Door: TvK 

– “Het Tweede” heeft, zaterdag 23 november 2019, een keurig resultaat behaald. De kruideniers, Hulzense Boys 3, werden met 3-2 verlagen door de mannen van ’t Lochter, “Het Tweede”. Voor het eerst dit seizoen moest er een speler worden afgestaan aan het eerste. Een compliment aan de boys voor hun doorzettingsvermogen en het geloof in een resultaat. Mede hierdoor kon een 0-2 achterstand worden omgebogen in een 3-2 voorsprong.      

 

Afgelopen donderdag werd voor aanvang van de training gevraagd aan de spelers of ze iets misten in hetgeen we aan het doen zijn. Hier werd eerlijk en oprecht op geantwoord. Een van de uitspraken die mij bij is gebleven: “Het maken van doelpunten is ook een kwaliteit”. Diegene sloeg, naar mijn mening, de spijker op de plank.

 

Zaterdag 23 november 2019 kwam die uitspraak dan ook uit. “Het Tweede” moest tegen Hulzense Boys 3. Ad Interim had een vroege dienst, kwam aanlopen toen de wedstrijd net begonnen was en zag dat een schot van Hulzen, op de rand van 16, werd geblokt en met een boog in de linkerbovenhoek viel. Keeper Kroeze stond op het verkeerde been en kon niets meer met die bal. 0-1, achter.

 

Hulzen was beter, het voetbalde en “Het Tweede” kon geen grip krijgen op het uit te voeren plan. Het middenveld werd gedwongen om vlak voor de eigen verdediging te spelen. Daarnaast werden 1 op 1 duels meermaals niet gewonnen en dan moet je er letterlijk achteraan hollen. Ik denk dat ik het eerste kwart van de wedstrijd zo voldoende heb uitgelegd.

 

Het tweede kwart werd aangegeven dat ons middenveld meer aansluiting moest zoeken bij de voorste drie. Het resultaat hiervan was dat Hulzen, te vaak, koos voor de lange boogbal. Het creëerde hierdoor wat minder en “Het Tweede” kon stiekem reageren op de counter. Vlak voor rust kregen de kruideniers nog een niet te missen kans echter werd deze gepareerd door Kars ter Avest. We gingen rusten met een 0-1 achterstand.

 

In de rust hebben we het over de “treurmomentjes” gehad. We zijn “Het Tweede”, die doen nou eenmaal niet alles soeverein. Gevraagd werd om te blijven knokken, vooral na die momentjes. Daarnaast werd het tweede kwart aangegrepen om te blijven geloven.

 

De tweede helft was redelijk in balans, echter de kansenverhouding was ruim in het voordeel voor Hulzen. Op het moment dat “Het Tweede” er voor koos om door te dekken begon er voor Hulzen een aanval bij hun linkerverdediger. Het doordekken ging niet zoals het hoorde en Hulzen kwam vanaf die plek keurig 1op 1 op onze goalie. 0-2 achter.

 

Vanaf dat moment gooide: “Het Tweede” de schroom wat meer van zich af en liet het zich meer en meer zien. Met nog genoeg tijd op de klok was het een keurige steekpass van Kienhuis op de snelle spits Schreurs. De laatste linie van Hulzen stond te ver naar voren en hierdoor kam hij 1 op 1 op de keeper. Waar Schreurs de donderdagtraining klaar was met de opdracht om de bal strak in het netje te schieten haalde hij nu meedogenloos uit, STRAK in het netje, daar was de aansluitingstreffer.

 

Vanaf dat moment zag je het geloof groeien in de ploeg. De duels werden gewonnen, er werd nog meer strijd geleverd. Plots was daar een hachelijk moment. Een speler van Hulzen werd aan de zijlijn, buiten het veld, verzorgd. “Het Tweede” had een hoekschop. De scheidsrechter geeft met een armgebaar aan dat deze genomen mag worden. Het leek erop alsof de speler dit interpreteerde alsof hij weer het veld mocht betreden. Dit deed hij dus ook en trapte gedecideerd de bal weg in het strafschopgebied. Plots fluit de scheids en geeft hij een strafschop* aan “Het Tweede”. Vol verontwaardiging van alle zijdes natuurlijk, dit maak je niet vaak mee op velden van de “kelderklasse”. Hartgers schoot de bal in de touwen.  2-2!

 

Je zag aan de boys dat er meer in het vergiet zat. En dit gebeurde ook. Een vrije schop werd door Hartgers ingebracht en Ter Avest kopte kordaat binnen. 3-2 voor! Met nog ongeveer 15 minuten gaan. Het moment dat de goal viel en de wijze waarop dit werd gevierd als groep geeft maar weer eens aan dat “Het Tweede” een team betreft.

 

En zo knokten de mannen zich naar een keurige 3-2 overwinning! “Het maken van doelpunten is ook een kwaliteit”

 

 

Bron: Spelregels voetbal (knvb.nl) blz 18:

* 8. Speler buiten het speelveld

Wanneer een speler het speelveld opnieuw betreedt zonder toestemming van de scheidsrechter waar dit wel vereist is, dan moet de scheidsrechter:

  • het spel onderbreken (dit hoeft niet direct wanneer de speler niet ingrijpt in het spel of een wedstrijd official of wanneer de voordeelregel kan worden toegepast);
  • de speler waarschuwen wegens het zonder toestemming betreden van het speelveld.

 

Wanneer de scheidsrechter het spel onderbreekt, moet het worden hervat:

  • met een directe vrije schop vanaf de plaats waar werd ingegrepen;
  • met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij vanaf de plaats waar de bal was toen het spel werd onderbroken, als er niet werd ingegrepen