Ons eerste team reisde afgelopen zaterdag af naar Aadorp om daar de degens te kruizen met de plaatselijke ASV’57. Een bijzondere ontmoeting voor beide trainers omdat zij vorig seizoen van club ruilden en deze wedstrijd afgelopen seizoen geen doorgang kon vinden. Een zonovergoten zaterdagmiddag trok vele supporters naar Sportpark ’t Heuveltje. Er had afgelopen week weer een scheidsrechter wijziging plaatsgevonden en nu was de heer Fatih Yilanci de leidsman.

De jeugd van ASV pakte groots uit met een heuse sfeeractie en toen de rookwolken waren opgetrokken kon de wedstrijd beginnen. Al snel bleek dat het beste vuurwerk voor de wedstrijd was. Er ontstond een ware worsteling waar van goed voetbal nauwelijks sprake was. Veel foute passes van beide kanten en meermalen werd de lange bal gehanteerd. Dit kwam het kijkgenot niet ten goede. In de 9de minuut kreeg Ronald van den Berg de eerste kans om het vijandelijke doel onder vuur te nemen, maar hij legt de bal af die vervolgens eenvoudig onderschept wordt.

In de 14de minuut wordt Teun Bakhuis op de rand van de zestien gesandwiched. De vrije trap op deze interessante plaats wordt door Melvin Morsink in de muur geschoten. Beide teams moesten al in een vroeg stadium wisselen. Bij SVVN moest Marvin Thomas in de 17de minuut geblesseerd het veld verlaten. Brian Maimba was zijn vervanger. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. In de 22ste minuut schiet Patriz Loohuis de bal pardoes in de voeten van Lars Stokman. Zijn schot gaat voorlangs.

In de 32ste minuut gaat Brian Maimba op de punt van de 16 onderuit. De vrije trap wordt met minutieuze precisie door Melvin Morsink in de kruising geschoten. Een prachtig doelpunt hoewel zo’n bal van die positie eigenlijk nooit mag zitten. De voorsprong gaf de verhoudingen niet echt weer. ASV was zeker niet de mindere van SVVN en kreeg ook zo zijn kansjes om te scoren. De beste kans was van de voet van Mit ten Seldam die zijn inzet van net buiten de 16 nipt naast het doel ziet gaan.

SVVN gaat rusten met een 0-1 voorsprong. Dat is dan ook het enige positieve wat over de eerste helft te vertellen is. Qua niveau is het niet best wat beide partijen op de mat leggen deze middag. Het is vooral rommelig met veel fouten van beide kanten.

Het eerste wapenfeit van de tweede helft was van de Volharding. Enigszins fortuinlijk komt een voorzet van rechts van Teun Bakhuis bij Melvin Morsink. Die kapt zijn man uit, maar schiet vervolgens wild over. Ook de tweede helft hield het niet over aan beide kanten. In de 56ste minuut krijgt ASV een corner vanaf links. Patriz Loohuis lost en via de lat komt de bal voor de voeten van Dylan Scheper die eenvoudig de gelijkmaker kan aantekenen. Een gelijke stand waar niets op af te dingen valt. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd en even matig deze middag.

Na deze treffer krijgt ASV een paar goede kansen om op voorsprong te komen. Patriz Loohuis redt katachtig op een kopbal van Huub Hankamp die alle vrijheid kreeg. Martijn ter Steege gleed even later een corner net langs de verkeerde kant van de paal. In de 81ste minuut schiet Nick Visser oog in oog met Patriz de bal oog over. In de 87ste minuut wordt Melvin Morsink links in de 16 gevonden. Ook hij weet de bal niet tussen de palen te krijgen.

Op dat moment heeft iedereen zich al verzoend met een gelijkspel. De enige rechtvaardige uitslag van deze wedstrijd die zeker niet hoogstaand was. In de 89ste minuut is er nog voorzet van rechts van de voet van Ronald van den Berg. Het doel van ASV wordt meerdere malen onder vuur genomen. Keeper Sven Boogerd houdt met moeite stand, maar als de bal via Teun Bakhuis voor de voeten van Melvin Morsink belandt is hij kansloos op zijn inzet. Iedereen bij ASV schreeuwt moord en brand zoals elke beslissing van de scheidsrechter aangevochten moest worden. Ditmaal zou het buitenspel moeten zijn geweest. Oordeel zelf aan de hand van deze video.

De scheidsrechter wil van geen wijken weten en keurt het doelpunt goed. Niet veel later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Trainer Op den Dries krijgt nog een rode kaart omdat hij naar de mening van de scheidsrechter op een verkeerde manier verhaal wil gaan halen. De overwinning van SVVN is niet verdiend te noemen. Maar toch werden de drie punten met alle liefde in ontvangst genomen. Wel mag het veldspel wel iets beter. Maar dat is van later zorg. Voor nu koesteren we de punten.

Volgende week speelt SVVN een thuiswedstrijd. De tegenstander is Oranje Nassau uit Almelo. De aftrap op Sportpark Groot Lochter wordt om 14:30 uur verricht.

Opstelling SVVN: Patriz Loohuis; Tijn Poortman (77. Jermain Papilaja), Martijn ter Steege (72. Sven Boerkamp), Nick Snellink, Jimmy Scharphof; Delano Burnama (62. Rowan Wijnen), Chiel Karkdijk, Ronald van den Berg; Melvin Morsink, Marvin Thomas (17. Brian Maimba) en Teun Bakhuis

Geel: Melvin Morsink, Rowan Wijnen en Ronald van den Berg.

Foto’s met dank aan Cynthia Beldman.