• SVVN is gedegradeerd naar de 4de Klasse. Waar het de afgelopen twee seizoenen nog deelnam aan de nacompetitie voor promotie naar de 2de Klasse was het dit seizoen veroordeeld voor nacompetitie voor lijfsbehoud. Dat ging in de eerste ronde op eigen veld tegen Eerbeekse Boys helemaal mis. Na een 0-3 verlies droop het af met de staart tussen de benen.

  Zoals vaker dit seizoen begon SVVN ongeïnspireerd en slap aan de wedstrijd. De gasten waren de bovenliggende partij. In de 12de minuut tikt Patriz Loohuis een inzet van Thijs Udink uit de kruising. Een minuut later had ook SVVN haar eerste kans kunnen krijgen maar Marvin Thomas komt net te laat voor de bal zodat keeper Timo Jansen redding kon brengen. Het eerste kwart was duidelijk voor de gasten met nog een schot in het zijnet en een bal op de buitenkant van de paal.

  Hierna kwam SVVN wat beter in de wedstrijd en ging het spel gelijk op. SVVN kreeg wat kansjes maar echt verheffend was het niet allemaal. Ook de gasten konden niet echt wat creëren zodat de 0-0 ruststand de enige logische was. SVVN zou de tweede helft uit een heel ander vaatje moeten tappen wil het kans maken deze tegenstander over de knie te leggen.

  In de rust is er een dubbele wissel aan de kant van SVVN deels gedwongen, maar ook om het tij te keren. Inde 54ste minuut trekt Teun vanaf links naar binnen. Zijn schot gaat via het lichaam van de tegenstander over het doel. Drie minuten later volgt het noodlot voor SVVN. Vanaf links ontsnapt een aanvaller aan de aandacht. Hij lobt de bal over doelman Loohuis, maar ook over het doel. De scheidsrechter geeft doeltrap aan, maar luttele seconden daarna wijst hij toch naar de stip wegens een vermeende overtreding van de doelman. Thijs Streppel benut deze buitenkans.

  Het kwartier hierna is SVVN helemaal de weg kwijt. In de 68ste minuut passeert Danny van Dijk Patriz Loohuis maar weet Nick Snellink de bal van de lijn te halen. Twee minuten later is het wel raak als het wederom open huis is achterin bij SVVN. Er zit wel een geur van buitenspel aan, maar uiteindelijk is het Thijs Udink die de stand op 0-2 zet. Na de 0-2 gaat SVVN vol op de aanval en rijgt het kansen aaneen. Rowan Wijnen schiet op de lat, een bal van Martijn ter Steege wordt van de lijn gehaald en keeper Timo Jansen zou zelden een wedstrijd hebben gehad waar aanvallers zo vaak in kansrijke positie tegen hem aan hebben geschoten. Het is gewoon een gebrek aan scherpte waarom SVVN vanmiddag niet scoort. Uiteindelijk maakt diep in blessuretijd Melvin Jansen na een uitbraak 0-3 en daarmee is het klaar.

  Dit is het einde van een zwaar teleurstellend seizoen waar SVVN niet naar zijn kunnen heeft gevoetbald. Deze wedstrijd was de genadeklap, maar uiteindelijk is SVVN veel en veel te vaak door de ondergrens gezakt dit seizoen met de degradatie tot gevolg. Na acht seizoenen degradeert SVVN weer naar de 4de Klasse en het wordt een hele uitdaging om het verloren terrein weer goed te maken. Maar de rug weer rechten en er vol voor gaan!

  Opstelling: Patriz Loohuis; Tijn Poortman (77. Jermain Papilaja), Nick Snellink, Robin de Jong, Martijn ter Steege; Stef Hallink (46. Craig Post), Rowan Wijnen, Sven Boerkamp (65. Joep Beene); Melvin Morsink, Marvin Thomas (46. Jimmy Scharphof) en Teun Bakhuis.