Diepbedroefd moet ik u mededelen dat op maandag 29 juli is overleden Ere-supporter en clubicoon van SVVN Jonny van de Maat. Jonny leed aan een progressieve spierziekte en was de markantste persoonlijkheid op en rond de amateurvoetbalvelden van Nijverdal en ver daarbuiten. Sinds begin jaren tachtig is Jonny vaste supporter van het eerste elftal van SVVN. Door weer en wind moedigde hij fanatiek zijn Volharding aan.

In de beginjaren was Jonny mobieler en was hij grensrechter bij het zaalvoetbalteam van SVVN. En in die functie had hij nog wel eens aan de stok met de scheidsrechter, want Jonny liet zich niet niks wijsmaken. De jaren vorderden en vele kampioenschappen werden met Jonny gevierd. Ook werd er af en toe getreurd om een degradatie. Door zijn ziekte ging Jonny fysiek langzaam achteruit zodat hij in een rolstoel kwam. Maar door niets liet Jonny zich van de wijs brengen. Hij bleef elke zaterdag naar het clubgebouw aan de Rossinistraat komen bij zijn SVVN.

In 2011 werd Jonny gehuldigd voor zijn 40-jarig lidmaatschap. Een zeer vreugdevol hoogtepunt. Jonny ging steeds verder achteruit in zijn fysieke gesteldheid en was ook steeds moeilijker te verstaan. Maar met een beetje goede wil van twee kanten kwam je er altijd toch weer uit. Na de wedstrijd kreeg hij een grote mok met cola en kreeg hij standaard een frikandel bij de dames van de frituur. En als SVVN dan ook nog gewonnen had dan was Jonny helemaal tevreden. Jonny was het stralende middelpunt van elk feestje dat bij SVVN gevierd werd.

Zijn kamer bij de Baalderborg aan de Jeruzalemweg had steeds meer weg van een bedevaartsoord vol met artikelen van SVVN en die andere club van hem Ajax. Steeds vaker moest Jonny opgenomen worden in het ziekenhuis nadat hij weer een infectie had. Altijd weer toonde Jonny zijn strijdkracht om er bovenop te komen om vervolgens op zaterdag weer bij SVVN te zijn. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van 2017 werd Jonny uitgeroepen tot Ere-supporter van SVVN 1 voor zijn jarenlang trouwe support. Later dat jaar in april werd in ToiToi op grootse wijze zijn 60ste verjaardag gevierd waar vele SVVN’ers bij aanwezig waren.

Ook in barre tijden was Jonny aanwezig bij SVVN 1. Dat bracht een aantal SVVN-leden op het idee geld in te zamelen voor dug-out speciaal voor Jonny. De benodigde financiële middelen werd met groot succes opgehaald zodat in maart 2018 de dug-out werd opgeleverd die Jonny beschermde tegen weer en wind. Zijn achteruitgang zorgde er helaas voor dat hij enkele maanden geleden moest verhuizen naar Ommen waar ze wel de benodigde zorg konden bieden. Jonny knokte zich terug na elk moeilijk moment. Afgelopen zaterdag was Jonny nog bij zijn SVVN. Gisteren werd hij in het ziekenhuis opgenomen na weer een infectie.

Jonny van de Maat is 62 jaar oud geworden. Wij wensen de familie van de Maat en iedereen die Jonny liefhad veel sterkte toe bij dit verlies. We zijn dankbaar dat we ontelbare mooie momenten met Jonny bij SVVN hebben mogen meemaken. We verliezen in Jonny het boegbeeld van de club. Hij was het die SVVN kleur gaf. Voor velen was Jonny SVVN. We zullen Jonny vreselijk missen als we terugkijken na al die mooie momenten die we beleefd hebben met hem. Zijn stralende persoonlijkheid en onverzettelijkheid was en is een voorbeeld voor velen. In ons hart leeft Jonny voort.

Namens bestuur, leden en supporters van SVVN.

