk geval de tweede ronde van de nacompetitie en wel uit tegen SDC’12 uit Denekamp.

Ook dan hopen wij dat de fans in grote getale aanwezig zullen zijn.

 

Tot dan!

 

Vond u het verslag te lang of niet leuk? Er zijn beelden te zien van de wedstrijd op de facebookpagina van SVVN. Met dank aan Gerrit Greevink.