Na de deceptie van vorige week stond zaterdag de loodzware uitwedstrijd tegen de nummer twee Oranje Nassau op het programma. ON is één van drie titelkandidaten dit seizoen en hebben nog niet verloren. SVVN deed vorige week zichzelf ernstig te kort door in de derby tegen DES zwaar door de ondergrens te zakken. Maar de kans op eerherstel in deze wedstrijd is niet zo groot aangezien de tegenstander gewoonweg beter is dan SVVN.

René de Visscher is geveld door corona en dus lag de leiding deze wedstrijd bij assistent-trainer Jorick Deijk. In vergelijking met vorige week werd de basis elf (noodgedwongen) op vier plaatsen gewijzigd. Scheidsrechter Rudolf Wolterink uit Haarle floot om drie uur voor de aftrap van deze wedstrijd. Oranje Nassau zocht van het begin af aan de aanval en SVVN probeerde dat te voorkomen door er fel op te zetten. Tot de 6de minuut. Marciano Stulen van ON krijgt de bal halverwege zijn eigen helft en mag ongehinderd opstomen. Eenmaal in de vijandelijke zestien besluit hij met een lage schuiver de score te openen.

Een enorme domper uiteraard voor SVVN. Toch gaat SVVN niet bij de pakken neerzitten. In de 9de minuut krijgt SVVN aan de linkerkant een vrije trap. Melvin Morsink vindt de voet van Marvin Thomas die de bal echter in het zijnet schiet. Een nog grotere kans volgt in de 15de minuut. Een corner van Melvin Morsink vindt de geheel vrijstaande Teun Bakhuis die van dichtbij naast het doel kopt.

Verder gebeurt er weinig voor de vijandelijke doelen de eerste helft. SVVN zit er kort op en dat irriteert de thuisploeg dat veel overtredingen maakt. Er is nog wel een curieus moment in de 41ste minuut als een verdediger van SVVN uit het niets over zijn eigen doel kopt. Zo gaat de wedstrijd rusten met een 1-0 stand. SVVN mag eigenlijk best tevreden zijn over het veldspel de eerste helft. Het is jammer dat een moment van onachtzaamheid de achterstand veroorzaakt.

In de tweede helft is er de rentree van Nick Snellink. Sharma Ekuchu blijft in de kleedkamer achter. Het spelbeeld is in eerste instantie hetzelfde. Het eerste gevaar komt van de voet van Marvin Thomas als hij in de 49ste minuut een ziedend schot lost op het vijandelijke doel. Doelman Thom te Riet keert met moeite de bal. Even later is er een schermutseling aan de linkerkant. Iedereen bij SVVN ziet een ON speler natrappen, maar scheidsrechter Wolterink besluit het voorval af te doen met een gele kaart.

In de 61ste minuut krijgt ON aan rechterkant een vrije trap. Onoplettendheid in de defensie van SVVN zorgt ervoor dat Stef Kamphuis vogeltje vrij kan inkoppen: 2-0. Een kantelpunt in de wedstrijd. Het verzet van SVVN is hiermee gebroken. In de 68ste minuut moet ON op 3-0 komen. Tot tweemaal toe mag een speler vrij inschieten, maar tot tweemaal toe brengt Bryan Leemhuis op fantastische wijze redding. Een minuut later wordt het alsnog 3-0. Een voorzet van links komt bij Marchiano Stulen die met een laag schot zijn tweede van de middag maakt.

SVVN snakt naar het einde van de wedstrijd. In de 90ste minuut begaat Tijn Poortman nog een overtreding in de zestien en mag Marchiano Stulen van de strafschopstip aanleggen voor zijn derde doelpunt. Hij laat Bryan Leemhuis kansloos en zet daarmee de 4-0 eindstand op het bord. Het is wel wat geflatteerd deze nederlaag. Het eerste uur bood SVVN prima tegenpartij aan ON. Daarna was de pijp leeg en kon ON uitlopen naar een ruime overwinning.

Toch zijn er voor SVVN genoeg prima zaken die meegenomen kunnen worden naar de volgende wedstrijd. Die is volgende week en dat is een thuiswedstrijd. Dan komt namelijk VV  Bergentheim naar Nijverdal. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Opstelling SVVN: Brian Leemhuis; Sharma Ekuchu (46. Nick Snellink), Martijn ter Steege, Chiel Karkdijk (69. Jesse ten Brinke), Jimmy Scharphof; Sven Boerkamp (66. Rowan Wijnen), Marvin Thomas, Tijn Poortman; Melvin Morsink, Brian Maimba (66. Boyan Reijerink) en Teun Bakhuis.

Geel: Brian Maimba

 

 

Foto’s met dank aan Cynthia Beldman.