Door: Tim van Kammen

Oldenzaal- “afgelopen zaterdag, 25 mei 2019, heeft “Het Tweede” een puike prestatie geleverd door te winnen van de kampioenen van vv De Esch uit Oldenzaal. Omdat er bij een eventuele overwinning een periode gepakt kon worden moest “Het Tweede” wachten op het eindresultaat van de wedstrijd Quick’20 – Dos’ 37. Deze uitslag zou omstreeks 18:30 uur bekend zijn.  Quick bleek met 4-1 te hebben gewonnen van de mannen uit Vriezenveen en hierdoor pakte “Het Tweede” de 3e periode. GROTE KLASSE! 

Om half 10 moesten de gelederen van trainer Wim Kolthof aanwezig zijn. Daar zouden ze worden opgepikt door good oald Taxi De Neuze. In een bus waar de historie er van afspatte, waarin het profiel van de banden er opgetekend waren ging men onderweg naar Oldenzaal. Over kwaliteit valt niet te twisten, maar het moge gezegd worden: De Neuze neemt het initiatief!

De door de bond aangestelde arbiter Tanke, ook een man vol met historie, floot omstreeks 11:30 uur voor aanvang van de wedstrijd. Amper te hebben gespeeld schoot de spits, tevens aanvoerder, snoeihard de 1-0 binnen. “Het Tweede”  kreeg alle hoeken van het veld te zien en zo werd het compleet weggespeeld de 1e helft. Waar je als trainer normaal ziet dat de spelers op tijd de “duels”  aangaan zag je nu dat de spelers diezelfde “duels” allemaal veel te laat aangingen. De Esch was gewoon te slim en te snel. Wetende dat de opstelling gehusseld was met lootjes kunnen we zeggen dat De Esch een waardig kampioen betreft.

3-1 was de ruststand. Ja, de mannen van “Het Tweede” wisten eenmaal het net te vinden, en hoe. Naar schatting in meters, zo’n 21,7 meter van de goal af wist Boyan Poborsky Reijerink de bal in de bovenhoek te zweven, maar ook hard. Deze treffer hield de hoop er een beetje in.

In de rust kwam dus die speech over het sneller en eerder aangaan van de “duels”. Ook werd er gewisseld. Van Kammen, die na zijn nachtdienst zijn wekker niet had horen afgaan, eruit, moegestreden. Erin kwam Chiel aka Jimmy. De tweede helft zagen we een compleet ander De Esch.  Het eerste van de Esch is in voorbereiding van de nacompetitie voor handhaving. Hierdoor kon een metamorfose het tweede van De Esch niet uitblijven.

Wat er in de tweede helft gebeurde is met geen pen te beschrijven. “Het Tweede” kreeg het zelfs voorelkaar om met een marge van plus 3 voor te komen. Toch wanneer De Esch even aanzette werd deze marge weer kleiner. De einduitslag van deze wedstrijd wel, jawel, 6-8 voor de mannen van trainer Wim Kolthof. Lekker dat een kampioen op deze manier zijn laatste wedstrijd kon spelen, want ondanks het verlies genoten de gastheren intens van de confrontatie met “Het Tweede”.

De top 3 van de competitie betreft:

  1. De Esch
  2. SCD’12
  3. Dos’37

De top 4 van de derde periode betreft:

  1. “Het Tweede”
  2. De Esch
  3. Dos’ 37
  4. SDC’ 12

Mooi dat “Het Tweede” de gehele top 3 achter zich laat in de derde periode en zich op kan maken voor de nacompetitie. Deze zal a.s. zaterdag 01 juni plaatsvinden en wel een uitwedstrijd. De tegenstander komt uit de res 3e klasse G.  De reis zal naar alle waarschijnlijkheid als eindbestemming: Ommen, Vroomshoop of Hardenberg worden. Dit hoort u later (Red. Het is Ommen geworden. De wedstrijd tegen OZC 3 begint om 14:30 uur).

Op stand is “Het Tweede” gedeeld 5e geworden en hierdoor werd er een beloofde borrel gedronken bij Huize Kramer. Wanneer we deze ranking haalden kreeg “Het Tweede” deze beloning. Dank aan de familie Kramer!

Nogmaals proficiat aan “Het Tweede”