Door: Tim van Kammen

DENEKAMP- Het is “Het Tweede” niet gelukt om de finale te bereiken waarin promotie zou kunnen worden afgedwongen naar de reserve tweede klasse. Tegen SDC’12  2 werd, in de voorlaatste strohalm, met maar liefst 6-0 verloren.

Door deze nederlaag mogen de mannen van trainer Kolthof aantreden op het mooiste toernooi van de Volharding: Het mixtoernooi.

 

Met de beste intenties en goede hoop ging “Het Tweede” in de richting van Denekamp, maar aan al die intenties en hoop kwam al snel een eind. Na 45 minuten stond “Het Tweede” met 3-0 achter. Wederom met een aantal talentvolle spelers liet “Het Tweede” bij vlagen zien echt niet onder te doen van SDC’12. Er werd zelfs, kennelijk, een 1-1 afgekeurd wegens buitenspel. Alles en iedereen die de volharding een warm hart toedraagt was het niet eens met de beslissing.

 

Als je als scout SDC’12 moet bekijken dan kun je onder aan de streep niet anders concluderen dat deze ploeg gemaakt is voor een promotie. Met een hoop jong spul, met eerste elftal ervaring, lieten de gastheren zien zeer degelijk en attractief voetbal op de mat te kunnen leggen. Een ,enige, valkuil van dit team is dat het kennelijk te laks en geen zin heeft om die kwaliteiten op een hoger niveau te willen tonen. De nummer 6 bijvoorbeeld: heeft de techniek en gogme om zijn medespelers op dusdanige wijze vrij te spelen dat een grote kans niet uit kan blijven.  Wanneer je de nummer 6 kort en krachtig aanpakt vind hij het al snel niet meer grappig. De B-Junior Wijnen liet zien dat bij deze aanpak je zo iemand een moeilijke middag kunt bezorgen. Dat Wijnen deze speler dan daarna ook nog eens zelf dolt vind zo iemand dan helemaal niet leuk. Dan de nummer 7 van SDC’12. Deze speler is kenmerkend voor de hele ploeg. De explosiviteit van deze speler is dusdanig dat je van goede huizen moet komen om deze te kunnen stoppen.  De hele ploeg gaat mee in de explosiviteit en zo kan het soms lijken alsof je wordt overrompelt als tegenstander. Voor de mogelijke tegenstander van SDC’12 2 (Vroomshoopse Boys 3 of FC Eibergen 2): Doe je voordeel ermee. Voor SDC’12: Speel de finale met andere rugnummers….

 

De taart was al gesneden voor de mannen van Wim Kolthof. Er kon alleen nog een kers opkomen bij een overwinning vandaag. Dit is helaas niet gelukt, maar wat overheerst zijn de complimenten die alle betrokkenen verdienen op basis van de geleverde prestaties dit seizoen. Met dit in het achterhoofd van “Het Tweede” is er een mooi fundament gelegd voor het aanstaande seizoen.

Voor nu de vier weken rust waarna een ieder een persoonlijk afgestemd trainingsprogramma krijgt.

 

“See you next season”