Tijdens de derby SVVN- DES zaterdagmiddag 30 maart, wordt een crowdfunding actie gehouden voor Roy Scholten uit Nijverdal. Roy zit door een noodlottig ongeval op zijn werk gedwongen in een rolstoel, maar met een dure operatie in Zwitserland maakt hij kans om weer te kunnen lopen. Het ingezamelde bedrag wordt gebruikt om die operatie mogelijk te maken waardoor Roy – gefaseerd en op termijn- , weer kan leren te lopen.

Na afloop van de derby die middag op sportpark Groot Lochter, wordt een beroep op de bezoekers gedaan, om Roy weer te helpen lopen met een gift. Mensen die op die zaterdagmiddag, niet naar de wedstrijd gaan maar wel geraakt zijn door het aangrijpend verhaal van Roy, kunnen een bedrag overmaken via internet (zie onderaan dit artikel).

Roy Scholten is iemand met een positieve instelling, echt een mentale doorzetter die alleen daarom al alle kansen verdient om geholpen te worden.  De familie Scholten is bekend bij zowel SVVN als DES. Vrienden en kennissen van Roy hopen dan ook dat alle sportieve bezoekers van de derby SVVN- DES, ook in dit opzicht sportief zijn en Roy genereus zullen helpen met een gift.

——————–

Roy vertelt:

Ik ben Roy Scholten, 37 jaar oud, getrouwd, vader van 2 kinderen van 7 en 10 en werkte als elektricien in de woningbouw. In december 2016 heb ik een noodlottig ongeval op mijn werk gehad: ik viel van ruim 6 meter hoog naar beneden in een trapgat en heb daar een incomplete dwarslaesie aan over gehouden. Na twee weken ziekenhuis en drie maanden in de revalidatiekliniek, kwam ik weer thuis met de mededeling dat het me lukte om mijn benen weer op te tillen, ik weer contact kon opnemen, want de artsen konden niets meer voor mij betekenen.  Daar sla je bij wijze van spreken van achterover, mijn leven stond volledig op de kop. Het is m’n karakter niet om bij de pakken neer te blijven zitten, en dus ben ik na het ongeval actief gaan rolstoeltennissen en ik ga er op uit met mijn aankoppel handbike!

Gevoel.

Ik had van meet af aan en nog steeds het gevoel dat er meer in zit dan maar passief te blijven afwachten en ben daarom actief op zoek gegaan naar alles wat kan helpen bij het revalideren. Zo heb ik zeer intensieve fysiotherapie gevolgd bij de Roode Draak in Biddinghuizen en heb een zogenaamde “mollisuit” aangeschaft, een mollisuit is een pak met 52 elektroden voor spierstimulatie.  Ook heb ik bij de Sint-Maartenskliniek meegedaan aan het testen van een Esksoskelet en vervolgens nog 6 weken in de Locomat gelopen. Helaas kreeg ik geen strekking in de knie en moest daarmee stoppen.  Als ik die strekking in de knie terug zou krijgen konden de artsen pas weer wat voor mij betekenen. Ondertussen trek ik nog steeds de mollisuit aan, zet mijn benen in een elektrische hometrainer om te fietsen en sta ik in een “sta op tafel”.  Bovendien ga ik naar de sportschool voor de buikspieren en om de bovenarmen sterk te maken.  Kortom ik ben actief bezig om mezelf sterk te maken en te houden. 

Hoopvol

Tegelijkertijd ben ik ook gaan zoeken of er een behandeling in het buitenland mogelijk was. Bij die zoektocht kwam ik in contact met een ‘collega patiënt” hier in Nederland. Die vertelde me dat hij een aantal maanden geleden succesvol een operatie in heeft ondergaan in Zurich bij professor Mark Possover in Zwitserland. De informatie die ik hierover hoorde was zo hoopvol, dat ik besloot om zelf contact op te nemen met het International Medical Center AG in Zurich. Ik moest een filmpjes opsturen van mijn rompstabiliteit en spasmen. Professor Possover gaf me het advies om een afspraak te maken; maandag 4 maart was ik al in Zurich bij de kliniek.

Operatie

De professor was enthousiast over wat ik kon met mijn benen, hij was zeer positief over mijn kansen waardoor ik in aanmerking kom voor een operatie volgens de zogenaamde LION PROCEDURE. Tijdens die operatie wordt er een oplaadbare pacemaker in mijn buik geplaatst, daar zitten draadjes aan welke continu stroom afgeven aan mijn zenuwen. Hierdoor ontstaat er activiteit in mijn benen waardoor er weer spiermassa ontwikkeld wordt en ik weer een normale doorbloeding krijg. Na de operatie kan ik weer leren staan en kleine stukjes lopen en ook nare bijverschijnselen zoals een verstoorde blaas/darm functie, kunnen weer verbeteren. Ik ben zeer gemotiveerd en ga voor het maximale!

Kostbaar

Voor de operatie – die niet wordt vergoed door de zorgverzekering – is ongeveer 80.000 euro nodig. Momenteel staat de teller op ca. € 13.000 er moet dus nog wel wat gebeuren. Maar gelukkig ondervind ik veel steun van mijn directe familie, vrienden en kennissen. Het is hartverwarmend als ik zie welke acties er voor mij op touw worden gezet. Alle hulp is welkom en wordt echt heel erg gewaardeerd! Als het bedrag van €80.000 bij elkaar is gebracht, dan hoop ik dat ik naar Zwitserland kan voor de operatie die mij meer kwaliteit van leven geeft!

Wie helpt Roy lopen?

Lezers die na dit aangrijpende verhaal bij zichzelf denken: “je zal het maar hebben” of “het zal je kind maar zijn”, kunnen Roy via onderstaande – veilige – betaalwijze helpen. Klik op de link van crowdfunding organisatie Dream or Donate en volg de aanwijzingen:

https://nl.dreamordonate.com/dromen/operatie-zwitserland-lion-procedure