Terugdenkend aan zaterdag heersen er twee gedachten. Enorme teleurstelling omdat SVVN in de 89ste minuut nog met twee doelpunten verschil voor stond in Bergentheim en daarmee de eerste winst daar sinds mensenheugenis voor het grijpen had. Maar toch ook wel tevredenheid over hoe het team zich gemanifesteerd had vol passie en strijd. Helaas leverde dat dus zaterdag slechts één punt op.

SVVN is terug te vinden op de zevende plaats met zeven punt uit vijf wedstrijden. SVVN heeft overigens drie teams uit de huidige top vier gehad. Zaterdag komt Wilhelminaschool op bezoek. De Hengeloërs startten de competitie met drie nederlagen tegen Oranje Nassau, De Zweef en DES. Op de vierde speeldag werd met 1-3 gewonnen bij VV Kloosterhaar terwijl W’School vorige week op eigen grond de punten deelde met AJc’96.

Het is de vijfde ontmoeting tussen SVVN en Wilhelminaschool in Nijverdal. De eerste twee edities werden door de gasten met ruime cijfers gewonnen. Drie seizoenen geleden was er de enige overwinning voor SVVN. Het werd 2-1. De laatste wedstrijd was ruim twee jaar geleden op 28 september 2019. Toen eindigde de wedstrijd zoals deze begon: 0-0 dus.

De wedstrijd SVVN 1 tegen Wilhelminaschool wordt gespeeld op “ons” Sportpark Groot Lochter te Nijverdal. De aftrap zal zijn rond een uur of half drie wanneer de heer Evert Aukema uit Zwolle als scheidsrechter het beginsignaal heeft gegeven.

Het tweede elftal hervatte afgelopen zaterdag na een vrij weekend de competitie met een thuiswedstrijd tegen RDC 2. De Deventer ploeg was nog puntloos en had in de eerste helft wel wat kansen. SVVN ook en die laatste kwam op voorsprong. Later verdubbelde SVVN deze score en behaalde zo de tweede overwinning van dit seizoen. Zo kwam SVVN na vier wedstrijden weer helemaal in balans. Zaterdag speelt SVVN 2 een uitwedstrijd tegen Sp. Eefde 2. Eefde is nog puntloos. De eerste drie wedstrijden trof Eefde team die nu 1 t/m 3 staan. Afgelopen zaterdag verloren het met 2-1 bij DES 2 dat daarmee de eerste punten van het seizoen pakt. Pakt de thuisploeg voor het eerst punten dit seizoen of doen de gasten dat voor het eerst in een uitwedstrijd? De wedstrijd Sp. Eefde 2 tegen SVVN 2 wordt gespeeld op Sportpark De Wolzak te Eefde. Aftrap is om 12:00 uur.

Het krachtverschil bij een wedstrijd van SVVN Da1 was afgelopen zaterdag na een dikke overwinning en een dikke nederlaag een stuk kleiner. Na treffers van Marlies de Leeuw (2x) en Jasmijn van Hall werd door een 2-3 overwinning de drie punten meegenomen uit Almelo in de wedstrijd tegen Luctor et Emergo. Zaterdag treffen de dames die van VV Hellendoorn Da3. De gasten hebben tot nu eenmaal gewonnen, maar toch mag dit een niet te onderschatten tegenstander zijn. Hellendoorn trof over het algemeen zwaardere tegenstanders en SVVN zal er alles aan moeten doen om de punten in eigen huis te houden. De wedstrijd tussen SVVN Da1 en VV Hellendoorn Da3 begint om 14:30 uur.

De jongste jeugd van SVVN kreeg de afgelopen twee zaterdagen rust. De 1ste fase was afgerond en het was herfstvakantie. Aanstaande zaterdag beginnen de pupillen aan de 2de fase van het pupillenvoetbal. De teams zijn opnieuw ingedeeld zodat zij, als het goed is, tegen gelijkwaardiger tegenstanders zullen voetballen. Zo ook SVVN JO8-2. In de 1ste fase wonnen ze en verloren ze zodat ze ook in de 2de fase weer op hetzelfde niveau uitkomen. In de nieuwe uitdeling zijn ze leuk ingedeeld bij andere gemeentelijke clubs en aantal clubs wat verder weg. Zaterdag begint voor SVVN JO8-2 de competitie met een thuis wedstrijd tegen Vroomshoopse Boys JO8-3. Vier weken geleden werd door JO8-2 nog met 4-8 verloren van Vroomshoopse Boys JO8-1 wat maar aangeeft dat er weinig verschil zit daar tussen de onderlinge teams. De wedstrijd begint om 09:45 uur.

Bij de pupillen bestond de 1ste fase uit zes wedstrijden. Deze 2de fase bestaat uit zeven wedstrijden. In de 1ste fase won SVVN JO11-1 drie keer en verloor het even zo vaak. Dan eindig je keurig in de middenmoot. Van deze nieuwe competitie is er één oude bekende en de andere zes tegenstanders zijn allemaal nieuw. Zo ook VV Holten JO11-1. Zij waren in de 1ste fase een klasse lager ingedeeld, maar na zes ruime overwinningen bleken zij toch te goed voor dat niveau. Dan is het wel interessant om te zien hoe de beide partijen zich naar elkaar verhouden. Om 09:45 uur wordt er afgetrapt bij de wedstrijd SVVN JO11-1 tegen VV Holten JO11-1.

Geen vierfasenvoetbal voor SVVN JO13-1. Zij spelen “gewoon” een halve competitie tot aan de winterstop. SVVN JO13-1 speelt ook dit seizoen weer in de 1ste klasse. De eerste wedstrijd was thuis VV Hellendoorn en deze ging helaas met 1-2 verloren. Bij de tweede thuiswedstrijd tegen VV Lemelerveld werd er wel gewonnen. Het werd 1-0. De twee uitwedstrijden daarom heen ging het een stuk minder. Er werd twee keer met ruime cijfers verloren. Ook de tegenstander van zaterdag De Zweef JO13-1heeft drie punten al hadden zij daar een wedstrijd minder voor nodig. Zij wonnen afgelopen zaterdag juist thuis de Gagelman derby van DES JO13-1. Het werd 1-0. Gaat SVVN JO13-1 zaterdag de laatste plaats verlaten? De wedstrijd tussen SVVN JO13-1 en De Zweef JO13-1 begint om 11:00 uur.

SVVN JO17-1 begon de competitie uitstekend met zeges op Hoogeveen/Tiendeveen JO17-2, VV Bergentheim JO17-1 en FC Ommen JO17-2. Afgelopen zaterdag ging het echter mis tegen het tot dan toe puntloze SV Gramsbergen JO17-1. Het werd 3-0. En dan moet zaterdag het herstel komen in de wedstrijd tegen koploper VV Mariënberg JO17-1. Mariënberg speelde de eerste wedstrijd nog gelijk thuis tegen Sp. Daarle JO17-1, maar vervolgens werd er wel gewonnen van SV Gramsbergen, Hoogeveen/Tiendeveen en afgelopen zaterdag nog met 2-3 bij FC Dalfsen JO17-2. Aan- of afhaken zaterdag voor SVVN JO17-1. SVVN JO17-1 tegen VV Mariënberg JO17-1 begint om 12:30 uur.