De stofwolken in Aadorp zullen inmiddels weer neergedaald zijn en de enige juiste conclusie die getrokken mag worden is dat SVVN na de ontmoeting met ASV’57 drie punten mag toeschrijven aan zijn totaal dat hiermee verdubbeld na drie wedstrijden. Nee, het was geen lust voor het oog en er ging veel mis op allerlei fronten. Het was een waar voetbalgevecht van beide kanten en we koesteren dan maar de gedachten dat we ook zulke wedstrijden kunnen winnen. Zeker in de wetenschap dat het spelniveau van SVVN veel beter kan.

Zes punten uit de eerste drie wedstrijden is, zeker gezien het programma met een gedoodverfde kampioenskandidaat en twee clubs tegen we het historisch gezien lastig tegen hebben, een prima begin voor de groenwitten uit Nijverdal-Zuid. SVVN is op doelsaldo terug te vinden op de vijfde plaats in gezelschap van drie andere clubs die ook zes punten hebben.

Waar de tendens gematigde tevredenheid bij SVVN mag zijn zal bij de tegenstander van zaterdag de stemming iets minder zijn. Na een klinkende 6-1 overwinning op eigen veld tegen Wilhelminaschool werd er niet meer gewonnen. Nu is een gelijkspel bij VV Bergentheim, dat de laatste jaren steevast tot de top vier van deze competitie hoorde, niet zo’n verkeerd resultaat. Maar afgelopen zaterdag werd er thuis weer gelijkgespeeld. Ondanks een ruime voorsprong moest het de punt delen met AJc’96 dat een week daarvoor nog verloor van SVVN. De ambitie van veruit de grootste club uit deze klasse zal hoger liggen dan de achtste plaats waarop ze nu te vinden zijn.

De wedstrijd SVVN tegen Oranje Nassau kent een zeer rijke traditie. Vorig seizoen was dit zelfs één van de vier wedstrijden die wél doorgang vond. In deze wedstrijd was ON de bovenliggende en meest kansrijke partij. Een strafschop vlak voor tijd benut door Jimmy Scharphof zorgde ervoor dat beide partijen met een gelijkspel genoegen moesten nemen. Zaterdag neemt de heer Mick Landman uit Hengelo de scheidsrechter fluit ter hand om rond half drie het startsein te geven voor de wedstrijd tussen SVVN en Oranje Nassau.

De herfstvakantie staat voor de deur en dat is voor de KNVB het sein om er een beker-/inhaalprogramma in te gooien. Dat betekent dat veel teams deze zaterdag niet in actie komen. Dat geldt ook voor SVVN 2. Afgelopen zaterdag wist SVVN 2 ook haar tweede uitwedstrijd niet te winnen. In Wierden werd het 3-2 voor SVZW 3 dat daarmee haar eerste punten pakte. Positief was wel dat Alwin Zigterman zijn rentree maakte na blessureleed. SVVN 2 is in de stand onder in de middenmoot terug te vinden. Met het scorend vermogen zit het wel goed alleen moeten er te veel tegentreffers worden geïncasseerd. Voor SVVN 2 gaat de competitie op 23 oktober verder.

De dames van SVVN speelden afgelopen zaterdag pas hun tweede wedstrijd van het seizoen. Na een klinkende overwinning in de eerste wedstrijd ontving het zaterdag koploper HHC Da4. De gasten lieten zien waarom ze koploper waren tegen een gehavend SVVN. Het stond bij rust al 0-6. Toch kwam van SVVN Da1 dat ze na rust gelijkspeelden tegen deze titelfavoriet. Ook de dames mogen aanstaande zaterdag genieten van een voetbalvrij weekend.

Zoals al eerder aangehaald is er zaterdag een inhaal-/bekerprogramma. Dit betekent dat slechts twee jeugdteams deze zaterdag in actie komen. De oogst na de poulewedstrijden om de KNVB-Beker was schraal. Slechts twee teams wist haar poule en dus door te stromen naar de knock-out fase. Drie overtuigende overwinningen voor SVVN JO17-2 was ruim voldoende om door te gaan. Ook de eerste competitiewedstrijd werd gewonnen alvorens afgelopen zaterdag voor het eerst te verliezen. Zaterdag treft SVVN JO17-2 in Holten Blauw Wit’66 JO17-1. Een zware dobber voor SVVN JO17-2. Niet alleen speelt Blauw Wit een klasse hoger ook ebben zij in die klasse nog niet verloren. Weet SVVN JO17-2 te stunten in Holten? De wedstrijd op Sportpark ’t Vletgoor begint om 12:30 uur.

Het tweede jeugdteam dat nog strijdt om de KNVB-Beker is SVVN JO13-3. In de poulefase ging het hun een stuk moeizamer af, maar uiteindelijk wisten zij op doelsaldo de volgende ronde te bereiken. In de competitie gaat het uitstekend met SVVN JO13-3. Er werd gewonnen van SVZW JO13-3 (0-7), Enter Vooruit JO13-3 (8-2) en SV Enter JO13-2 (2-4). SVVN JO13-3 staat dan ook samen met VV Bornerbroek JO13-1 bovenaan. Zaterdag voor de beker kan SVVN JO13-3 haar borst nat maken als Excelsior’31 JO13-7 op bezoek komen. De Rijssense formatie won al hun wedstrijden van de beker en competitie op overtuigende wijze. Kan SVVN Excelsior stoppen? De wedstrijd SVVN JO13-3 tegen Excelsior31 JO13-7 begint om 09:30 uur.