Door: Tim van Kammen

Vandaag was het dan eindelijk zover. De competitie ging weer van start. Waar de pro’s al enige tijd bezig waren met het spelen om het “eggie” moesten wij, de amateurs, onszelf doen verwennen met verplichte oefenwedstrijden, ongelijke bekerwedstrijden en ellenlange trainingen. Doel: Je van je goede kant laten zien als individu en als team.

Ik kan hier een heel schrijven gaan houden over de voorbereiding van “Het Tweede”, maar of dit de lading dekt van de middag in Oldenzaal weet ik niet. Dus doe ik dat dan maar niet.

De Esch 3 uit Oldenzaal, gepromoveerd en geaccepteerd bij ons in de reserve derde klasse. Daar waar “Het Tweede” vorig seizoen nog tegen De Esch 2 moest spelen. Zoals bekend waren deze kampioen geworden. Ik heb de verslaggevingen van De Esch 3 gelezen en zag dat deze ploeg veelvuldig drie punten meeneemt naar huis.

Het was dus even aftasten voor “Het Tweede” hoe de wedstrijd zich zou gaan ontwikkelen. Bij het uitvoeren van de warming up zagen we dat het een zeer jonge ploeg betrof. Geschatte gemiddelde leeftijd: 20 jaar. “Het Tweede” is ook opnieuw in de olie gezet en naar de mening van de verslaggever staat er een aardig kwalitatief geroutineerd elftal. Iets met; dat zou nog wel eens wat kunnen worden.

Daarbij zijn we wel afhankelijk van o.a. het blessureleed bij het 1e. Laten we hopen dat het fit zijn niet meer een vraag is, maar een zekerheid. Om die zekerheid te creëren zijn er afgelopen dinsdag kilometingen verricht en vervolgens fitheidstesten. Een bron heeft mij gezegd dat ketens als Herbalife, Nutrilon staan te popelen om mee te denken in het proces dat fit blijven mag worden genoemd.

Dan nu De Esch 3:

Een zeer jonge ploeg welke graag met tikkie takkie het liefst de bal over de doellijn dribbelt. Zeer beweeglijk op bijna elke positie. Als De Esch 3 iets doelgerichter wordt dan zou dit ook nog wel eens een hoogvlieger kunnen worden in onze klasse.

De eerste helft liet de ploeg zien dat het doormiddel van hun plan ons, “Het Tweede” aardig de wil werd opgelegd. We kwamen er maar moeilijk uit en werden gedwongen om linies over te slaan. Gek genoeg heeft De Esch 3 geen grote kans gecreëerd omdat “Het Tweede” achterin de boel goed had staan en omdat De Esch 3 het samenspel belangrijker vond dan het vinden van de goal.

De tweede helft was De Esch niet meer zo goed als, vanzelfsprekend,  de eerste. Het ging meer en meer “gelijk op”. We kregen bijvoorbeeld meer cornerballen voor. Hannibal Hulsman schoot zo’n cornerbal triomfantelijk binnen. 0-1.

Niet lang daarna was het alweer gelijk. Een discutabel moment. Metselaar Kroeze hield de bal tot twee keer toe weg van de goal. Hij had hem zelfs vast, echter deze werd uit zijn handen in het netje getrapt. Als verslaggever kan ik alleen maar zeggen dat je de momenten waar het gebeurd als scheidsrechter alles moet willen zien gebeuren. Deze leek een beetje ongeïnteresseerd te zijn in hetgeen wat hij deed. De stand was dus weer gelijk. Vlak voor tijd kreeg De Esch een hoekschop mee. De bal kwam voor en Metselaar Kroeze stompte de bal tegen de achterzijde van het lichaam van een speler van De Esch. Achterbal zou je denken, echter de scheids die ergens aan de contrakant stond en het moment weer niet wilde zien gaf weer een hoekschop en u raad het al…. 2-1

Al het harde werken, want dat deed “Het Tweede”, werd niet beloond met tenminste een punt. Daar waar beide ploegen het meest recht op hadden.  Op naar de volgende pot en dat is tegen PH uit Almelo.  Tot dan.