Voetballend gezien is het dit seizoen nog niet allemaal even best bij SVVN. Oorzaak hiervan is de wisselende samenstelling waarmee het team moet spelen omdat SVVN te maken heeft met spelers die geblesseerd raken dan wel terug komen van blessures. Dat laatste is uiteraard veel prettiger. Het was ook fijn afgelopen zaterdag voor het eerst Alwin Zigterman in een officieel duel in actie te zien. Tegen ON wist SVVN de eerste helft geen schot tussen de palen te produceren. De tweede helft moest SVVN in de achtervolging. Verder dan de aansluitingstreffer kwam SVVN niet zodat de tweede nederlaag van het seizoen werd geleden.

Zaterdag gaat SVVN op bezoek bij Bergentheim. De gastheren behaalden de laatste jaren steevast de nacompetitie en ook nu weer zijn ze in bovenste regionen te vinden na vier speelrondes. Er werd driemaal gewonnen en alleen thuis tegen ON moesten de punten worden gedeeld. De doelpuntenmachine draait daar weer op volle toeren.

SVVN en Bergentheim hebben een rijke historie. Wel moeten we enorm diep graven om een overwinning te herinneren. Laten we ons dan maar vasthouden dat dit ook gold voor ASV uit en deze wedstrijd werd gewonnen. De wedstrijd tussen Bergentheim en SVVN op Sportpark Moscou begint om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer Marcel Meijer uit Almelo.

Het is herfstvakantie en de ook aanstaande zaterdag komt de jongste jeugd niet in actie. In tegenstelling tot afgelopen zaterdag komen in principe alle overige teams wel in actie. Zo ook SVVN 2. In de eerste drie wedstrijden werd er eenmaal gewonnen en tweemaal verloren. Opvallend is dat SVVN 2 veel scoort maar ook veel doelpunten incasseert. Zaterdag speelt SVVN 2 een thuiswedstrijd tegen RDC 2. Het Deventer team is nog puntloos, maar gezegd moet worden dat hun drie tegenstanders bij de eerste vier van de tussenstand staan. Het is zaak voor SVVN 2 om de punten weer in eigen huis te houden. De wedstrijd SVVN 2 tegen RDC 2 begint om 12:30 uur.

Ook het dameselftal van SVVN komt zaterdag weer in actie na een weekje rust. Een dikke overwinning en een iets minder dikke nederlaag is het resultaat na twee wedstrijden. Zaterdag reist het team af naar Almelo voor hun match tegen Luctor et Emergo Da1. Luctor kwam tot dusver driemaal in actie en leed evenzoveel nederlagen in deze prille competitie. Zij verloren onder andere met exact dezelfde cijfers als SVVN van de tot nu ongenaakbare koploper HHC Da4. De wedstrijd Luctor et Emergo Da1 versus SVVN Da1 wordt gespeeld op Sportpark De Horst te Almelo. De aftrap is om 14:30 uur.

Eén van de twee jeugdteams die afgelopen zaterdag wel in actie kwam was SVVN JO13-3. Zij kwamen uit in de eerste ronde van de KNVB beker. Daarin bleek Excelsior’31 JO13-7 te sterk. Het werd 1-5. Dus ook SVVN JO13-3 kan zich concentreren op de competitie. In die competitie staat SVVN JO13-3 gedeeld eerste nadat het de eerste drie wedstrijden wist te winnen. Zaterdag komt SC Markelo JO13-2 op bezoek. De Markeloërs zijn nieuwe in deze competitie en kwamen nog niet in actie. SVVN JO13-3 tegen SC Markelo JO13-2 begint om 09:30 uur.

SVVN JO15-2 verloor haar eerste competitiewedstrijd uit bij De Zweef JO15-3 met 3-2. Daarna volgde uitstekend herstel met een 7-0 thuisoverwinning op Enter Vooruit JO15-2 en een 0-3 overwinning in Goor bij Twenthe JO15-2. Zaterdag komt Vroomshoopse Boys JO15-3 op bezoek. Zij verloren juist bij Twenthe JO15-2 en ook thuis van Excelsior’31 JO15-4 om de laatste wedstrijd wel te winnen. Thuis tegen DETO JO15-4 werd het 9-3. Het duel der middenmoters tussen SVVN JO15-2 en Vroomshoopse Boys JO15-3 begint om 09:30 uur.

Drie nederlagen met één keer twee doelpunten en twee keer één doelpunt verschil. Dat beteken doorgaans dat je niet veel onder doet voor je tegenstander, maar dat je na het laatste fluitsignaal wel telkens met lege handen staat. Zo verging het SVVN JO15-1in de eerste drie wedstrijden tegen Oranje Nassau JO15-2, Enter Vooruit JO15-1 en SV Enter JO15-1. Tegenstander van zaterdag is VV Bergentheim JO15-1 dat juist de laatste wedstrijd haar eerste punt behaalde tegen Enter Vooruit. Et geeft ook maar weer aan oe klein de verschillen zijn in deze klasse. Komt zaterdag SVVN JO15-1 van de hatelijke nul punten af? De wedstrijd tussen SVVN JO15-1 en VV Bergentheim JO15-1 begint om 11:00 uur.

SVVN JO19-1 begon met een gelijkspel in Aadorp. Tegen ASV’57 JO19-1 werd het 1-1. Hierna werd er thuis wel van GFC JO19-1 met 3-1 gewonnen. De laatste wedstrijd was SVVN veel te sterk voor VV Reutum. Het werd 0-6. SVVN staat hiermee tweede achter het nog foutloze VMC JO19-1. Zaterdag komt VV Bornerbroek JO19-1 op bezoek. Bornerbroek wist alleen van SC Daarle JO19-1 te winnen. Van Hector JO19-1 en VV Fleringen JO19-1 werd er verloren. Om half een wordt op Sportpark root Lochter afgetrapt voor de wedstrijd tussen SVVN JO19-1 en VV Bornerbroek JO19-1.