Door: TvK 

-“Het Tweede” heeft gisteren, zaterdag 26/10/2019, op het scorebord geen goed vervolg gegeven na het gelijke spel tegen SDC’12. Op het hoofdveld van de Vladding werd met 0-3 verloren. Je zou dan denken dat dit een “dikverdiende” nederlaag betrof, echter lieten de boys zien dat er progressie is geboekt qua voetbal, en het creëren van kansen. Het enige wat er ontbrak was de beloning, het scoren van doelpunten. Als de beloning er dan niet komt kunnen we concluderen dat je dan tegen jezelf aan het ballen bent. Aan “Het Tweede”: om, de komende weken, te laten zien dat die progressie daadwerkelijk geboekt is.    

Vanmorgen, zondagochtend, lees ik op RTV Oost de reactie van trainer Stegeman (PEC Zwolle):

“We hadden veel de bal, speelde ook goed aan de bal, creëerden kansen maar maakten het niet af. De eerste beste kans van Heracles zat er in”.

Direct moet ik denken aan gister, de wedstrijd van “het tweede” tegen Achilles’12 (2) uit Hengelo (O). Veertig minuten lang liet het team zien dat er werd gestreden voor elke meter, er werd gevoetbald waar mogelijk en kansen waren er genoeg. Dat compliment moet gegeven worden aan de boys van “het tweede”. Om het zo te zeggen: 3-0 voor met rust was meer dan terecht geweest. Echter in minuut veertig van de eerste helft kwam daar de eerste kans voor de gasten uit Hengelo (O). Op het randje 16 kwam de bal in de kluts en een speler van Achilles kon zodoende tussen alles en iedereen glippen en 1 op 1 de 0-1 maken. Een domper, dat was t.

De tweede helft was vervolgens het moment om de beloning te vinden naar het goede werk in de eerste helft. Dit gebeurde niet. Het was juist Achilles 12 wat de overhand nam en nog eens twee keer het net vond, vrijwel direct na rust. Te makkelijk weggegeven doelpunten. “De klad zat er in” bij de mannen van “Het Tweede”. Middels wat wisselingen werd er nog geprobeerd om het vuurtje weer aan te wakkeren, maar dat mocht allemaal niet baten. En zo reageerde Achilles na afloop: “eindelijk spelen wij eens minder dan de tegenstander en winnen we”.

Persoonlijk zeg ik dat “Het Tweede” op de goede weg is en dat de jonge ploeg een mooi perspectief heeft. Volgende week is er weer een thuiswedstrijd tegen wederom een geroutineerd elftal: SVZW 3. Aan “Het Tweede” om dan wederom te laten zien dat ze het echt wel kunnen, doelpunten maken.

Klik hier voor meer foto’s met dank aan Christy Tanate.