Door Tim van Kammen:

 

Als we er enig analyse op los willen laten kunnen we stellen dat “Het Tweede” het zichzelf niet erg makkelijk heeft gemaakt in de drie periodes die te verdelen waren en zijn.

Periode 1 werden er 9 punten uit 8 wedstrijden behaald

Periode 2 werden er 4 punten uit 7 wedstrijden behaald

Periode 3 werden 10 punten uit 5 wedstrijden behaald, wetende dat er nog twee wedstrijden te spelen zijn.

 

Op basis van dit aantal punten, te weten 23, konden de kurken van de fles worden getrokken bij een overwinning, want dan had: “Het Tweede” zich gehandhaafd in de 3e klasse. Daarnaast waren er nog wat meer scenario’s waarmee “Het Tweede” zich ook zou hebben gehandhaafd, maar deze zal ik u besparen, gezien de kop van dit stuk.

Vanaf de winterstop kunnen we het spel van “Het Tweede” omschrijven met de termen: Hard werken, sober, en effectief. Wanneer er een marge, in de positieve zin, ontstond dan liet: “Het Tweede” zien ook nog eens attractief te kunnen voetballen.

Vandaag, 18 mei 2019, stond de thuiswedstrijd tegen Wilhelminaschool 2 te Hengelo (O) op het programma. De school was al veilig en kon vrijuit spelen deze wedstrijd. Om de spelers van de school enigszins te motiveren had het Hengelose schoolbestuur haar tweede elftal 75 euro beloofd bij een overwinning. Hierdoor konden we dus een mooi potje voetbal verwachten.

Onder leiding van scheidsrechter de Vos werd er om half 1 afgetrapt. Trainer Kolthof, die het wekelijks weer voor elkaar krijgt om van de Tutti Frutti een geordende fruitmand te maken, gaf ons de opdracht: Winnen.

Om nou enig samenvatting te geven van de eerste 45 minuten: De school een jong elftal, aardige spits, maar niet doortastend genoeg om dichter bij de goal te komen dan de 16 en “Het Tweede”: Hard werken, sober en effectief.

Vlak voor rust was het namelijk Tim Breitling Burnama die met een zondagsschot de bal in de rechterbovenhoek knalde en zodoende er met 1-0 gerust kon worden. We konden wel gaan zeggen dat het allemaal niet zo best was wat “Het Tweede” liet zien, maar hier toch van afgezien. Het was buitengewoon aangenaam om met een 1-0 ruststand de kleedkamer in te gaan.

Vlak na rust werd er hands gemaakt in de 16 van de school, door de school. Hierdoor kon De Vos niets anders dan fluiten en wijzen naar de stip. Rien Peter Crouch Van Weert maakte er 2-0 van.

Hierna werd de wedstrijd uitgespeelt, op een paar speldenprikjes van de school na en het best wel aardig combineren door “Het Tweede” zelf werd er na tachtig minuten afgefloten voor een…… drinkpauze.

Na 90 minuten kon “Het Tweede” de vlag uithangen en genieten van een welverdiend pilsje.

’s Avonds werd dit resultaat rijkelijk gevierd met een BBQ.

Volgende week is de laatste wedstrijd en wel tegen de kampioen vv De Esch 2 uit OIdenzaal. Bij een eventuele winst is, volgens analytici, het behalen van een periode ook nog een mogelijkheid. Met de 26 punten die “Het Tweede” heeft behaald kunnen daar nog 3 punten aan worden toegevoegd.

Goed gedaan “Het Tweede”

Klik hier voor de foto’s van de wedstrijd en de afsluitende barbecue.