Note: Zaterdag is de begrafenis van Jonny. Condoleren is vanaf 10:45 uur in de Schaapskooi, Kuperserf 49, Nijverdal alwaar om 11:30 uur de afscheidsdienst van Jonny zal zijn. Daarna is de teraardebestelling op Algemene Begraafplaats aan de Ninaberlaan ter Hellendoorn. Na afloop is er een koffietafel bij de Leerkamer, Jacob Kapteijnstraat 2 te Hellendoorn.

19 reacties

 1. Namens voetbalvereniging RKSV De Zweef condoleren wij hierbij de familie van Jonny en SVVN voor dit zware verlies van hun zoon en clubicoon.
  En wensen jullie heel veel sterkte
  In deze moeilijke tijd

 2. Heel veel sterkte voor alle nabestaanden!!!
  We zullen hem zeker missen maar nooit vergeten💚

  Philicia Aal (dames1)

  • Mede namens v.v. DES iedereen veel sterkte gewenst in deze en de komende periode, waarin je verder moet zonder clubicoon Jonny. Hij was bij alle verenigingen een bijzonder graag geziene gast en we zullen hem ook als een zeer bijzonder mens blijven herinneren.

 3. Een prachtige kerel, met zijn hart op de goeie plek!!! Een strijder is hij, maar helaas kunnen strijders niet alles winnen… Svvn gaat een grote held missen… Ik wens Johny family heel veel sterkte met dit verlies en ook svvn heel veel sterkte met het verlies…. Fijn dat ik je heb mogen leren kenen, een voorbeeld voor heel veel mensen…

  • Mede namens v.v. DES iedereen veel sterkte gewenst in deze en de komende periode, waarin je verder moet zonder clubicoon Jonny. Hij was bij alle verenigingen een bijzonder graag geziene gast en we zullen hem ook als een zeer bijzonder mens blijven herinneren.

 4. Jonny moat, we zullen je missen bij SVVN uit en thuis, Je was een echte SVVN er en we zullen je echt nooit vergeten, Rust zacht MOAT……

 5. De identiteit van een club bestaat uit zijn meest constante factoren. Voor svvn zijn dat er wat mij betreft vier: Nijverdal, groenwit, de naam ‘Volharding’ en last but not least: Jonny💚.

 6. Een geweldige man die bij iedereen een lach op het gezicht kon toveren !
  Rust zacht Jonny.❤

 7. Rust zacht moat. Je zal bij svvn altijd voort leven in onze harten. Jouw dug-out is nu voorgoed leeg. Ik zal je missen met grapjes zover dat je dat nog kon. Ik ben blij dat ik je heb leren kennen en dat zal ik nooit kunnen vergeten. Namens de hele famillie knol wensen wij de hele famillie van de maat veel sterkte met dit grote verlies de komende tijd.

 8. Het is voor ons als familie een enorm groot gemis nu Jonny van ons is heengegaan.
  Wij bedanken ook via deze weg SVVN voor deze ontroerende in-memoriam.
  SVVN betekende alles voor Jonny het was ook zijn familie.
  Het is niet te beschrijven wat de club allemaal voor Jonny betekend en gedaan heeft al die jaren.
  Dit wordt zeer op prijs gesteld door ons allen.

  Namens de familie van de Maat

 9. Gecondoleerd familie en leden van Svvn met het verlies van jullie clubicoon, eresupporten en bovenal lieve man en voorbeeld voor ons allemaal.

  Rudolf Hekman

  Ps Svvn wat hebben jullie een mooie,warme en respectvolle advertentie geplaatst.

 10. Ik wens een ieder veel sterkte toe met dit gemis. Wij vonden het altijd erg tof dat hij bij de wedstrijden tegen ons kwam kijken, een mooie herinnering, en het was altijd leuk om hem weer te zien.
  Een supporter in hart en nieren die je tegenwoordig nog maar weinig ziet!

  Tom Koers
  Keeperstrainer SV Juliana’32

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie