Door: TvK

Ik had mijzelf voorgenomen om niet meer te gaan schrijven over enig excuus waarom een wedstrijd, door “ Het Tweede” niet zou worden gewonnen. De afgelopen weken heeft dit team laten zien dat het best goed mee kan komen in deze klasse. Echter ontbrak het aan precisie bij het afvuren op de goal. Daar moet dan maar eens verandering in komen, denk ik dan. Vorige week werd er wel gewonnen, een mooie basis voor een mooi vervolg tegen een hoogvlieger in deze klasse. Fc Berghuizen 2.

Zonder enige terugkomst van eerste elftal spelers, ging de voltallige 2e selectie in de richting van Oldenzaal. Aan ons de taak om te laten zien dat dit team in staat is om 90 minuten lang de strijd aan te gaan tegen een tegenstander welke mee wil doen om de prijzen.

Ik kan u zeggen dat deze wedstrijd er geen resultaat werd geboekt door de mannen van “Het Tweede”. Dat dit niet is gebeurd ligt volledig aan onszelf. De statistieken wijzen uit dat wij de meerdere kansen hadden, het betere spel, maar weer ontbrak het aan scoringsprecisie. De jongens speelde een prima eerste helft, er werd gevoetbald waar mogelijk, gecounterd waar mogelijk en bovendien kon niemand op de vingers worden getikt voor het ontbreken van wilskracht en werklust. Er waren meerdere scrimmages voor de goal van de tegenstander en hierdoor werden er meerdere kansen gecreëerd. Meerdere keren trof men de keeper. De bal werd dan als het ware recht in zijn handen geschoten. Daarnaast trof men de lat. In de rust was iedereen het er over eens, we speelden een prima pot. Berghuizen zelf kreeg voor rust 1 aardige kans, echter deze ging naast.

Toch kruipt er langs de lijn dan zo’n gevoel in van: “ het zal toch niet weer misgaan?”

In de rust werd de tactiek nog enigszins verduidelijkt en aangegeven. En dan kom je iet wat minder uit de kleedkamer. Dat kan vanzelfsprekend gebeuren. Echter was het nou niet zo dat dit dusdanige spanning opleverde, we hoefden niet bang te zijn dacht ik.

Overigens moet ik u ook zeggen dat Berghuizen best een leuke, jonge ploeg heeft. Of het een team betreft heb ik echter wel mijn twijfels. De Esch en PH bijvoorbeeld zitten als geheel wat beter in elkaar. Bij Berghuizen sprak men elkaar nog wel eens op een vernederende wijze aan. Alsof ze flink onder druk stonden.

Toch wisten ze de 1-0 te maken. Door een voorzet van rechts, kwam de inlopende spits voor onze centrum verdediger en zo kon de spits op dat moment de bal langs onze goalie schuiven.

Een teleurstelling van jewelste. Je zag dat “Het Tweede” even in een moeilijke fase terecht kwam. Lang duurde die niet want het moge gezegd worden dat de boys door bleven strijden. Ook nu resulteerde dit in een aantal kansen. Een penalty moment. Elke getuige bij “Het Tweede” was van mening dat we die hadden moeten krijgen. Dit gebeurde niet. We probeerden wat meer op te schuiven. En tsja dan komt daar zo’n lange bal achter onze verdediging. Op randje buitenspel kon de speler van Berghuizen vervolgens 1 op 1 richting onze goalie. Met een bekeken lobje maakte Berghuizen de 2-0. Met nog ongeveer een minuut of 10 te gaan werd er haastig gezocht naar de goal. Ook in deze fase genoeg mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken. Met nog een geweldige ingeschoten vrije trap troffen we weer het aluminium. De eindstand bleef 2-0 en dus verloren de mannen van “Het Tweede”.

Wat rest zijn de complimenten, want de staf van de tegenstander was van mening dat deze ploeg niet staat waar het hoort te staan.

Volgende week treft “Het Tweede” in eigen huis Hulzense Boys 3. Aanvang 14:30 uur.